directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Arriba llum a Barcelona, però només la del sol

La primera nit a les fosques es supera amb nota a la capital

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Malgrat l'apagada elèctrica que encara afectava bona part de la ciutat, Barcelona ha superat aquesta passada nit sense incidents destacables, segons han assegurat aquest dimarts al matí la segona tinent d'alcalde de Barcelona, Imma Mayol, i la regidora de Seguretat, Assumpta Escarp. D'altra banda, el 80% dels semàfors de la ciutat ja funcionen amb normalitat. 30.000, però, encara podrien passar una segona nit sense llum.
bars barcelona apagón apagada
Els bars de Barcelona, a les fosques / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Al conjunt de la ciutat s'han produït un total de 39 accidents de trànsit, xifra similar a la de qualsevol altra nit, i els Bombers han fet unes 30 intervencions, una desena de les quals per traslladar persones amb problemes de mobilitat. D'altra banda, el 80% dels semàfors de la ciutat ja funcionen amb normalitat. Segons Red Elèctrica unes 30.000 persones de la zona del passeig Maragall hauran de passar sense llum també la pròxima nit. Segons Mayol, "viure 24 hores en una ciutat sense llum és molt difícil, però dues nits és insuportable". Per a Mayol 'costa molt d'entendre que "en el segle XXI' una avaria 'pugui trigar tant en resoldre's".

La regidora de Seguretat, Assumpta Escarp, ha assegurat que la nit s'ha saldat sense incidències destacades de trànsit ni seguretat. Segons Escarp, les xifres d'incidents de trànsit (39) i d'intervencions dels Bombers (una trentena) són similars o fins i tot inferiors a les de qualsevol altra nit sense problemes de subministrament elèctric. Segons Escarp, no s'ha registrat cap robatori a l'àrea que ha passat la nit sense llum. Sí que s'ha registrat un augment de trucades als telèfons d'emergències, com el 092 o el 088, en la majoria dels casos de ciutadans que desitjaven informació sobre l'apagada.

Pel que fa als semàfors, el 20% continua sense funcionar a hores d'ara. Durant aquest matí continuarà el desplegament d'efectius, amb uns 800 agents dedicats a minimitzar els problemes de mobilitat.

Tots els hospitals públics funcionen ja amb normalitat, i segons Escarp s'estan traslladant grups electrògens a les residències privades i geriàtrics que ho necessiten. També s'està elaborant un "mapa de protecció civil" per traslladar-hi grups electrògens i evitar que quedi "cap zona de vulnerabilitat".

Situació incomprensible

Per a la segona tinent d'alcalde de Barcelona, Imma Mayol, "costa molt d'entendre que en el segle XXI i en el món de la tecnologia una avaria pugui trigar tant en resoldre's". Mayol ha subratllat que "viure 24 hores sense llum és molt difícil en una ciutat, però passar-hi dues nits és insoportable".

Mayol ha advertit a les companyies elèctriques que el consistori barceloní "no pot assumir" que 30.000 ciutadans continuïn sense llum. L'ecosocialista s'ha sumat a la crida als ciutadans perquè minimitzin el consum d'energia i ha explicat que l'Ajuntament estudia la possibilitat de portar grups electrògens de fora de la ciutat per ajudar a restablir la normalitat.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.