directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

El Govern del PP amnistia i salva la piscina il•legal de Pedro J Ramírez, segons diu “El Mundo”

Amb la modificació de la llei de costes que prepara el PP, la piscina il•legal més famosa de l’Estat quedarà amnistiada juntament amb altres milers de construccions

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

“El Govern amnistia 75 anys més les cases edificades a les platges”  celebra “El Mundo”, el diari dirigit per Pedro J Ramírez, i mostra la seva alegria perquè un cop més la seva piscina té ple suport del poder establert. Les bones relacions entre el director de diari més poderós de l’Estat i el ministre Arias Cañete han fet possible que, malgrat les sentencies judicials a favor dels defensors del litoral, la seva piscina superi governs i ara, fins i tot, compti amb l’amnistia del govern espanyol, tal i com diu el diari que dirigeix.
 

Diverses associacions pengen pancartes reivindicatives davall la piscina de Pedro J. Ramirez.
Diverses associacions pengen pancartes reivindicatives davall la piscina de Pedro J. Ramirez.
© Dbalears Miquel À. Cañellas


Piscina Il.legal de Pedro J a la Costa del Pins
Piscina Il.legal de Pedro J a la Costa del Pins

Comparteix
   

L'Audiència Nacional espanyola retorna la piscina de Pedro J. a l'ús públic

L'Audiència Nacional va sentenciar a l’any 2009 que Pedro J. Ramírez no és titular de cap piscina en el domini públic de la Costa dels Pins. El tribunal, en conseqüència, anul•la tota la regulació que va fer el Ministeri de Medi Ambient perquè el periodista pogués gaudir en exclusiva d'aquesta instal•lació en els mesos de juliol i agost, mentre que la resta de l'any fos accessible als alumnes de la zona. Els jutges han resolt que Ramírez no és titular de cap dret perquè la concessió l'obtingué l'antiga propietària del xalet i que el contracte de gestió que signà amb Ramírez és contrari a la llei. Qualsevol persona pot passejar-s'hi o nedar-hi.

Segons va informar Diari de Balears el jutge sosté que 'La realitat és que s'ha produït una transmissió de la concessió i s'ha pretès camuflar-la amb un contracte de gestió en base a un precepte reglamentari que no està previst'. Per la Sala, la instal•lació és una 'piscina domèstica situada al costat d'un habitatge particular', raó per la qual 'no hi ha el suficient sentit lògic per entendre que, en realitat, s'està acordant la gestió d'una concessió. Tot sembla indicar, per contra, que es pretén donar aparença de legalitat a una transmissió intervivos que afecta una concessió a la qual s'ha d'aplicar la prohibició expressa de transmissibilitat que recull la Llei de costes'. La piscina és de tothom i la gestiona l'expropietària. En aquests moments, qualsevol persona pot passejar per la zona o nedar a la piscina, si és que la concessionària, l'anterior propietària del xalet la té en condicions.

L'Estat espanyol va recórrer la sentència de l'Audiència Nacional que anul•lava la concessió de la piscina a Pedro J Ramírez

Segons va publicar el DBalears “A la costa, cap privilegi ni un”

Diverses associacions pengen pancartes reivindicatives davall la piscina de Pedro J. Ramírez a la Costa dels Pins per reclamar 'valentia' per defensar el domini públic al litoral. La decisió de l'advocat de l'Estat espanyol de recórrer la sentència de l'Audiència Nacional que anul•la la concessió de la piscina que el periodista Pedro J. Ramírez empra sobre les roques de la Costa dels Pins ha tornat a mobilitzar diferents associacions en defensa del medi ambient i del dret de pas pels camins públics i per la zona maritimoterrestre.

Gadma (Grup d'Amics en Defensa del Medi Ambient), Lobby per la Independència, Plataforma Pro Camins Públics i Oberts, Roques sense Ciment i l'Ateneu Gabriel Buades d'Inca foren algunes de les entitats els membres de les quals penjaren ahir pancartes reivindicatives sota la piscina del director d'El Mundo.
La pancarta unitària "Prou privilegis i submissió, la costa és de tots" fou desplegada sobre les roques pels dirigents de les associacions, juntament amb dues més que deien "La costa és de tots" i "Ja n'hi ha prou, cap privilegi!".

Cinc anys en lluita

Josep Palou, del Lobby per la Independència, recordà que "ara ja es compleixen cinc anys que reivindicam el domini públic a la costa i com que les notícies que ens arriben des de Madrid no ens agraden, no ens ha quedat més remei que tornar-nos a mobilitzar", en al•lusió al fet que l'Estat recorrerà la sentència de l'Audiència. A més, les associacions anunciaren que també recorreran per anul•lar la concessió entre Arioli i Pedro J. Ramírez, amb el visitplau de l'exministre Jaume Matas, perquè la piscina torni a ser pública i esbucada finalment.

En aquest sentit, Palou criticà que l'advocat de l'Estat "actuï com un misser particular de Pedro J. Ramírez", a la vegada que alertà d'unes modificacions que s'estan duent a terme a la Llei de navegació marítima "que permetrien la renovació i perpetuació de concessions com la que ens ocupa".

