directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CDC defensa el català a la Franja

El partit impulsa mocions als ajuntaments de Catalunya a favor de la llengua catalana

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) juntament amb Convergència Democràtica de la Franja (CDF) han impulsat mocions als ajuntaments d'arreu de Catalunya i a d'altres administracions locals en defensa de la llengua catalana a la Franja arran de l'avantprojecte de Llei de llengües del govern d'Aragó. De fet, divendres passat el Consell Comarcal del Segrià va aprovar la moció presentada pel grup de CiU amb els vots a favor de tots els partits excepte del PP, que es va abstenir. Fa una setmana, la Paeria també va aprovar la moció presentada pel grup municipal de CiU. Aquesta mateixa moció és previst que es debati i es voti el proper dia 20 de juliol a la Diputació de Lleida.
rull trens ciu
Comparteix
   


Etiquetes
La moció conté set acords en què es demana al Govern d'Aragó que respecti i utilitzi la denominació científica internacional de la llengua parlada a la Franja, el català: que no iniciï el tràmit parlamentari d'aquest avantprojecte de llei; que implementi l'ensenyament obligatori del català als centres educatius dels municipis de la Franja; que mantingui els diferents projectes educatius bilingües (català- castellà) i trilingües (anglès-català-castellà); que reconegui l'Institut d'Estudis Catalans com a autoritat acadèmica competent, que vetlli per emprar criteris científics a l'hora de reglamentar la seva política lingüística,i finalment que es doni trasllat d'aquests acords al govern d'Aragó, als Consells comarcals de la Franja, a la Plataforma per la Llengua i a la Mesa del Parlament de Catalunya.

El secretari d'Organització de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Josep Rull, ha dit a Balaguer, on ha participat a la Transsegre, que l'avantprojecte de Llei de Llengües del Govern aragonès "és una agressió incomprensible per voler amputar la nostra llengua". Per això Convergència vol "portar als ajuntaments allò que és natural al carrer, una llengua comuna" contra un atacs, diu, que "no podran contra el rigor científic ni l'expressió espontània de la gent de cultura de base catalana". 

Ampli consens

Josep Rull espera que la moció que CDC presentarà als plens municipals "aconsegueixi amplis consensos, i sigui signada per totes les formacions polítiques del país". El secretari d'Organització dels convergents ha assegurat que la formació no vol fer "cap ús partidista sinó que simplement vol ajudar a liderar aquest procés".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
PereelDigne fletxa Granollers
9 de juliol de 2012, 18.48 h

Per què CiU no fa mocions pactades amb les altres forces per tal de tenir més força i no anar per lliure? Ja s'assemblen a les CUP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pep fletxa Sant Cugat del Vallès
9 de juliol de 2012, 12.49 h

#5 Sí, és veritat, 300.000.000 de persones, però del tercer món. Suposo que igual que intervens en aquest fòrum, també ho fas al Pravda i al Washington Post, i a més a més en castellà. És curiós que tenin un públic tan nombrós, perdis el temps en aquest senzill diari digital. Si volguéssim mitjans bilingües, llegiriem La Vanguàrdia o el Periódico. Aquest és un mitjà en català i per a catalans. Deixa'ns tranquils i dedicat a veure intereconomia i llegir la razón que són del... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
9 de juliol de 2012, 11.28 h

#4 Opina lo que quieras, eres libre, pero cuidado con tu fanatismo.

Los mossos hablan castellano los he oido muchas veces hablar entre ellos, también en oficinas de servicio público a los empleados, osea que ya puedes ir predicando en el desierto.

Como se puede obviar un idioma que lo hablan 300.000.000 de personas?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Patufet fletxa Sant Pol de Mar
9 de juliol de 2012, 09.35 h

Mentre hi hagi gent escrivint comentaris en llengua estrangera, jo no participaré en aquest fòrum i us animo a tots a fer el mateix. Només repetiré aquest mateix missatge: Els partits estatals tenen “trolls”, professionals dedicats a jornada completa a provocar i rebentar mitjans com aquest, per tal de que els milers de lectors passius que puguin tenir, se’n cansin i no visitin més aquests fòrums.L’objectiu dels “trolls” és radicalitzar els diàlegs amb continguts aliens als ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
8 de juliol de 2012, 23.24 h

http://www.youtube.com/watch?v=65dkCds920I&feature=related

Hem de fer tot el possible per difondre aquest documental i explicar a tothom que Catalunya vol viure en llibertat.

SPAIN'S SECRET CONFLICT - Catalan subtitles

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
8 de juliol de 2012, 20.37 h

#1 evidentment el teu problema ha de ser tractat al cotolengo......


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
8 de juliol de 2012, 20.17 h


En el plazo legalmente establecido se formalizará el contrato de seguro anteriormente descrito, el presente Certificado se entenderá extensivo a todas y cada una de las garantías expresamente contratadas en la póliza de seguros.

El presente certificado se emite con carácter provisional, con validez por 15 días, desde la fecha defecto quese consignamás arriba,hastaser sustituidopor lapólizadeseguros definitivaque,en su caso, emita la compañía aseguradora.

Al contrato de seguro le... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.