directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 de juliol de 2024 04:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

El PSC per la independència?

El sector catalanista del PSC reclama al partit que abandoni "la via morta" del federalisme i que abordi el pacte fiscal amb “més alçada de mires” i la independència sense complexos

Comentaris 40  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El sector catalanista del PSC ha reclamat en un acte organitzat al CADCI per “Nou Cicle” obertament a la direcció del partit que abandoni "la via morta" del federalisme. Un projecte que s'ha demostrat "obsolet", ja que a l'estat espanyol "ningú es vol federar amb Catalunya". Aquest ha estat un dels temes destacats en les intervencions de diferents persones vinculades als sectors 'obiolista' i 'maragallista' del partit, que s'han trobat aquest dijous al vespre a Barcelona en el marc de la conferència 'Construïm l'esquerra i el socialisme democràtic a Catalunya'. Àngel Ros, Montserrat Tura, Maria Badia, Marina Geli, Martí Carnicer, Pia Bosch i Daniel Font han estat els ponents d'un acte que ha reivindicat la "reforma" del PSC. 

Pia Bosch, Marina Geli, Maria Badia, Àngel Ros
Pia Bosch, Marina Geli, Maria Badia, Àngel Ros
© ACN


Antoni Castells, Àngel Ros i Pia Bosch
Antoni Castells, Àngel Ros i Pia Bosch
© ACN


Acte Nou Cicle al CADCI
Acte Nou Cicle al CADCI
© ACN

Comparteix
   

El diputat socialista i membre de 'Nou Cicle' Daniel Font ha estat l'encarregat d'obrir l'acte davant d'unes 250 persones, entre les quals el secretari d'organització del PSC i alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, que ha observat es diferents parlaments des de primera fila i molt a prop de l'exconseller d'Economia, Antoni Castells. Daniel Font ha emfatitzat en la necessitat de "reformar" el país i el partit. "El socialisme català no podrà ser, si no canvia", ha explicat. Per a Font els canvis han de començar des dels fonaments del federalisme que encara propugnen els estatuts socialistes. "El federalisme és una eina vàlida per al món d'avui. Però en la relació Catalunya-Espanya és una idea amb una realtiva obsolescència perquè no resol les situacions. Cal pensar alguna cosa més", ha exclamat.

La mateixa idea ha estat desenvolupada més tard per l'eurodiputada Maria Badia. Ella encara ha anat més enllà i ha situat el federalisme en "una via morta". Badia ha demanat la recerca d'una nova via per al PSC i ha destacat que cal que els socialistes puguin parlat amb llibertat de totes les opcions que es plantegin, fins i tot de la independència de Catalunya.

L'exconsellera d'Interior i de Justícia, Montserrat Tura, també ha participat en la conferència defensant el canvi "en la manera de fer del partit". Tura s'ha mostrat oberta a parlar de tot per posar el PSC en la bona direcció. "La nostra manera de fer es veu a ulls de la ciutadania com una manera passada de moda, per dir-ho suaument", ha lamentat.

"Un pacte fiscal sense el PSC no serà un acord de país"

L'altre gran tema que s'ha posat sobre la taula ha estat el del pacte fiscal. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha estat qui més clar s'ha mostrat al respecte. Ros ha demanat a la direcció del partit "més alçada de mires" per pactar un document que comporti "més recursos per a Catalunya, més capacitat de gestió, més capacitat normativa i més autogovern". L'alcalde de Lleida també ha assegurat que és imprescindible que el PSC sigui a l'acord de pacte fiscal, perquè "un pacte fiscal sense el PSC no serà un pacte de país".

L'exnúmero 2 d'Antoni Castells a la conselleria d'Economia, Martí Carnicer, ha fet un exercici de viatge en el temps i s'ha situat en la negociació del pacte fiscal amb el govern espanyol -un cop assolit un ampli acord a Catalunya. Carnicer s'ha mostrat pessimista al voltant de l'acceptació per part de l'executiu de Mariano Rajoy del nou model de finançament català i, per això, ha reclamat al PSC que es defineixi sobre quina serà la reacció socialista. "Ens hem de plantejar què farem l'endemà que el govern central ens digui que no a les propostes", ha apuntat.

Carnicer també ha introduït el tema de les eleccions primàries que farà el PSC per escollir el seu proper candidat a la presidència de la Generalitat. Unes primàries que poden ser una oportunitat "si no la darrera" perquè els socialistes tornin a connectar amb l'electorat.