El dirigent independentista i Bernat Fiol, de Gadma, també denunciaren la doble moral de la Demarcació de Costes perquè, "tot i mirar amb lupa tota la costa de les Balears, l'Estat espanyol carrega contra els pobres fent esbucar cases de pescadors i escars que vénen del temps dels nostres padrins, a les Casetes dels Capellans de Muro, però amb els rics no s'hi enfronta". Així, enllaçà amb el cas de la piscina dels hereus del doctor Gregorio Marañón que, malgrat tenir una ordre de demolició de l'any 1993, encara avui no ha estat executada.

Palou no escatimà crítiques als governants i apuntà que la situació actual recorda "la beautiful people que posà de moda el PSOE en temps de Felipe González, però tothom ja sap i recorda com acabà el Govern socialista".

Per la seva banda, Bernat Fiol, de Gadma, qualificà de ‘vergonya' la redacció de lleis ‘a la carta'. "Necessitam polítics i presidents valents tant al Govern balear com al Consell de Mallorca que no deixin vendre trossets de l'Illa als poderosos".

Colònies d'ultramar

Fiol criticà que des de Madrid "es vulgui salvar la pell a una persona com Pedro J. Ramírez, que no ha fet mai res per ningú". Alhora denuncià que el tractament que rebem les Balears des de Madrid sigui "com el d'unes colònies, amb espoli fiscal inclòs, perquè mentre tomen casetes de pescadors, a Pedro J. Ramírez el protegeixen". Així mateix, lamentà que "ens tenen oblidats fins i tot partits polítics que abans estaven amb nosaltres: en qui podem confiar?, es demanà finalment Fiol.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
15 de juliol de 2012, 03.24 h

#21 IMBECIL LO SERAS TU i tots els Politics catalans i Espanyols i els que trafican en Tabac PROU de falta al respecta al AUTISTA Prou que ja pateixen el maltracta del Govern Català i del Espanyol i del Consell Comarcal del VALLES Oriental No sels ajuda res lo que no deixare esque algu per FER UN CHISTE Me els insulti i falti al respecta ESPERO TREGUIN AQUESTA poca broma i falta de respecta al AUTISTA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
15 de juliol de 2012, 02.51 h

JO TIN UN FILL AITISTA Moltes families tenen Familiars son AUTISTES Podries dir les coses sense Odendre ni molesta a ningu aquestes persones no te han fet res SI alguna vegada tes un Familiar AUTISTA Torna dir aixo he si tes collons . Poden dir lo que volguis els Poca Soltes Sinverguenzas Camallas lladres Corrptes Mira si podries dir molt sense molesta a ningu VOLIA DEFENSAR AL MEU FILL AUTISTA QUE PROU Quel Ma... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Catala i antiejpañol fletxa Catalunya-Antiejpañol
14 de juliol de 2012, 22.27 h

#18 autista imbecil


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Francesc fletxa INDEPENDENCIA
14 de juliol de 2012, 18.09 h

CIU ES EL CANCER DE CATALUNYA
JA NO M´ELS CREC
NO ELS CREURE MAI MES

INDEPENDENCIA

QUAN SIGUEM INDEPENDENTS IL.LEGALITZACIO DE CIU PER COL.LABORACIONISTES


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
14 de juliol de 2012, 15.18 h

La veritat és que no em veig jo a Jordi Catalunya, aquest freak amb noms de dona, entrenant-se amb Zumalde El Cabra, jaja. No saps ni qui era, ni saps les escissions de Los Autónomos i Anticapitalistas i els seus motius. Aquesta gent encara tenia ideals. Els que van matar obrers a Hipercor (inclosos nens), doncs segur que són patriotes, però d'una patria malalta, racial i igual de feixistes que tu. Segur que vas celebrar l'atemptat amb cava. I a mister Catalonia, dir-li que també santifi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
14 de juliol de 2012, 14.30 h

#13

¿UN PATRIOTA ES AQUEL QUE PONE UNA BOMBA EN UN HIPERMERCADO Y MATA A INOCENTES MUJERES Y NIÑOS?


¿O QUE PEGA UN TIRO POR LA ESPALDA O POR LA NUCA?

¿O QUE SECUESTRA A UN CONCEJAL DE UN PUEBLO DE VASCONGADAS , LO ATA A UN ARBOL Y LE DA UN TIRO EN LA CABEZA?


LOS QUE PENSAIS COMO TU EN CATALUÑA, GRACIAS A DIOS, UN PUÑADO, NI LOS HUEVOS TENEIS DE HACER ESAS BARBARIDADES.

SOIS UNOS AMARGADOS, FRACASADOS Y COBARDES


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 22
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Carles fletxa Lleida
14 de juliol de 2012, 12.00 h

#16 Parlem dels privilegis d'alguns


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Narcs fletxa Hospitalet
14 de juliol de 2012, 11.50 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
14 de juliol de 2012, 11.47 h

######13..... 12 mm o 9 mm?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Pep fletxa Barcelona
14 de juliol de 2012, 11.07 h

#13 Un patriota


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.