directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 20:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU aprova la seva estratègia política i deixa oberta la possibilitat de tenir ministres

Entrar al govern espanyol es faria a canvi de determinades "mesures" a Catalunya

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida han segut en una taula i no s'han aixecat fins a arribar a un acord. Així, l'executiva de la federació va ratificar dilluns a la tarda l'acord a què van arribar pel matí els dos líders polítics sobre l'estratègia que seguiran de cara a les pròximes eleccions generals: CiU està disposada a entrar al govern espanyol, si bé exigirà a canvi que es prenguin "mesures" per millorar la "qualitat democràtica" a Catalunya i Espanya.
Artus Mas, Jordi Pujol i Duran Lleida
Artus Mas, Jordi Pujol i Duran Lleida / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Sembla que per fi els dos partits que formen la Federació Nacionalista s'han posat d'acord. Artur Mas, secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i Josep Antoni Duran i Lleida, líder d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) han posat les bases per dur a terme la seva estratègia política de cara a les properes eleccions generals. Això passava el matí de dilluns i, poc després, per la tarda, l'executiva de la federació aprovava el full de ruta.

Entre les accions més destacades la més rellevant és que CiU està disposada a entrar al govern espanyol, si bé exigirà a canvi que es prenguin "mesures" per millorar la "qualitat democràtica" a Catalunya i Espanya, expressió que podria incloure el respecte per la llista més votada. El document no especifica si s'optarà o no per participar en el govern de l'Estat, però deixa clar que qualsevol decisió requerirà el consens dels dos socis de federació.

Política d'aliances

Respecte de la política d'aliances, CiU "no tanca la porta a res, i no té cap preferència determinada". En resum, l'acord és una fórmula intermèdia entre les postures dels dos partits. Tot i això, el text condiciona qualsevol pacte de govern a l'Estat amb el desenvolupament "íntegre i ple" de l'Estatut, especialment en els aspectes de competències i del sistema de finançament.

La federació nacionalista també ha acordat nomenar la portaveu d'UDC, Joana Ortega, directora de la campanya electoral per les generals, cosa que requerirà "l'aprovació dels òrgans de direcció de CiU".



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.