Precisament la desconnexió del socialisme -i de la política i els polítics en general- respecte a la societat ha fonamentat gran part dels discursos que s'han succeït a la seu de l'antiga seu de l'UGT a Barcelona. A més de coincidir en les necessàries "reformes" en el sí del partit, els ponents també han estat d'acord en destacar el "gravíssim" moment pel que passen milers de ciutadans al país. Per això, han dit, és més necessari que mai una alternativa socialista que planti cara a les polítiques de retallades que impulsa el govern de CiU.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#41
LLUIS fletxa bcn
16 de desembre de 2016, 19.38 h

El 6 de diciembre de 1978 los españoles mayores de 18 años fueron convocados a votar en referéndum la aprobación o no de la Constitución Española. Un 88% de los votantes dijeron «sí», aunque en Andalucía, Canarias, Murcia y Cataluña se superó el 90%. En ésta última, los votos afirmativos fueron Barcelona, 90,38%, Gerona 89,78%, Lérida 91,34% y Tarragona 90,99%.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
lluis fletxa bcn
12 de desembre de 2016, 17.26 h

POLÍTICA LV
El retorn de la Tercera Via

Només 800.000 persones creuen que el procés acabarà en independència.

N.B. COM AL QUEBEC D'ON VAN MARXÁ LES EMPRESES MÉS IMPORTANTS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
lluis fletxa bcn
12 de desembre de 2016, 17.25 h

POLÍTICA LV
El retorn de la Tercera Via

Només 800.000 persones creuen que el procés acabarà en independència


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
12 d'octubre de 2016, 21.09 h






Un subnormal que a part de moltes altres faltes, no sap escriure "procés", el Cagarritoneses #37 i un subnormal cretí i analfabet que deia que Catalunya té 32m2, el POBRE bejota (va dir que “Espanya té 500Km2 I Catalunya . . . 31 km2 !!!! al comentari 15 de http://www.directe.cat/noticia/491425/junqueras-son-catalans-t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Aragoneses Orientales(que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
22 de setembre de 2016, 14.16 h

GRACIAS MASS . UNA VEZ MAS HAS HUNDIDO A TU PARTIDO.

Incluso en la muy NAZI Figueras, (patria de los que tienen la biblioteca de casa con 10m y escriben cataractes del Niagara, eh Juan Ruiz Solanes), CIU ha bajado de 12 a 7, ha perdido casi la mitad de concejales, ERC ha subido SOLO uno de 2 a 3 y la CUP ha subido SOLO dos de 1 a 3.

Resumen: en 2011 en Figueres CIU+ERC+CUP = 15
Resumen en 2015 en Figueres: CIU+ERC+CUP = 13


EVIDENTE QUE LOS NAZIS Y EL PRUSES HAN TOCADO TECHO A PESAR DE SUS A... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
LLUIS fletxa bcn
14 de setembre de 2016, 18.53 h

CaixaBank y Sabadell anunciarán que abandonan Cataluña si se declara la independencia

Seguirán la estrategia de Royal Bank of Scotland (RBS) y Lloyd’s que una semana antes del referéndum hicieron público su plan B de marcharse de Escocia si ganaba el ‘sí’


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
LUIS fletxa BCN
1 de setembre de 2016, 16.53 h

El BCE mete presión a seis bancos para que abandonen Cataluña

Llamadas desde Frankfurt al Área de Relación con Supervisores del Santander, BBVA, CaixaBank, Sabadell, Bankia y Popular: ?Fuera del euro, no tendréis financiación?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
LUIS fletxa BCN
1 de setembre de 2016, 16.53 h

El BCE mete presión a seis bancos para que abandonen Cataluña

Llamadas desde Frankfurt al Área de Relación con Supervisores del Santander, BBVA, CaixaBank, Sabadell, Bankia y Popular: ?Fuera del euro, no tendréis financiación?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Flavià Mateu Cluet fletxa Barcelona Les Corts
12 d'agost de 2016, 20.17 h

#31 No pot ser cap altra cosa
que la cosa més normal:
un partit que no fa nosa,
que si gosa si no gosa
quedar fòra, no shi val

Grans persones socialistes:
Catalunya també es vostra:
cal només veure les llistes
per tenir excel.lent mostra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Synera fletxa Barcelona
11 de juliol de 2016, 18.05 h

DICTAMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010


- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Els sabaters que facin sabates i els turistes que ajudin a millorar la vida de tots

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.