directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 05:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Simó atribueix la baixada d'ERC a les enquestes a la reedició del tripartit

També atribueix el descens electoral a les convulsions internes · Reitera que només pactaran amb qui es comprometi a un referèndum sobre la independència

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La portaveu d’ERC al Parlament, Anna Simó, ha atribuït en part a que els seus electors ‘no han vist clar’ la seva participació en el segon tripartit el descens electoral que pronostiquen els sondejos per a ERC a les eleccions catalanes. També creu que segueixen passant factura al partit les convulsions internes del congrés del 2008. En una entrevista a l’ACN, ha defensat les llistes cremallera, tot i que ha afirmat que fins a l'estiu no es posaran noms a la llista que encapçalarà Joan Puigcercós. Ha explicat que ERC estudiarà eventuals pactes no en base a les sigles sinó als continguts i que només pactarà amb qui accepti les seves condicions, entre elles un referèndum sobre el futur de Catalunya.
anna simo erc parlament
Comparteix
   


Etiquetes

Simó ha reconegut que les enquestes indiquen una tendència a la baixa d’ERC de la que el partit ‘n’és conscient de fa temps’. Després de seguir reivindicant ERC com a motor de les reformes que ha experimentat el país en els últims anys, la portaveu parlamentària d’ERC ha argumentat que el 2003 la confiança que va rebre el partit –que va fer 23 diputats- responia a múltiples motivacions, ‘algunes contradictòries’. Creu que el 2003 els va votar gent que volia canviar la manera de fer política de CiU i PSC, els que volien que ERC arrossegués CiU a posicions de major compromís nacional i els que volien l’alternança política i un pacte d’esquerres, entre altres.

‘En el moment en què prens partit i t’inclines per una opció o altra -no érem ni som un partit amb possibilitats de majoria absoluta-, una part de l’electorat diu que no és el que volia’, ha relatat. Per això, considera que ‘la tendència a un menor suport a ERC’ té entre una de les causes ‘un segon govern que (una part dels electors) no han vist clar’, tot i que la direcció de la formació independentista veu ‘imprescindible per poder acabar projectes de llei prioritaris’. ‘L’aposta era clara, però una altra cosa és la percepció que la ciutadania hagi pogut tenir en funció de les seves expectatives’, ha reblat. ‘Les enquestes ens diuen que tenim molta feina per fer’

A més, també ha reconegut que els conflictes i convulsions internes que hi ha hagut a ERC especialment durant el procés congressual després de la patacada a les eleccions espanyoles del 2008, continua passant factura. Per ella, ‘encara hi ha la visió que ERC continua tenint divisions internes tot i haver tancat el procés congressual i haver fet una transició tranquil·la i haver incorporat les diferents sensibilitats del partit’, una qüestió ‘pràcticament tancada’.

Si el president del Parlament, Ernest Benach –situat a l’entorn del vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rpvira, i un dels noms més ben situats per ser el dos de Puigcercós a les llistes- va considerar el procés de confecció de les llistes d’ERC com una oportunitat perquè les ferides internes acabin de cicatritzar, Simó –l’altre nom més ben situat per ser el dos- ha considerat que les llistes ‘no tenen perquè ser un lloc per intentar evidenciar que el partit està unit’. Ara bé, tampoc nega que ‘aquesta pot ser una de les lectures que se’n faci’. ‘Absolutament partidària’ de les llistes cremallera, creu que és prematur parlar de noms per ocupar llocs a les llistes.

Convocatòria de referèndum com a condició

Pel que fa les possibilitats d’acords postelectorals, ha negat que condicionar acords a la convocatòria d’un referèndum sobre el futur de Catalunya sigui sinònim inevitable de pas a l’oposició. ‘Quin partit demòcrata pot oposar-se a preguntar sobre la relació que Catalunya ha de tenir amb l’Estat?’, s’ha preguntat. Si bé tot porta a pensar que és altament improbable que els partits que tindran opcions de formar Govern vulguin acceptar aquesta condició, Anna Simó ha subratllat que ‘altres batalles ideològiques ha guanyat ERC’, com les balances fiscals o la mateixa reforma de l’Estatut.

