directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 10 de maig de 2024 03:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Els esportistes catalans dels “Sky Games” mereixen un reconeixement del Govern de Catalunya

L’apartheid esportiu que han patit els nostres esportistes per part d’Espanya mereix una resposta, cal denunciar el joc brut d’Espanya davant els estaments esportius internacionals

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

Gràcies a la pressió de les autoritats esportives espanyoles, el vencedor de la mitja marató als Sky Games, Jessed Hernàndez es queda sense medalla per competir amb Catalunya. Aquesta norma és imposada per un Estat que no sap perdre i que no accepta que els catalans defensin el seu país,  el mateix Estat que, sota amenaces, compra el talent esportiu català i sense cap mena d’escrúpol és queda les victòries catalanes. L’apartheid esportiu contra els catalans pot quedar en tant sols una anècdota si el Govern de Catalunya i la Secretaria General de l’Esport no  reacciona i fa un acte de desgreuge a favor de tots els esportistes catalans que han participat en els jocs mundials de muntanya, alhora que denuncia el joc brut d’Espanya davant les esferes esportives internacionals.



Sky Games, Núria Picas guanyadora amb la senyera
Sky Games, Núria Picas guanyadora amb la senyera

Comparteix
   

Seguirem parant la cara?

L’apartheid contra els esportistes catalans que Espanya practica sistemàticament fa créixer la indignació de molts catalans que entenen el fet com una agressió de l’estat per la força i esperen la reacció del  Govern de Catalunya davant les agressions que pateixen els seus esportistes i ciutadans.

Campions sense reconeixement (Plataforma Pro Seleccions Catalanes)

Es torna a repetir una situació vergonyosa als SkyGames

Com ja va passar la setmana passada, els SkyGames han tornat a demostrar que no mereixen el títol de "campionats del món de muntanya". A Vilaller (Alta Ribagorça) Jessed Hernández s'ha imposat a la prova de l'SkyRace (mitja marató) però com que defensava la Selecció Catalana no ha obtingut el reconeixement de campió oficial, sinó que només consta com a primer classificat de la categoria open. L'atleta català sí que rebrà el premi econòmic com a campió, però no el títol que el distingeix com a tal. Qui s'ha endut la medalla que li corresponia ha estat el corredor que ha entrat a la línia d'arribada darrere d'Hernández, el japonès Dai Matsumoto.

 En la categoria femenina, Mònica Ardid i Laia Andreu, de la Selecció Catalana, han estat les primeres classificades, però com que no hi havia cap atleta que competís en la categoria oficial sinó que totes eren open, no hi ha hagut tanta polèmica.

 A l'SkyMarathon, la vencedora en categoria femenina ha estat una altra catalana, Núria Picas (a la fotografia), que corria per la selecció espanyola. Picas ha superat Blanca Serrano i Oihana Kortázar. Picas ha reconegut després del triomf en una entrevista de Televisió de Catalunya que situacions com la que ha viscut Jessed Hernández no són normals i que "malgrat que estic contenta per la victòria, és una llàstima haver de córrer per la selecció espanyola".

 En categoria masculina, la selecció espanyola ha aconseguit les tres primeres posicions de l'SkyMarathon, amb Luis Alberto Hernando, Miguel Caballero i David López. Els dos primers han ocupat els mateixos llocs a la categoria combinada, on també Núria Picas ha repetit el triomf. En el lliurament d'aquests premis, com en tots en què ha sonat l'himne espanyol, s'ha pogut sentir una contundent xiulada de protesta contra la federació internacional (ISF) i l'espanyola (FEDME) per no permetre la Selecció Catalana competir en la categoria oficial. En aquest sentit, la crida que es va fer al públic perquè s'apropés al podi a reivindicar les nostres Seleccions ha estat un èxit, i més d'una cinquantena de persones han fet sentir la seva veu, tant amb fortes xiulades com amb retrets al president de la ISF, Marino 

