directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

L'augment de l'IVA, un sobrecost de 100 milions d'€ per Catalunya

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, demana compensacions a l'Estat i espera que Montoro traslladi a les autonomies part de l'increment de l'objectiu de dèficit permès per Brussel·les

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El Govern espanyol segueix amb el seu objectiu d'ofegar les autonomies. No ho fa només a través dels objectius de dèficit, sinó que la pujada de l'IVA pot contribuir-hi encara més. El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha afirmat que l'augment de l'IVA que va anunciar el president espanyol, Mariano Rajoy, costarà a la Generalitat 100 milions d'euros anuals. El conseller reclama a Montoro compensacions perquè, per ara, l'executiu espanyol preveu destinar tota la recaptació addicional d'aquest any a l'administració central. La reunió d'aquest dijous servirà per establir els objectius de dèficit dels territoris per als anys 2013 i 2014, analitzar el compliment dels plans d'ajustament aprovats a l'abril, i presentar el nou instrument financer per garantir la liquiditat per afrontar el seus compromisos financers, el que per ara s'ha anomenat hispanobons.

Comparteix
   

Tal com ha apuntat fins el govern espanyol, les comunitats hauran de pagar l'impost augmentat però no es beneficiaran de l'increment, que segons la normativa vigent anirà íntegrament destinat a les arques de l'Estat. Per aquest motiu el conseller demanarà aquest dijous a Montoro que compensi la Generalitat per l'augment de l'IVA que segons ha afirmat costarà a la Generalitat 100 milions d'euros anuals.

Catalunya també reclama una flexibilització de mig punt d'aquest objectiu de dèficit per a les comunitats, en la línia del nou marge que Europa ha donat a l'Estat per a aquest 2012, del 5,3% al 6,3%. "Volem saber com el govern traslladarà els increments de flexibilitat que Brussel·les li ha permès", ha dit. De moment l'executiu no ha obert la porta a aquesta mesura. "Si no es trasllada no estarem d'acord i així ho farem saber", ha afirmat abans de reclamar un repartiment "equilibrat, just i equitatiu" per al 2012.

El Consell ha de servir per aprovar els objectius de dèficit per als territoris als anys 2013 i 2014 i també per analitzar el compliment dels plans d'ajustament aprovats a l'abril "en la línia del que estableix el procediment de correcció del dèficit excessiu". D'aquesta manera, segons ha advertit el president espanyol, si s'escau, "es posaran en marxa els mecanismes correctors previstos a la Llei d'estabilitat pressupostària".

Segons ha transcendit, l'executiu espanyol preveu endurir els objectius de dèficit respecte al que s'havia aprovat al propi Consell i fer-les passar de l'1,1% al 0,7% al 2013 i del 1% al 0,5% al 2014.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
pasbort fletxa Vila-real
13 de juliol de 2012, 11.22 h

Ara ja no els interessa que siguem BORREGOS!! ara ens VOLEN PORCS, dels porcs s´aprofita TOT diuen


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Mercè fletxa Sant Andreu de Llavaneres
13 de juliol de 2012, 08.52 h



Fem una gran mobilització popular i que com a capçalera de la marxa i altres rètols solament es llegeixi INDEPENDÈNCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ninonanu fletxa Badalona
13 de juliol de 2012, 01.38 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.