directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

ETA insta l'Estat a abandonar 'l'estèril camí repressiu' i a acceptar la voluntat del poble basc

La banda armada assegura que assumeix les demandes internacionals de pau i en 'properes reflexions' les farà seves

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La banda armada ETA ha demanat aquest cap de setmana, coincidint amb l'Aberri Eguna (Dia de la Pàtria basca), que l'Estat espanyol i francès 'abandonin el camí repressiu i, a través del diàleg i la negociació, es posicionin a favor de la solució democràtica basada en el respecte de la voluntat dels bascos'. A través d'un comunicat a Gara, ETA assegura que l'assassinat del policia francès va tenir lloc 'contra la voluntat d'ETA' i va ser originat 'en l'actuació de la policia francesa contra els nostres militants, de cap manera al revés'. El grup armat també ha celebrat que diversos actors internacionals insisteixin en la necessitat de resoldre el conflicte basc, i avancen que 'en properes reflexions' recolliran les opinions dels agents internacionals. Aquest darrer comunicat d'ETA pot ser llegit com un pas més cap a una declaració de treva unilateral, una possibilitat que ha sonat amb força aquests darrers dies a l'entorn de l'esquerra abertzale.
Euskadi Ta Askatasuna eta euskadi cupula etarres etarra pais basc
Comparteix
   


Etiquetes
ETA explica al comunicat que la policia francesa va 'segrestar' quatre militants d'ETA, on un policia va disparar quatre cops a un miltant que era a terra i sense armes. Llavors tres militants d'ETA que eren a prop van acostar-se sense voluntat de conflicte, i foren els policies francesos els qui van iniciar el tiroteig. Per la banda armada, l'enfrontament el va originar la policia francesa: 'Ells van ser els que van acostar-se als gudaris d'ETA per segrestar-los i van ser els primers en disparar', asseguren.

El grup insta el Govern francès a 'fer una profunda reflexió' sobre 'on els durà a parar la borratxera repressiva del Govern espanyol'.

Pel que fa als diversos actors internacionals que s'han pronunciat darrerament sobre una possible solució pacífica al conflicte, el darrer Gerry Adams, president del Sinn Fein. Davant d'aquestes pronúncies, ETA els agafa la paraula i assegura que 'en properes reflexions' es recolliran aquestes 'aportacions i opinions', no sense recordar que 'la clau de la solució és a Euskal Herria' i insistir en que la desactivació de la resposta armada no solucionarà el conflicte polític. ETA assegura que caldran 'garanties i compromisos de totes les parts', com passa a tots els processos del món per tal de garantir una sortida sòlida i permanent al conflicte.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Joan fletxa Blanes
4 d'abril de 2010, 14.41 h

TV3 no ha llegit el comunicat d’ETA
Obre el TN amb l’Aberri Eguna dient que el nacionalisme basc està dividit i que ETA aposta per la violència. Sembla escrit pel Ministeri d’Interior i l’aparell de Rubalcaba. Han silenciat entre altres aquestes frases del comunicat: “avancen que 'en properes reflexions' recolliran les opinions dels agents internacionals”


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pep fletxa Banyoles
4 d'abril de 2010, 12.25 h

Altres mitjans amaguen el que diu el comunicat, no podem fer el joc a un país que no acepta la democràcia ara toca la pau i el diàleg, el que diu el diari és el que diu el comunciat que han amagat en la seva major part.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
roger fletxa gavà-mar
4 d'abril de 2010, 11.11 h

es vomitiu és to condescendent i banalitzador amb el que tracta aquest assumpte aquest diari, se us veu el llauto desde lluny.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.