directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 14:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Les trampes formen part de l’ideari esportiu d’Espanya

La Plataforma pro Seleccions convoca una protesta contra els responsables d’esport del Govern Espanyol per prohibir les victòries catalanes als “Sky Games”

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant

Aquest diumenge és celebra a la Ribagorza la segona jornada dels mundials d’esports de muntanya, i la Plataforma pro Seleccions ha convocat una jornada de protesta contra el joc brut de l’esport espanyol per prohibir que els catalans siguin reconeguts guanyadors malgrat que esportivament demostren ser els millors. La Federació Espanyola d’esports de Muntanya (FEDME) seguint les instruccions dels dirigents esportius espanyols s’ha inventat una nova modalitat esportiva consistent en desposseir dels títols als catalans que guanyin les seves proves. El que un català guanya esportivament  “s’ho passen pel folre”, per ells, per guanyar, val tot i  les trampes són part del seu ideari esportiu.




Comparteix
   

Tot plegat són motius per convocar aquest diumenge una protesta de suport als esportistes catalans que malgrat ser els millors esportivament tenen prohibit guanyar si participen defensant la Selecció Catalana.

La Plataforma Pro Seleccions amb els esportistes catalans

En una entrada a la seva pagina web la Plataforma ha convocat una protesta aquest diumenge amb motiu dels “Sky Games” i en defensa dels esportistes catalans.

“Des de la Plataforma ProSeleccions sempre hem treballat i treballem pel reconeixement internacional de totes les seleccions esportives catalanes, siguin de l'esport que siguin. Ara bé, hi ha esports, com el futbol, on el no reconeixement dol més, en som ben conscients. Però també és el cas de l'excursionisme, on Catalunya sempre ha estat pionera en l'àmbit mundial, i on, des de fa uns anys, l'ocupació sistemàtica de la FEDME, la federació espanyola d'esports de muntanya, de tots els esports de muntanya on els catalans destaquen (esquí de muntanya, escalada esportiva, curses i duatlons de muntanya) ens fa sentir especialment menystinguts. La gota que està fent vessar el got és la celebració dels SkyGames, que són anomenats "els campionats del món de la muntanya" per la ISF, una federació internacional creada a mida de la federació espanyola, que sense haver tingut mai cap interès per les curses de muntanya, va veure-hi una oportunitat d'apropiar-se dels èxits que des de feia gairebé 10 anys acumulaven els atletes catalans, com Agustí Roc i Kilian Jornet.
El passat cap de setmana es va viure als SkyGames a la Ribagorça una situació que ens ha de fer reflexionar. Esther Hernández, atleta de la Selecció Catalana, va acabar segona a la prova de SkyBike però no se li va reconèixer el títol de subcampiona. Des de la Plataforma ProSeleccions creiem que no pot ser que els nostres esportistes siguin de segona categoria, i que els seus èxits no tinguin validesa oficial perquè la federació internacional (ISF) i l'espanyola (FEDME) no ens deixen participar-hi.
Per aquest motiu, convoquem una protesta contra aquesta situació injusta el proper diumenge, aprofitant la disputa de la prova de l'SkyMarathon dels SkyGames. Hem d'animar tots els atletes catalans, i hem de demostrar a la ISF i a la FEDME que no estem d'acord amb les seves normes excloents. Per això, demanem que tothom qui ho vulgui porti banderes, xiulets, pancartes i qualsevol material que serveixi per fer ambient i donar suport als corredors catalans. La cursa començarà i acabarà a Vilaller (Alta Ribagorça). L'hora de sortida és a les 7.30h del matí per les dones i les 8h pels homes. L'arribada dels primers participants serà entre a les 11.30 i les 12 del migdia i la cerimònia de lliurament de premis tindrà lloc a les 5 de la tarda al mateix poble de Vilaller.
Des de fa uns anys, amb la creació de la ISF i la imposició d'uns estatuts que no permeten a Catalunya participar-hi oficialment, els títols de campió del món i d'Europa ja no poden recaure en esportistes que representen Catalunya. Si volen el títol, se'ls obliga a córrer per Espanya... i encara més, si els convoquen i s'hi neguen, d'acord amb la legislació espanyola els poden sancionar.
Volem que la gent vingui a animar els esportistes catalans i a fer sentir la seva indignació per aquest tracte injust que rep Catalunya. Els dos punts neuràlgics seran la línia d'arribada de la SkyMarathon i el lliurament de premis, on volem que tothom faci sentir el seu suport a les Seleccions Catalanes i la indignació pel fet que la FEDME i la ISF no ens deixin participar de manera oficial als SkyGames.
 Us hi esperem. Una nació, una selecció!”


