directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 18:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Botiguers en vaga?

Els comerciants i els treballadors 'planten cara' contra la intenció del govern espanyol i no descarten una vaga per impedir la llibertat d'horaris comercials si es veuen 'amb l'aigua al coll'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Les vagues vénen quan no hi ha més remei que fer-les i això va passar durant els anys vuitanta quan es va fer una mobilització per reclamar seguretat als comerços, segons ha explicat Pere Llorens, president de la Confederació de Comerç de Catalunya. Llorens ha afegit que ''si és convenient i necessari'' ara ''també la farem'' per donar resposta contra la intenció del govern espanyol d'implantar llibertat d'horaris comercials, suplint les competències del Govern. Llorens ha dit que si el sector del comerç, botiguers i treballadors, ''es veuen en l'aigua el coll res els pot aturar'' perquè ''no es pot tolerar que vagin arruïnant el comerç cada cop més en benefici de les grans empreses de distribució''.

Comparteix
   

Els principals representats de les també principals patronals del sector del comerç, més els dos sindicats majoritaris han signat en el Parlament un manifest sectorial en rebuig de les modificacions anunciades per part del govern espanyol de modificar la llei general del comerç i implantar la llibertat d'horaris comercials. Després de la signatura, el document s'ha lliurat a la president del Parlament, Núria de Gispert.

En el manifest, els representants d'aquestes entitats i sindicats, afirmen que la pretensió del govern espanyol suposa 'de facto' un canvi del model comercial i una invasió de les competències pròpies de la Generalitat.

Pere Llorens ha valorat molt negativament la intenció de govern espanyol perquè, ha dit, ''és una manera de distreure l'atenció'' i que ''Catalunya tingui menys competències''.

En relació amb la possibilitat de convocar una mobilització en forma de vaga per respondre a les intencions del govern espanyol, Pere LLorens ha recordat que les vagues ''vénen quan no hi ha més remei que fer-les''.

El president de la Confederació de Comerç ha recordat que la dècada dels vuitanta el comerç va fer una vaga ''molt important'' per reclamar mesures de seguretat i ''si és convenient i necessari també la tornarem a fer perquè si un es veu amb l'aigua fins el coll res et pot aturar. No es pot tolerar que vagin arruïnant el comerciant cada cop més en benefici única i exclusivament de les grans empreses de distribució. Això no ho tolerarem'' ha conclòs.

El manifest, de sis punts, s'ha signat pel màxims representants de les organitzacions empresarials del sector (Confederació de Comerç, Pimec, Cedac, ABC Catalunya i Cocam) i els dos sindicats majoritaris del sector, CCOO i la UGT.

En el primer punt afirmen que la llibertat d'horaris comercials no suposa un augment de la facturació del sector. Els signants diuen que la llibertat d'horaris comercials el que farà és que l'actual nivell de consum que es fa en sis dies a partir d'aquell moment es repartiria en set dies.

El segon punt afirma que la desregulació d'horaris destruirà milers de llocs de treball i suposarà la ''desaparició'' dels nuclis i eixos comercials urbans, incrementant els problemes d'inseguretat ciutadana que avui dia estan neutralitzats pel model comercial català vigent.

Els representants del sector també diuen que en aquest moments la franja horària és de les més àmplies de la Unió Europea i ja permet que la ciutadania es pugui planificar les seves compres ''amb un gran marge de maniobra''.

En el quart punt del manifest es denúncia que la llibertat d'horaris també tindrà un impacte negatiu en la conciliació de la vida laboral i personal, tant per part dels autònoms com per part dels treballadors.

Per últim els dos últims punts del manifest critiquen que ''s'utilitzi l'activitat turística com excusa per permetre l'obertura generalitzada en diumenges i festius'' i recorden que l'Estatut atorga la competència ''exclusiva'' a favor de la Generalitat en matèria d'ordenació comercial.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.