
Intel·lectuals i opinadors propers a CiU exigeixen contundència al President Mas
Barbeta, Francesc Marc Álvaro, Pilar Rahola o Agustí Colomines entre altres han estat crítics davant el protagonisme de les aliances de Duran amb Camacho i Navarro
Tots ells mostren una gran preocupació pels silencis del president Mas i pel protagonisme que han agafat en aquesta part final de la negociació, el mateix Duran i Lleida, la presidenta del PPC de Sánchez Camacho o el novell líder del PSC, Pere Navarro. Recorden al president que s’acosta l’hora de la veritat i que algunes decisions com el recent acord per anomenar nous magistrats del Constitucional tant sols serveix per legitimar un tribunal que no ha deixat de ser nefast pels interessos de Catalunya.
Jordi Barbeta considera la gestió del President Mas de dutxa escocesa
Jordi Barbeta, a La Vanguardia, parla de la dutxa escocesa que aplica en aquests moments CiU, i que aquesta actitud tant sols fa que Catalunya legitimi un model contrari als interessos dels catalans, considera un greu error donar carta de credibilitat a un Tribunal Constitucional que ens ha liquidat l’estatut i qualsevol solució per la via del diàleg.
Francesc-Marc Álvaro esperona a complir el contracte de CiU amb la ciutadania
Recorda Marc Álvaro en un article d’ara fa un mes titulat “Estar a l’altura” que “Artur Mas va assumir un compromís clar sobre aquest assumpte. Aquest és el contracte al qual es deu el president i que -a més- respon a l’interès general dels catalans.”
Pilar Rahola considera ridícula la gestió del Govern per afrontar el xoc amb Espanya
En el seu article d’ahir, “El convent dels Jacobins” Rahola critica l’actitud de poca fermesa del president Mas a l’hora de preparar el terreny per un veritable enfrontament amb Espanya. Pilar Rahola acaba el seu article amb aquests dures paraules cap al Govern de CiU, “Perquè no és compatible dir penjaments del Constitucional i alhora demanar una almoina per entrar-hi. No és compatible i a més és ridícul.”
Un possible acostament a un PSC en descomposició pot diluir el pacte fiscal
Aquesta és una enorme preocupació, perquè representaria trair a l’immensa majoria dels catalans que en una proporció de tres de cada quatre volen el pacte fiscal segons les darreres enquestes. El PSC està molt debilitat i té molts problemes interns, i per salvar el PSC, el president Mas podria perdre bona part dels redits que encara té.
El temps s’acaba, la crisi porta Catalunya cap una situació complicada i cal preparar-nos pel camí a seguir un cop Madrid digui no
Tothom dona per fet el no de Madrid a un pacte fiscal i la preocupació en els entorns i sectors sobiranistes és que el President Mas no caigui en un intent de negociació que acabi acceptant un pacte fiscal retallat, entenen que no hi ha marge per a retallar, i que ara toca o caixa o faixa, cal la caixa i la clau o tenim o difícilment els electors entendran les renuncies davant una Espanya que cada cop té menys credibilitat.