Un fet que demostra l'absurditat de la prohibició que la Selecció Catalana participi als SkyGames amb normalitat, és el fet que a l'SkyMarathon masculina només hi hagin corregut 14 atletes en la categoria oficial, dels 174 que ho han fet en total. L'alcalde de Vilaller, Joan Ramon Piqué, ha expressat la seva disconformitat per aquesta situació i en una trobada informal un cop finalitzada la competició, ha dit a diversos dirigents, entre els quals el mateix Giacometti, que esperava que en les futures edicions dels SkyGames totes les nacions poguessin participar-hi amb els mateixos drets.
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
16 de juliol de 2012, 11.14 h

#6 Els que us teniu que integrar sou vosaltres que encara esteu vivint mes a Africa que a Europa ,Pallús. Com vols que m´integri a un estat del qual cada vegada m´en avergonyeixo més de pertanyer i al qual considero molt més atassat, caspós i cutre. Veste´n a cagar tú i tots els Espanyols. No veus que no ens sotmetreu mai !!!. Visca Catalunya lliure ó com sigui ,pero sense aquestos atrssadets mentals de la vora.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
12 de juliol de 2012, 09.24 h

#6 Has vist quina bandera porta la Núria Picas quan passa per meta. Qui utilitza a quí?. Jessed Hernandez va correr per la selecció catalana voluntariament i va guanyar la cursa, en canvi no se li va reconeixer el triomf . Qui utilitza a quí?. No t'enganyis ni vulguis enganyar a la gent, els qui fan trampes i utilitzen als esportistes catalans en benefici propi sou els espanyols, la qual cosa és llógica, ja què sense els catalans no guanyarieu ni a les villes. Està clar que el que no s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
joan fletxa canet
9 de juliol de 2012, 18.45 h

A què espera el govern de Catalunya a crear uns guardons per honorar els nostres esporistes que guanyen alguna competició? En algun acte públic haurien de ser guardonats amb copes i medalles alhora que es denuncia la política anticatalana d'Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Ll.B. fletxa Granollers
9 de juliol de 2012, 12.21 h

El camí no és fàcil i cal picar pedra. Però per als que seguixen aquest esport no crec que hagi quedat ocult la marginació dels atletes de la selecció catalana. Si un japonés queda segon i guanya els jocs els japonesos bé es deuen assabentar del per què.
Un altre argument ni que sigui de consolació. Proporcionalment la història recorda més els que han refusat o s'els ha denegat un premi (que solen ser pocs) que no pas als que amb normalitat l'han guanyat.
Finalment els atletes q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Benet fletxa Barcelona
9 de juliol de 2012, 10.26 h

En els dos anys que porta al govern, CiU no ha fet res de res per les seleccions catalanes (bé, sí, retallar-ne el pressupost). De fet, en Tubau ja va avisar que no eren cap prioritat per al govern dels millors.

Així que ja podeu esperar asseguts aquest reconeixement.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
marc Sabatés fletxa Barcelona Catalunya //*//
9 de juliol de 2012, 10.18 h

MES QUE MAI LA LLUITA CONTINUA ! ! * ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Angel fletxa Castellbisbal
9 de juliol de 2012, 09.13 h

I encara s'exclamen de que Catalunya no està amb la "Roja"?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Laia fletxa Sant Cugat
9 de juliol de 2012, 00.10 h

#6 Crec que vas molt equivocat, són els esportistes que no volen ser utilitzats per Espanya


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Manel fletxa BCN
8 de juliol de 2012, 23.50 h

Els únics que fan trampes és la Plataforma pro seleccions.

Que fàstic de polítics, no deixen en pau ni als pobres esportistes, els utilitzen com si fossin titelles.

Integrar-vos d'una vegada i deixar de posar pals a la roda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 25
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Laia fletxa Sant Cugat
8 de juliol de 2012, 23.22 h

Aquets si que són uns veritables esportistes, no els de la roja i els 300000 euros per cap


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.