‘Ningú ha dit que sigui fàcil, però qui es negui, no ja a la independència, sinó a l’exercici democràtic de poder preguntar de forma rigorosa i fonamentada la pròxima legislatura sobre qualsevol qüestió, és que no ha entès el missatge que la gent ens transmet: Senyors dels partits, obrin-se, oxigenin-se, escolti’ns, pregunti’ns’.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
Julià fletxa Barcelona
4 d'abril de 2010, 23.07 h

Ana , Ana que en Putxi et farà fora de la llista. Què és això de que el segon Tripartit ens ha fet baixar en les enquestes? Traíció, traïció!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
4 d'abril de 2010, 19.38 h

"Reitera que només pactaran amb qui es comprometi a un referèndum sobre la independència"

Ja n'està assebentada de les declaracions del cap de fila aquesta bona dona?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
COALICIÓ D'ESQUERRES fletxa Sant Vicenç dels Horts
4 d'abril de 2010, 19.08 h

Crec que hauríem de fer una coalició d'esquerres i anar junts a les eleccions. Donaríem credibilitat al projecte, sense ambigüitats ni remordiments, i a més a més és gairebé segur que sumaríem majoria absoluta. També tancaríem la porta a la sociovergència i CIU i Laporta anant separats no treurien majoria absoluta. La llei d'hont a més també ens afavoriria perquè tenim més vots que CIU que mai s'atreviria a fer coalició amb el PP. Qualsevol altra estratègia ens abocarà al frac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26 Sílvia Martínez
4 d'abril de 2010, 18.57 h

Bona, i veig que això despista els obsessos antiERCiantitripartit. Fins i tot els espanyolistes descarats estan atrapats, ja que (excepte els bèsties més bèsties que captin vot franquista o d'interessos econòmics amb l'aparell espanyol) tenen caiguda assegurada de vots i suport social si no s'hi sumen. Qui tindrà nassos (encara que duguem anys d'aguantar-ho ara ja s'ha acabat el conte) aquestes alçades de no plantejar el referèndum per l'autodeterminació a la propera legislatura? I no c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Julià fletxa Barcelona
4 d'abril de 2010, 17.35 h

Osti Quim quanta bilis que treus. Deus tenir el fetge i l'estómac fets pols de tan tragar merda española del Puigcercós. Hua Hua Hua ric per no plorar. Això us passa per refiar-vos d'un paio tan fals i vividor com aquests. Maleireu fins a l'eternitat haver fet el segon tripartit i no renunciar a un tercer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Quim. fletxa PPCC.
4 d'abril de 2010, 17.00 h

CIU=PP=ESPANYA=INUTILS.CIU NOMÉS BENEFICIA CIU I TOTA LA MÀFIA CONVERGENT I IUNIONISTA REGIONALISTES DE SEGONA. I SÍ ELS 25 ANYS DE PUJOLISME HAN ESTAT ESTÈRILS I INÚTILS PEL PAÍS AMB TOTES LES SEVES MAJORIES I MAJORIES ABSOLUTES I SENT DECISIVA A MADRID. CIU ÉS I SERÀ EL PARTIT DELS PIJO-ESPANYOLEROS DISFRESSATS DE NACIONALISTES CATALANS I EL FRAU MÉS GRAN FET A CATALUNYA DESDE EL FRANQUISME. US IMAGINEU QUE PODRIA HABER FET ERC. AMB LES MAJORIES I MAJORIES ABSOLUTES QUE ELLS SI HAN TI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
ERC=PSC fletxa Barcelona
4 d'abril de 2010, 16.33 h

Confirmat en Puigcercós diu que vol reeditar el Tripartit. Ja no queda cap dubte que Laporta és la darrera esperança dels independentistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
4 d'abril de 2010, 15.55 h

Donç res Simó, que si per culpa del tripartit ERC estaba fotuda, el teu cap, en Puigcercós l'acaba de suicidar de manera definitiva i irreverssible:

http://www.lavanguardia.es/politica/noticias/20100404/53901257812/joan-puigcercos-el-tripartito-no-fracaso-y-no-descarto-repetir-estatut-psc-madrid-psoe-constitucion-.html

Per si hi havia algun dubte, ja veieu que votar ERC és possar un Montilla a la teua vida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Josep fletxa Barcelona
4 d'abril de 2010, 15.45 h

#18 L'has clavada Carles. I si avui llegiu el que diu en Puigcercós a La Vanguardia: El Tripartit ha estat millor perCatalunya que CIU, tot i que matissa els ultims 11 anys, per mirar de ser creïble. (Tot i que en aquesta pàgina hi ha gent tan bèstia que ho compara als 23 anys de Pujol). Són uns sectaris és clar. Però tornant al Putxi diu que NO DESCARTA REEDITAR EL TRIPARTIT. QUE FORT!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Quim. fletxa PPCC.
4 d'abril de 2010, 15.10 h

Apa Ex-llepant ara ja tens un mitja digital dirigit per un altre ultraconvergent iunionista com tu, que fins i tot ha escrits llibres al venestatuts del mas. Encara no tenieu prou mitjans a favor perquè ara el Rafel de Ribot a sou de Ciu es posi a tergiversar encara més?. La màfia convergent iunionista es posa a treballar en benefici de ciu i d´ells mateixos.Quin Fàstic!!!. Ja ens trobarem allà doncs jo penso anar a tocar el pebrots als regionalistes de segona tal com fas tu en aquesta ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.