directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Oriol Pujol augura 'un trencament insalvable'

Assegura que el Consell de Política Fiscal i Financera suposa un "trencament" entre la Generalitat i l'Estat que podria resultar "insalvable"

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

Espanya fa anys que tens la corda, i es pot trencar molt aviat. El president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha assegurat aquest divendres que la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) d'aquest passat dijous va suposar "un trencament" entre la Generalitat i el govern de l'Estat, un cop el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, es va negar a acceptar les imposicions del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. "Cada vegada més sembla que la distància acabarà sent insalvable", ha afirmat Pujol en referència a les relacions entre els dos governs. Precisament l'actitud "d'ordeno i mano" de Móntoro fa "més necessari" l'acord entre els grups catalans per un nou model de finançament. CiU cercarà el consens durant les properes setmanes sense introduir "ambigüitats" al text.

Comparteix
   

El Consell de Política Fiscal i Financera va evidenciar un "trencament" entre el govern de Catalunya i el de l'Estat. Així de clar s'ha mostrat Oriol Pujol moments abans de tancar el cicle de conferències sobre el pacte fiscal organitzar pel Cercle d'Economia. El secretari general de CDC ha reclamat que l'Estat "recuperi la intel·ligència" i recordi que qui millor pot entendre la necessitat de fer ajustaments en el sector públic és la Generalitat. En aquest sentit, ha lamentat que enlloc de "companys de viatge", el govern espanyol tracta Catalunya simplement com a "súbdita i sotmesa". 

"És gravíssim i molt poc intel·ligent", ha apuntat Oriol Pujol sobre l'actitud del ministre d'Hisenda, Cristòbal Montoro durant el CPFF. "L'ordeno i mano dóna molt poc marge per a l'entesa", ha afirmat. En cas que el govern espanyol continuï menystenint Catalunya, la distància entre els dos governs es farà "més insalvable".

A més, Pujol ha qualificat la situació actual com una manera molt similar a la intervenció de les comunitats autònomes, ja que els governs autonòmics tenen "molt poc marge" per prendre decisions. Una situació que el secretari general de CDC creu que fa més necessari que mai un acord a Catalunya per impulsar el pacte fiscal. Pujol ha advertit, però, que la voluntat de consens de CiU per arribar a un gran acord no farà desnaturalitzar la proposta i es mantindrà en la línia del document que el Govern va lliurar durant la darrera cimera.

Segons el president del grup parlamentari de CiU, el text final no acabarà sent "ambigu" per incorporar el major nombre de partits possible, perquè aquesta ambigüitat podria servir perquè el pacte fiscal pogués ser interpretat de maneres diferents.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
moregons fletxa Tarragona
15 de juliol de 2012, 23.52 h

Catalunya poble de ignorants, com vuleu que CDC i UD demanin la independencia, mireu que sou rrucs. Penseu aon es el famos seny catalá. A desaparescut an aquesta colonia espaÑola. Ara si que catalunya finito y el espaÑoles nos han ganado. Aneu votant a ciu i vereu aon fem cap rrucs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Ernest fletxa vilanova i la g
15 de juliol de 2012, 17.06 h

pasbort torna-ho a escriure no s'entén res del què dius, representa que vols insultar a algú?

Oriol, ui! quina por que els hi fem els catalans als espanyols, anant fent declaracions , bla, bla, bla ! Qui ho va dir ? fets, no paraules!. prepareu d'na vegada la independència, Comenceu a formar genta preparada per anar a demanar-ho a Europa!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
moregons fletxa Tarragona
14 de juliol de 2012, 23.06 h

ay Pujolet, Pujolet milló que no et dedikis a la politica i ten vaigis a vendre flors a la tenda de te mare, mes faltaves tu a la politica burguesa catalana, que no veus que no ans vendra la perdiu, que ja va marejada i borracha, plegue ja , inepte. El pacte fiscal que vols vendre i aquest ja sirá el sisé que presenteu a madrid no té volte ni solte, i estas retrasant la independencia perque va en contra dels interesos del teu partit. Acabarem malament perque la gent cada dia que pase estem ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
14 de juliol de 2012, 19.45 h

Ambaixada espanyola del Vaticà
http://www.youtube.com/watch?v=fwb62_1nJ6Y
Ambaixada espanyola de Varsòvia
http://www.youtube.com/watch?v=eMn_4J1mGdE
Ambaixada espanyola de Cuba
http://farm6.staticflickr.com/5205/5379223502_8e0eafac9a_z.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
JEN fletxa CATALUNYA LLIURE!!!
14 de juliol de 2012, 13.47 h

L'ÚNICA SOLUCIÓ ÉS :


INDEPENDÈNCIA, JA!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Joan Llimona fletxa 17850 - Besalú
14 de juliol de 2012, 12.16 h

Dels politics actuals ja no ens podem fiar de cap. Son gallines que cacarejen i no ponen ous. No serveixen ni per fer caldo. JAN_82.32


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Narcs fletxa Hospitalet
14 de juliol de 2012, 11.52 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
draconel fletxa LA Vila-real
14 de juliol de 2012, 11.02 h

a qui volem enganyar? .....
aquesta espanya s'està preparant el camí del retrocés democràtic, la crisi econòmica li be de fabula per inserir de recentralització de l'estat.
el pijerío com la retrograda andrea fabra és l'essència del pp de aznar, néts del franquisme que escupen odi cap als drets humans i la democrasia....es mes fassil robar al poble en dictadures !tat andreita fabreti!.
---independencia dels ppcc !ja!..,...que es fotin els descendens del faixisme españoooooo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
pasbort fletxa Vila-real
14 de juliol de 2012, 11.02 h

Això NO Sho creu ni ELL.

Aquí teniu un VALENCIANO ORGULLOSSISIM de que l´aisguin convertit en un BOTIFLER??? delicte núm ú del mon!!! ho ORGULLOS D´ÈSSER UN TIRA INVASOR!!! de FORA VINDRAN i de CASA ENS TRAURAN HE???? INTEL-LECTUALS estareu ORGULLOSOS de NO ÊSSER NI XENOFOBS NI RACISTES NI FACISTES? (quina barra teniu...) els DOLENT els DOLENTS els d´ETA !!!! OI? els CATALANS CONVERTITS EN AQUESTA PORQUERIA DE VALENCIANO O AL MAR!!!!! reitero els dolent, els dolents els d´ETA!!!! CRI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
mario fletxa barna
14 de juliol de 2012, 09.56 h

#6 Que no els escoltem no vol dir que no els sentim, per desgràcia nostra i d'ells que per molt que vulguin semblar de casa bona, són uns pagesos (amb perdó dels pagesos, és un qualificatiu que els de CIU consideren a tots els catalans TOTS).
Oriol potser que no surtis a dir més bajanades i fes actuar al teu partit, per això ets el seu secretari general o no te n'has enterat?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.