La pregunta és que fa la Secretaria General de l’Esport davant les practiques antiesportives del Govern Espanyol? Perquè no ho denuncia a les més altes esferes internacionals?  

El que està passant en aquests campionats del món d’esport de muntanya és sens dubte la gota que fa vessar el got del joc brut d’Espanya contra l’esport català, l’historial és extens, la història està plena d’actituds plenes d’odi contra Catalunya, milers de diners invertits contra el reconeixement de les seleccions catalans, algunes vegades diners i altres xantatges econòmics contra països que han respectat la democràcia i la voluntat dels esportistes catalans de defensat la seva selecció.

Què pensa fer el Govern de la Generalitat per defensar els seus esportistes? Pensa sortir en la seva defensa més enllà de les paraules? Perquè es perdona el joc brut d’Espanya i no es denuncia a les altes instancies de l’esport internacional? De documents, informes i proves del joc brut d’Espanya en té la Secretaria General de l’Esport. No pot ser que es dediquin esforços de promoció mediàtica als esportistes que obligants participant en representació d’Espanya i releguem als esportistes catalans que representen la Selecció Catalana al ostracisme.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
Joan fletxa Barcelona
9 de juliol de 2012, 16.35 h

#8 Bén dit..!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
9 de juliol de 2012, 12.53 h

Hola Directe,

El primer cop que apareix Ribagorça esta escrit amb "z" en comptes de "ç".

Salut!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
8 de juliol de 2012, 11.16 h

Veniu a eRepublik!
Ës un joc de simulació militar,ecnoòmic i polític gratuït 100% i no necessita cap descàrga.
Tots els catalans/valencians/illencs estem intentant fer-nos amb un país (Arabia Saudita) per controlar-lo ja que no ens deixien tenir els Països Catalans al joc
Si voleu ajudar entreu aquí:
http://www.erepublik.com/en/referrer/Naboal
El joc està molt currat no us el perdeu!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
JoanMartí fletxa Abrera
8 de juliol de 2012, 10.23 h

Manel de Bcn, perque no vius i deixes viure?? Ho sempre heu de anar fotent a la gent, vols que ens integrem? I tu no ho pots fer??


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Manel fletxa BCN
7 de juliol de 2012, 16.33 h

#8
Un altre salvapàtries que es creu que Catalunya és de la seva propietat.
Per cert el que menys hi ha a Catalunya són catalans.
Si vols la independència ja pots agafar la porta i anar-te'n a un altre país, i deixa en pau a la gent que vol viure tranquil · la.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 196
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
FARTS fletxa BCN
7 de juliol de 2012, 15.34 h

#6 I per que no t'integres tu carallot? que vius a Catalunya i menges calent i amb qualitat de vida, gracies als catalans. Que no t'agradem? marxa a la teva terra. Que et molesta el nostre tarannà? marxa a la teva terra. Que no t'agrada ni respectes la nostra cultura i la nostra historia? marxa a la teva terra. Que has nascut a Catalunya? i que? hi ha que neix dalt d'un avió al bell mig de l'atlàntic, Els catalans i les nostres formes i bonisme hem creat monstres. No t'agradem fot el ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 35   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
SI fletxa Catalunya, Europa
7 de juliol de 2012, 15.27 h

Les trampes formen part de l'ideari ecspañol en general. I dels que tenim a la generalitat en particular.

INDEPENDENCIA||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Manel fletxa BCN
7 de juliol de 2012, 14.37 h

Els únics que fan trampes és la Plataforma pro seleccions.

Integrar-vos d'una vegada i deixar de posar pals a la roda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 58
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
7 de juliol de 2012, 14.03 h

http://www.youtube.com/watch?v=65dkCds920I
Documental encarregat per internacionalitzar el cas català. Una obra molt pedagògica que permet difondre el conflicte català arreu del món. Subtítols en català.

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Francesc fletxa CATALUNYA
7 de juliol de 2012, 12.44 h

De fet no és cap novetat.
Els espanyols i més concretament els castellans sempre han estat uns manipuladors/trileros.
Només començar ja van falsejar la bula papal del matrimoni entre Isabel i Fernando.
Ho porten a la sang.


Valora aquest comentari:   votar positiu 34   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.