directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els EUA amplien els controls als aeroports, independentment de la nacionalitat del passatger

Podran inspeccionar aquells viatgers amb perfils coincidents amb sospitosos dels serveis d'intel·ligència

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els Estats Units han anunciat noves mesures de seguretat aeroportuària aquest divendres que reemplacen el sistema vigent de controls addicionals de passatgers de 14 països. Aquesta mesura, imposada després de l'atemptat fallit del passat Nadal, havia despertat les crítiques dels països afectats i d'aliats dels EUA. Les noves mesures, que afecten a tots els estrangers que vulguin entrar als EUA, estan dissenyades per reduir significativament el nombre de passatgers que seran sotmesos a revisions addicionals. A partir d'ara, la sel·lecció es farà únicament per les coincidències que puguin existir entre les dades del passatger i les dels serveis d'intel·ligència, sense tenir en compte la nacionalitat.
aeroport control escàner
Comparteix
   


Etiquetes
'Aquestes noves mesures s'utilitzen en temps real, d'acord amb el treball d'intel·ligència a diferents nivells, uns visibles i d'altres invisibles, per mitigar de forma més efectiva l'amenaça terrorista', ha explicat la secretària de Seguretat, Janet Napolitano.

Un alt funcionari del govern, que ha parlat amb la premsa sota condició d'anonimat, ha dit que el nou sistema permet que es puguin fer inspeccions addicionals a viatgers que coincideixen amb dades de sospitosos de terrorisme, bé sigui per la descripció física, nom parcial o pel tipus de viatge, independentment de la seva nacionalitat o origen del trajecte.

D'aquesta manera, les comprovacions addicionals s'ajusten més a les dades que treballen els serveis d'intel·ligència, ha afegit l'alt funcionari.

El nou paquet de mesures substitueix el que es va posar en pràctica el passat gener. Llavors es van instaurar aquests controls extres als passatgers de 14 països, considerats més perillosos pels EUA.

El govern dels EUA va posar en pràctica les mesures després que un nigerià va intentar detonar explosius amagats a la roba interior en un vol des de Amsterdam a Detroit el 25 de desembre.







COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.