directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Els Pujol aturen Mas

El president Mas estava disposat a arribar a un acord de pacte fiscal amb el PSC però, l’oposició de la cúpula de CiU ha aturat les pretensions d’un acord inacceptable

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

L’allau d’articles d’opinadors considerats de l’orbita convergent durant la precimera, alguns reforçant i altres reclamant la fermesa del president, feia pensar en un acomboiament d’Artur Mas en un moment delicat pel país però, tot plegat ha resultat ser una mesura de profilaxis i pressió per evitar el desastre. La prova definitiva de que alguna cosa no va a l’hora, la va deixar anar a la tertúlia del programa El món de RAC1, ahir al matí, Vicent Sanchis quan, en les acaballes del programa, va destapar el pols de la cúpula de CiU amb el president Mas a causa del seu canvi de rumb, “Mas ha deixat de mirar cap a la muntanya i mira cap el mar” va assegurar Sanchis.
 

Comparteix
   

“pressing” presidencial
 
Als articles de setmanes anteriors de Jordi Barbeta", Francesc Marc Álvaro -amb "Estar a l'altura"-, o de Pilar Rahola, se sumen els de l’Agustí Colomines, Toni Aira,  l’article “bomba” de Salvador Sostres i les últimes declaracions de Jordi Pujol. Val a dir que ara Barbeta, misteriosament,  ha fet un gir complert en les seves demandes perquè, segons va assegurar a la tertúlia de RAC1, l’ha convençut un important empresari del país.
 
Toni Aira, ahir en el seu article "Moderació president", deia al molt honorable: “Diguin-li a Espanya, com ja ho ha fet la resta d’Europa i el món, que s’ha acabat la festa. Que s’ha acabat l’excés. Que o hi ha justícia o no hi ha res més a parlar. Si Artur Mas opta per aquesta via, segurament l’única que es pot permetre el seu lideratge i la credibilitat del seu projecte i del seu partit, no només tindrà al darrere partits com Esquerra o Iniciativa que el puguin acompanyar en aquesta negociació amb l’Estat.”
 
Agustí Colomines asseverava fa tres dies a  "Evitar el col.lapse": “Pidolar la setmanada, com els fills que viuen a casa, és sempre un mal negoci. Sense sobirania fiscal no ets res en el món actual...”.
 
Salvador Sostres, en el seu revelador article, "Convergència contra Mas"es lamenta de l’actitud del president dient:  “I a més a més, en lloc d'afrontar els reptes amb grandesa i èpica, per guanyar-se l'amor i l'admiració dels catalans, ens enganya d'amagatotis amb els naufragats socialistes com un nen que aprèn a fumar d'amagat dels pares.”
 
I per acabar l’ex president Pujol a la Vanguardia va deixar les coses clares. El diari titulava ahir a la tarda: “Pujol veu en la independència  la "millor" resposta davant l’”asfíxia” a Catalunya”, i  deia que segons Pujol “ en el concepte d’Espanya que ens volen imposar, Catalunya no es viable".
 
El pols entre el lobby Puente Aéreo i els sectors sobiranistes agafa termes èpics

El lobby Puente Aéreo i el mateix Duran han pressionat el president Mas per repetir la jugada de l'estatut, i això va estar a punt de passar quant el president Mas va plantejar al sanedrí convergent tirar la tovallola i aconseguir l'acord amb el PSC. La sorpresa primera es va convertir en revolta i Mas va fer marxa enrere, com a mínim de moment, ara caldrà estar atents als esdeveniments, als canvis sobtats d'opinió dels intel·lectuals i líders d'opinió propers a CiU, per comprovar fins on arriba la pressió.
 
Les bases excitades contra qualsevol rebaixa
 
Els líders convergents propers a l'Oriol Pujol contemplem amb satisfacció i a la vegada preocupació com les bases del partit els exigeixen contundència i cap pas enrere, conscients que el futur proper passa per acords amb l'ERC d'Oriol Junqueras, el polític d'un altre partit, valorat fins i tot per damunt de Duran i Lleida.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
moregons fletxa Tarragona
16 de juliol de 2012, 00.00 h

Recordeu als comediants, copia exacta de fa molts anys que ens axequen la camisa, no sels escolteu ni als mireu, paseu dels mentides que nomes busquen beneficis pel seu partit i al poble que al donguin pel c........... Acabem amb aquesta farsa de Pujol, en les próximas eleccions votem partits minoritaris vereu com se als i cambia el coló de la cara, a aquests poquevergonyes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
15 de juliol de 2012, 10.03 h

Otro ejemplo de estar toda la vida al servicio del pueblo, él continua de sermoneándonos a pesar de su DORADA jubilacíon a nuestro cargo, para él los recortes no existen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
14 de juliol de 2012, 19.09 h

Ambaixada espanyola del Vaticà
http://www.youtube.com/watch?v=fwb62_1nJ6Y
Ambaixada espanyola de Varsòvia
http://www.youtube.com/watch?v=eMn_4J1mGdE
Ambaixada espanyola de Cuba
http://farm6.staticflickr.com/5205/5379223502_8e0eafac9a_z.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
14 de juliol de 2012, 19.01 h

DURAN-LLEIDA , el sector negocis, el 3 % .......

Cyu vol seguir igual omplint-se la butxaca


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
14 de juliol de 2012, 14.02 h

Em sembla que per obtenir la independència ens haurem de treure de sobra els de "Convergéncia".


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
DIGUEM PROU fletxa BCN, CAT
14 de juliol de 2012, 13.25 h

#19 El pitjor es que tenim un govern que els hi compra la por (i la poltrona) a ecspaña i els hi passa als seus il.lusos votants de totes les maneres possibles.
No s'enten que encara hi hagi gent que pugui creure en cYu, o creure que serà cYu qui ens durà cap a la independència, aquests quan tot estigui a punt el que faran es tornar a parlar de federalisme. Al temps! No deixaran pas de tenir la paella pel mànec, aquesta colla de botiflers, sense fotre als catalans i a Catalunya com ho f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
14 de juliol de 2012, 13.08 h

#18 No, te la farà l'Oriol des de la NOVA esquerra. O tens càrrec al partit o ets un il·lus del que pensen que un partit autonomista aconseguirà la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Rauric fletxa La Guingueta
14 de juliol de 2012, 09.12 h

Francesc, m'has mal interpretat, he dit el mateix que tu, Espanya ens roba a mans plenes i sempre ha viscut de parar la mà sense fotre res de positiu, raó per la que no ens vol deixar lliures, és Espanya qui necessita a Catalunya i no al reves, per aquest motiu ens venen la por a ser independents amb arguments puerils.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18 Josep Solé
Josep Solé fletxa [object Object]
14 de juliol de 2012, 09.06 h

#14 Sense Convergència no hi ha independència, no esperis proclamar-la des de el menjador del López Tena


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.