directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Elisenda Paluzie “alliçona” Salvador Alemany

En un debat al cercle d’Economia amb ponents clarament contraris al concert econòmic, Paluzie defensa amb arguments de pes la independència econòmica de Catalunya

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 23 vots )
carregant Carregant

La degana de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona, Elisenda Paluzie, durant un debat, ahir dijous, al Cercle d'Economia sobre l’Informe del CAREC relatiu al pacte fiscal,  ha reclamat a Salvador Alemany, president del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica (CAREC), que aquest òrgan hauria de calcular quin seria el percentatge de dèficit fiscal i quin seria el 'cupo' desitjable per Catalunya en cas que s'apliqués un sistema de concert econòmic com el del País Basc o Navarra,  informació que ara no consta en el seu informe. I ha demanat si "és racional romandre sota la sobirania espanyola en el marc de sobiranies compartides cap al que camina Europa

Comparteix
   


Etiquetes
Paluzie ha assegurat que "És important que el pacte fiscal no se centri només en el percentatge de dèficit fiscal de pot assumir Catalunya, ja que és una estimació i estaria subjecte canvis", i ha recordat altres mètodes de garantia com el manteniment de l'ordinalitat en la classificació de la renda per càpita entre comunitats un cop fet l'anivellament per part de l'Estat.

Paluzie també ha parlat de la viabilitat del pacte fiscal i ha exigit que la Generalitat recapti tots els impostos si es vol garantir que Catalunya no surti perdent amb l'anivellament de l'Estat, més encara veient que les retallades del Tribunal Constitucional a l'Estatut van anar en la línia de menyscabar l'autonomia de Catalunya.
 
Per últim, Paluzie s'ha qüestionat si "és racional romandre sota la sobirania espanyola en el marc de sobiranies compartides cap al que camina Europa? És racional tenir l'Estat espanyol com a intermediari amb la UE en el procés d'integració actual?". Paluzzie  creu que cal anar directament amb  Europa sense passar pel sedàs de la sobirania espanyola.
 
En el debat hi ha participat, a més d’Elisenda Paluzie, Salvador Alemany,  president d’ABERTIS i del CAREC, el catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat Rei Juan Carlos de Madrid, Jesús Ruiz-Huerta, i el catedràtic del Departament d'Anàlisi Econòmica de la Universitat de València, Antoni Zabalza.
 
Malgrat que Paluzie ha mostrat dades que indiquen que el dèficit fiscal representa entre un 6% i el 8% del  PIB català, segons el mètode de càlcul, i afirmat  que "Catalunya reduiria el seu dèficit fiscal amb Espanya i podria ingressar uns 10.000 milions d'euros addicionals a l'any si disposés d'un sistema com el concert econòmic", el catedràtic Antoni Zabalza ha assegurat que el pacte no aportaria més recursos per a la Generalitat. En el seu torn de paraula Jesús Ruiz-Huerta, ha defensat la tesis que el pacte no serà viable si imita el concert basc.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
mario fletxa barna
7 de juliol de 2012, 21.12 h

Que bé l'Elisenda entre tants homes "eminents"que es debien pensar menjar-se- la. Quan una dona és ferma, se l'ha de tenir en compte, que caram!
Endavant famella, amb el cap ben posat sobre les espatlles i el servell funcionant


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
7 de juliol de 2012, 15.21 h

Veniu a eRepublik!

Ës un joc de simulació militar,ecnoòmic i polític gratuït 100% i no necessita cap descàrga.

Tots els catalans/valencians/illencs estem intentant fer-nos amb un país (Arabia Saudita) per controlar-lo ja que no ens deixien tenir els Països Catalans al joc

Si voleu ajudar entreu aquí:
http://www.erepublik.com/en/referrer/Naboal

El joc està molt currat no us el perdeu!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Tomppa fletxa Sabadell
7 de juliol de 2012, 11.32 h

Hi ha molta gent que va guanyar el seu lloc a societat per mercès de feixisme espanyola i un gran part de mateixa gent encara avui dia gaudeix un lloc destacat a societat català. Per ser independent no només cal apendre a viure sense castellà si també a consumir en català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Pau fletxa Figueres
7 de juliol de 2012, 00.00 h

#8 Que curiós, hi ha el mateix comentari exactament a una altra noticia. Si has d'anar criticant com treballa un mitjà privat millor que no te'l miris... Jo no vaig tocant els collons a livertaddigital, a interconomia, el mundo, la razón... i això que tindria arguments més sòlids i seriosos dels que fas servir tu (ja es veu el que busques amb aquests).
Sens dubte com algú altre deia en resposta teva a un altre titular deus ser un assalariat per buscar confrontació i fer degenerar el deb... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
6 de juliol de 2012, 14.41 h

http://www.youtube.com/watch?v=nMCxUD0omYo

Catalonia is not spain.

Internacionalitzem el Cas Català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 29   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
6 de juliol de 2012, 12.36 h

Molt bé per l'Elisenda, tot i que a E no se la veu molt animada en res!!! Els xupópteros que han de dir,seguir amb la mamella a la boca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
jepis fletxa igualada
6 de juliol de 2012, 12.13 h

#3 Si,d'acord pro la societat no podem defallir en totes les manifestacions i accions i ajudar a fer el camí via ajuntaments per la independència ,ANC, ets. fins...aconseguir la fita d'un estat propi.
Visca Catalunya lliure !


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.