directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

EUiA considera 'essencial' incorporar l'independentisme d'esquerres a la 'Syriza catalana' i sondeja la CUP

Nuet anuncia una "gran cimera" amb ICV per al mes de setembre per definir el futur de la coalició

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, s'ha reunit aquesta tarda amb representant nacionals de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) per apropar-los la proposta de crear una 'Syriza catalana' que englobi partits, associacions d'esquerres amb la intenció de construir noves majories progressistes. Nuet ha qualificat "d'essencial" incorporar l'independentisme d'esquerres a aquest moviment que, com a primera aturada, tindria l'oposició frontal a les retallades socials. El portaveu nacional de la CUP, Marc Salles, ha destacat la voluntat del partit de treballar conjuntament amb altres socis d'esquerres en aquest camí, però no s'ha pronunciat sobre la participació de la CUP en la 'Syriza catalana'.

Comparteix
   

La de la CUP ha estat la tercera reunió del coordinador general amb representants polítics d'altres partits, després de les que ja ha mantingut amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, o amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro. En totes tres reunions, el líder d'EUiA ha apropat als seus interlocutors el concepte de 'Syriza catalana', amb què Nuet defineix un ampli moviment d'esquerres que pugui fer front a la dreta actual. Com ell ja s'imaginava, en les dues primeres reunions no va obtenir el 'sí', però el cas de la CUP és diferent.

Nuet posa molt èmfasi en la necessitat de canviar la manera de fer política i aquí és on la CUP juga un paper destacat. A més, el coordinador general d'EUiA no ha amagat mai que està molt interessat en què l'independentisme d'esquerres tingui un paper destacat en el nou moviment d'esquerres nacional que planteja.

A més de reunir-se aquest dimarts amb la CUP, Nuet també ho ha fet amb representants de l'Assemblea Nacional de Catalunya. El líder d'EUiA ha valorat positivament la reunió, en la qual ha quedat patent que tant uns com els altres coincideixen en el camí cap al dret a decidir de Catalunya. "Independentment que a EUiA hi ha independentistes i també federalistes, no es discuteix el dret a decidir", ha afirmat.

Cimera amb ICV

Les reunions del líder d'EUiA seguiran aquest mes de juliol (es trobarà amb representants de partits ecologistes i animalistes) i es reprendran "probablement" al setembre amb una "gran cimera" amb els seus socis de coalició. Nuet ha avançat que un dels temes que EUiA vol posar sobre la taula és el lideratge que tant EUiA com ICV hauran de tenir en la 'Syriza catalana', però també s'espera que plantegi canvis en l'actual coalició. El coordinador general d'EUiA no ha amagat des que va ser nomenat que confia en què es redefineixi el pes que cada partit té en la coalició.

Per últim, Nuet també ha avançat que en els propers dies publicarà conjuntament amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, un article en què tots dos defensaran el pacte social per acabar amb les retallades de drets socials que està vivint el país.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Ernest fletxa vilanova i la g
12 de juliol de 2012, 00.42 h

No tornem a caure en la trampa, primer la independència i després totes les coalicions que vulgueu


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
garbo fletxa premià de dalt
10 de juliol de 2012, 19.12 h

companys de CUP vigileu...és molt més important,penso jo,una gran coalició independentista que un tripartit disfressat,si volen venir que vingin,però que viingin ells i es posin a la cua...amb un estat podrem tenir millor política social,aquest de EUiA encara no sé quin model defensen..federalistes? au vinga,no comencem a caure unaltre vegada amb musiquetes de pacte i coses similars...visca la llibertat catalans!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
F. Sans fletxa Barcelona
10 de juliol de 2012, 18.50 h

La CUP és una formació clarament independentista catalana i de ideologia socialista de inspiració marxista, precisament el socialisme que el PSOE va abandonar a puntades de peu al 1979 on Felipe Gonzalez va forçar dos congressos fins que va aconseguir que el partit abandonés el marxisme i de facto també el socialisme.
En canvi lo de IC-V, que van nèixer de repetides divisions i recomposicions del PSUC, avui en dia no tinc massa clar quina ideologia tenen ja que això de dir-se: "Ecosoci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
PereelDigne fletxa Granollers
10 de juliol de 2012, 13.58 h

Una Syrisa independentista catalana i liderada per EUiA. Au vinga, ja! Primer de tot, aquest petit partit hauria de decidir si és independentista o no ho és. En el cas hipotètic que s'hi tornés, en podríem parlar. I què en diuen de la idea ICV? Aquests també s'hi apuntaran després de la desfeta d'EQUO?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Lluís fletxa Barcelona
10 de juliol de 2012, 06.36 h

A l'intent de fer una tercera versió del Tripartit, ara en diuen Syriza? El que fan alguns per mantenir poltrones... Certament lamentable.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Nar fletxa Hospitalet
10 de juliol de 2012, 00.09 h

Veniu a eRepublik!
Ës un joc de simulació militar,ecnoòmic i polític gratuït 100% i no necessita cap descàrga.
Tots els catalans/valencians/illencs estem intentant fer-nos amb un país (Arabia Saudita) per controlar-lo ja que no ens deixien tenir els Països Catalans al joc
Si voleu ajudar entreu aquí:
http://www.erepublik.com/en/referrer/Naboal
El joc està molt currat no us el perdeu


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Maria fletxa BCN
9 de juliol de 2012, 20.17 h

El de la CUP fa ara de poc convençut


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.