directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 19:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PPC demana una auditoria sobre l'aplicació de la Llei de dependència

Per aclarir el ball de xifres entre l'Estat i la Generalitat

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El diputat del PPC Rafael López ha demanat a la Sindicatura de Comptes una auditoria integral de l'aplicació de la Llei de dependència a Catalunya. López ha justificat aquesta petició donada 'la manca de transparència que hi ha actualment en les aportacions que fan cada una de les administracions i els greus problemes de pagaments a les residències'. El diputat del PPC ha assegurat que Generalitat i Estat es contradiuen sobre les aportacions que fan. A més, segons ha informat el PPC en un comunicat, López també ha fet una altra petició, en aquest cas al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, perquè iniciï 'una actuació d'ofici per a estudiar el compliment de la Llei de dependència a Catalunya'.
camacho turisme montserrat dolors
Comparteix
   


Etiquetes
López ha explicat que 'segons la Generalitat, aquesta aporta el 80% de la Llei de dependència, quan només hauria d'aportar el 50%, mentre que el govern espanyol ho nega i diu que aporta el que ha d'aportar'. Per aquest motiu, ha reclamat 'aclarir el finançament de la llei, ja que des de la seva posada en marxa hi ha hagut un ball de xifres continu per part de les administracions'. A més, ha denunciat que el Govern de la Generalitat 'es nega a presentar el deute que segons ella té per l'aplicació de la llei'.

El diputat del PPC també ha denunciat que, segons un estudi de l'Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials, 'l'esforç a Catalunya per habitant i any de la llei és de 25,85 euros, mentre que la mitjana espanyola és de 30,71 euros'. 'El mateix estudi assegura que el 2009 l'administració de l'estat va aportar un 62,7% de recursos, la Generalitat un 22,7% i els usuaris un 14,5%', ha afegit López.

D'altra banda, el diputat popular ha demanat al Síndic de Greuges que iniciï una actuació d'ofici per a estudiar el compliment de la llei. López ha explicat que 'la Generalitat diu que el 91% de les sol•licituds es fan dintre dels terminis de sis mesos, però el cert és que, amb dades de març, hi ha una llista d'espera de 38.066 catalans, afectant, per tant els seus drets'.

López ha lamentat que no existeixi 'una llibertat d'elecció en el servei' i ha denunciat que la Generalitat 'és una de les administracions que més cuidadors no professionals dóna en el PIA, una figura que havia de ser excepcional, un 58,93%, enfront del 47,97% de la resta de l'Estat'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
PSOERC fletxa Barcelona
6 d'abril de 2010, 16.11 h

#9 La bola de vidre és d'un bassar xinès perquè ja no es troben enlloc més, gràcies a la política del PSOE i ERC que atrau els immigrants que no paguen impostos per obrir una botiga durant 5 anys, després canvien el nom a la dona l'oncvle o qui sigui perquè totts són màfies i segueixen sense pagar. Això és gràcies a ERC i al PSOE que teniu tantes coses en comú que és impossible que no acabeu fussionats. Ho sap tothom.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Quim. fletxa PPCC.
5 d'abril de 2010, 21.20 h

#8
La teva bola de vidre la vas comprar als xinesos oi?. Per tenir tants prejudicis i ser tant setciències, resulta bastant patètic que confiïs tant cegament en el projecte Laporta que apart de tu i ell ningú més coneix. tanta xerrameca per acabar ensenyat el llautó com sempre. Veus menys que un gat de guix guenyo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
5 d'abril de 2010, 14.45 h

#7 T'equivoques. Jo voldria una ERC dirigida per independentistes de debò. Però se'ls va fer fora fa temps. Els joves de la JERC i les CAJEI callen avergonyits pel que s'està fent. I molts d'ells votaran també en Laporta. Ara ja és massa tard per canviar de patró en aquest vaixell de gloriós passat i present infame. Em reafirmo Puigcercós com Bandrés al PSOE i a viure que són dos dies.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Quim. fletxa PPCC.
5 d'abril de 2010, 14.31 h

#6 Això és el que tu i els feixistes espanyoleros voldrieu. PREGUNTA-LI AL CARA DURA DURAN QUE TOTHOM SAP QUE ÉS DEL PP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
5 d'abril de 2010, 13.54 h

#5 gracies pero ja ho he deixat. I creume ERC acabara dissolta al PSC


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Quim. fletxa PPCC.
5 d'abril de 2010, 13.15 h

#4 DEixa de fumar aquestes coses que fumes i de beure aquestes coses que veus que et faràs mal. T´ho dic pel teu bé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
5 d'abril de 2010, 12.26 h

El vostre destí és convertir-vos en un apèndix del PSC igual que aquest històric partit d'Euskadi. No teniu cap altra opció. L'abraçada de l´'os sociata (Tripartit) és molt forta. Us va ofegant a poc a poc ( pèdua d'espai electoral) alhora que us trenca els ossos (estructura de partit i social) i rebenta les visceres (fonaments ideològics) per acabar arrencant-vos el cap (fussió final o dissolució) d'una mossegada alhora que emet l'udol de victòria més esgarrifós que hàgiu sentit... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim. fletxa PPCC.
5 d'abril de 2010, 11.51 h

www.youtube.com/watch?v=OxdDi827IKI -


Ex-LLepant l´encertaries de ple si allà on tu dius ERc diguessis Ciu. Torna a mirar la foto mas-zapatero-duran i comprovaràs que el veritable tripartit ës convergència, unió i Psoe, o convergència, unió i PP, segons bufi el vent. A més et puc assegurar que molts bascos no han oblidat que Ciu va donar suport a la llei de partits i que és directament responsable de la situació de deixar sen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
5 d'abril de 2010, 10.12 h

Els feixistes del PP, a Euskadi son sòcis estratègics del P$OE.

A Catalunya, els feixistes del P$OE son sòcis estratègics d'ERC.

I en Puigcercós ja ens ha avisat que si sumen, ERC tornará a fer a Catalunya el mateix paper que a Euskadi fan els feixistes del PP.

Ergo per silogisme, ERC son feixistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim. fletxa PPCC.
5 d'abril de 2010, 08.06 h

Els feixistes del pp ja no saben que inventar-se per tal de guanyar electorat, si tant els preocupen els dependents per què no demanen que s´acabi l´espoli fiscal a que ens sotmet el seu estat feixistoide espanyol I així aquestes persones podrien estar ateses com cal?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.