directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 19:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Europa desconfia profundament d’Espanya, un país deutor de no fiar

Europa imposa les mesures a Rajoy, i tira per terra “tota una tradició de la política espanyola dominada per l'orgull”segons assegura Francesc Homs

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El memoràndum entre el govern d’Espanya i l’Eurogrup evidencia la desconfiança d’Europa per l’incompliment sistemàtic dels seus governs. L’adheriment suposa una intervenció en tota regla i una pèrdua de competències, segons ha dit a RAC1, Josep Solé, director de l’Institut d'Estudis Financers (IEF), a més ha assegurat, que el primer text suposa una reforma completa ordenada i lògica i altament supervisada per escometre la crisi bancària espanyola, i posa condicions macroeconòmiques, institucionals i legals, així com, exigències globals i de control. Avui mateix Rajoy ha anunciat les mesures imposades per Europa.

Comparteix
   

Les mesures de Rajoy
 
Francesc Homs, ha reaccionat a les mesures que el president espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat per retallar despesa. En un esmorzar-conferència, ha considerat "tercermundista" el plantejament de l'Estat amb l'IVA, i ha aprofitat per lloar la decisió de retallar finalment el sou dels funcionaris espanyols. Amb tot, el portaveu ha volgut remarcar que les mesures demostren que qui mana és Europa.
 
Francesc Homs té molt clar que les mesures que ha estat anunciant Mariano Rajoy no són decisions preses des del govern espanyol, sinó que "li vénen imposades des de Brussel·les". " No crec que Rajoy estigui en condicions de consultar les mesures a ningú, seria estrany. No tenen sobirania en la presa de decisions. Els hi ve manat des de fora", ha sentenciat, tot afegint que és de suposar que aquesta circumstància "no els hi agrada". Homs, a més, ha considerat que aquesta manera de fer "posa de manifest que tota una tradició de la política espanyola dominada per l'orgull, se n'ha anat en orris".

D'altra banda, tot i no criticar la pujada de l'IVA que s'ha anunciat, Francesc Homs sí ha carregat contra l'executiu espanyol per l'estratègia que ha estat seguint i el relat que de la qüestió ha fet el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. "És al·lucinant, és qualsevol cosa menys seriós, és tercermundista", ha considerat el portaveu en parlar del plantejament de Montoro i Rajoy amb l'IVA.

I és que per Homs, l'Estat ha volgut "pintar-nos que el sistema d'inspecció tributària espanyol era el millor del món", però en canvi, després Montoro "es presenta dient que s'ha de fer una amnistia fiscal perquè hi ha molta gent que no paga, cosa que ja demostra que això no funciona, i que hem d'apujar impostos com l'IVA perquè la gent no els paga", ha criticat. És per això que el portaveu del Govern ha recordat que la intenció de la Generalitat és assolir una agència tributària catalana amb un sistema propi, perquè "segur que ens organitzaríem millor".


  



  
  




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
12 de juliol de 2012, 13.20 h

#2 Només saps dir això? Clar, com no tens arguments dius qualsevol bajanada que no vé al cas....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
mario fletxa barna
12 de juliol de 2012, 11.20 h

Amb l'excusa que els ho manen, ho fan amb premeditació i sense escrúpols, precisament per no treure això que ens sobre a tota españa, no és que siguin tontos, són uns cràpules corruptes, i terroristes morals i psicològics patològics, que vol dir malalts, paranoics i esquizofrènics ( amb perdó pels que han de lluitar contra aquestes enfermetats) faix servir aquestes paraules perquè són enfermetats i el gobierno i algú del govern les tenen i no ho saben, ni això, analfabets totals... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Angel fletxa Castellbisbal
12 de juliol de 2012, 08.21 h

Per que no es retalla el Ministeri d'Hicenda i el Banc d'Espanya si s'ha de controlar tot desde Europa per que no es fien d'aquesta colla d'embusters?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ciutadà català fletxa Catalunya, proper estat europeu.
11 de juliol de 2012, 23.03 h

Ah, però es que alguna vegada havia confiat en Espanya, país de la pandereta?


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
11 de juliol de 2012, 16.11 h

Tampoco se fian del gobierno catalán el más endeudado de todos por los derroches anteriores a la crisis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
11 de juliol de 2012, 13.23 h

En el plazo legalmente establecido se formalizará el contrato de seguro anteriormente descrito, el presente Certificado se entenderá extensivo a todas y cada una de las garantías expresamente contratadas en la póliza de seguros.

El presente certificado se emite con carácter provisional, con validez por 15 días, desde la fecha defecto quese consignamás arriba,hastaser sustituidopor lapólizadeseguros definitivaque,en su caso, emita la compañía aseguradora.

Al contrato de seguro le ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ana fletxa BCN
11 de juliol de 2012, 13.06 h

Que ens ho demann als catalans que dècades que ho patim


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.