directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 21:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern aprova el Pla de Recerca i Innovació que preveu una inversió de 5.300 MEUR fins el 2013

Marca les polítiques públiques per afavorir el canvi de model de l'economia, basat en el coneixement, la innovació i l'educació

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Govern ha aprovat el Pla de Recerca i Innovació de Catalunya (PRI) 2010-2013, document en el qual es marquen les polítiques públiques per afavorir el canvi de model de l'economia, basat en el coneixement, la innovació i l'educació. El Pla, que preveu una inversió de 5.308 milions d'euros durant els propers quatre anys, incorpora els compromisos de la Generalitat acordats en el Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació, i identifica els 17 focus estratègics de han de liderar l'evolució de l'economia catalana cap a àmbits amb més productivitat i competitivitat, segons ha explicat el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet.
Josep Huguet
Comparteix
   

Huguet ha explicat que el Govern planteja un escenari de despesa en recerca i desenvolupament (R+D) per al període 2010-2013 que comporta increments anuals entre el 15 i el 20%. Segons aquestes previsions, el 2013 es podria assolir una quantitat de despesa en R+D de 1.340 milions d'euros, la qual cosa implica una despesa total per al període 2010-2013 de 4.497 milions d’euros. Pel que fa a la inversió en el foment de la innovació, es preveu, per a aquest període una quantitat total de 811 milions d'euros. En total, doncs, els recursos per a R+D+I sumarien una quantitat de 5.308 milions d'euros. D'aquests, 2.209 milions d'euros corresponen a personal dedicat a la recerca en el sistema universitari i assistencial.

El conseller no s'ha volgut pronunciar sobre quin percentatge del producte interior brut (PIB) suposarà aquesta inversió, ja que actualment és difícil fer pronòstics sobre l'evolució de l'economia, però s'ha compromès a mantenir l'esforç inversor per tal que la recerca i la innovació tingui un pes 'cada vegada més gran' en l'economia i en el canvi de model.

Entre els 17 focus estratègics que el Govern ha identificat hi ha l'eficiència energètica, l'aposta per les energies renovables, la gestió de l'aigua, la mobilitat sostenible, els edificis adaptats a la dependència, la producció i el disseny innovador de productes ecològics, la millora dels sistemes d'organització en el treball i els productes destinats al turisme i l'oci. A més, el pla vol potenciar sectors que a Catalunya ja tenen una posició consolidada com ara l'agroalimentari o la salut.

Segons Huguet, un dels trets diferencials d'aquest Pla és que per tal d'impulsar la recerca, el desenvolupament i la innovació s'implica tots els departaments en funció de les seves competències. Per assegurar el compliment dels compromisos es crea un fons interdepartamental específic pels focus de 225 milions pel període 2011-2013, i es marca l'objectiu d'invertir, el 2013, el 30% dels recursos totals en R+D+I en els focus.

El conseller ha explicat que amb aquest Pla es posen les bases per disposar 'del millor talent científic, creatiu, innovador i emprenedor' i assolir un alt nivell de generació de coneixement 'excel·lent' i fer de la innovació en el sector públic un motor de progrés.

Huguet ha dit que aquest document situa Catalunya al capdavant de les regions europees en l'àmbit de la recerca i la innovació, i fins i tot per sobre d'alguns Estats com Finlàndia i Dinamarca.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
ondiatu fletxa Barcelona
6 d'abril de 2010, 19.07 h

A cadascú lo seu. L'Huguet ha fet bé la seva feina en aquest àmbit i s'ha de reconèixer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
6 d'abril de 2010, 18.00 h

Per què votar ERC si la seva vessant esquerrana la sobrepassa de molt ICV? Per què votar ERC si la vessant independentista la sobrepassa de molt Laporta i Reagrupament? Per què votar ERC si la vessant del paix al cove és l'especialitat de CIU? Més val votar l'original que no la còpia fraudulenta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 27   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.