directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 10:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

'Luigi' encara no ha reunit els 500.000 euros de fiança imposats per Garzón

La família de l'exdiputat socialista malda per reunir-los

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El principal imputat per la trama Pretòria de corrupció urbanística municipal i únic que segueix empresonat, l'exdiputat socialista Luis García Luigi, continua intentant reunir els 500.000 euros de fiança imposada pel jutge Baltasar Garzón fa una setmana per sortir de la presó de Brians 2. Fonts properes a l'encausat han explicat a l'ACN que la família de García encara no disposa dels diners necessaris i que està fent gestions per aconseguir-los. No obstant això, els dies festius de Setmana Santa han endarrerit alguns d'aquests tràmits que es podrien allargar durant tota aquesta setmana.
Luigi, Luis García, emmanillat, Pretòria, PSC,
Comparteix
   


Etiquetes
Fonts penitenciàries també han explicat a l'ACN que Luigi es troba 'bé' i que sol passar bona part del seu temps escrivint cartes per la resta d'interns.

Luigi va ingressar a la presó de Soto del Real el passat 29 d'octubre i el 25 de novembre va ingressar de forma preventiva a la presó de Brians II. Garzón va rebutjar el desembre passat el recurs contra l'ordre de presó del suposat líder de la trama en considerar que hi havia indicis que apuntaven que si quedés en llibertat podria 'destruir evidències o altres dades, documents o elements necessaris' per prosseguir amb la investigació.

Luigi és l'únic imputat pel cas Pretòria que queda a la presó d'un total de vint detinguts, ja que la sala quarta de l'Audiència Nacional espanyola va considerar que existia un 'elevat risc' que el pres destruís proves claus per prosseguir amb la investigació del cas.

Segons els magistrats de la sala, Luigi disposa de 'gran quantitat de fons i realitza activitats fora de la jurisdicció espanyola'. García està imputat per delictes d'associació il·lícita, blanqueig de capitals, tràfic d'influències, frau en subvencions i falsedat documental. A més, és considerat 'el nexe d'unió de la resta d'imputats amb l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet i especialment l'alcalde Bartomeu Muñoz'.

És considerat pel jutge Garzón el cervell de la trama de corrupció urbanística, ja que suposadament va participar activament, actuant com a intermediari, en la operació Pallaresa, a Santa Coloma de Gramenet, la de Badalona i la de Sant Andreu de Llavaneres, orquestrada aquesta última per una de les empreses que controlava, Niesma Corporació.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.