directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Denuncien que l'estació del TGV de l'Empordà entrarà en funcionament sense accessos per arribar-hi

Diversos alcaldes asseguren que només s'hi pot arribar per un camí sense asfaltar

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

No volen cap 'excusa més' per començar a construir els accessos a l'estació provisional del TGV, situada entre Figueres i Vilafant. Diversos alcaldes de la comarca han impulsat un manifest que vol treure un compromís que asseguri que els viatgers tindran 'accessos dignes' a l'estació. Actualment, només s'hi pot arribar a través d'un camí sense asfaltar i, segons els alcaldes, les obres de l'A-2 i l'A-26 -les que han de connectar l'estació per carretera- 'van per llarg'. L'alcalde de Figueres, Santi Vila, reclama tant al Govern com a l'administració espanyola que actuïn. De moment ja han signat el document set ajuntaments i preveuen que rebi el vistiplau de tots els alcaldes en el Consell del 27 d'abril.
estació, TGV, Figueres
Comparteix
   


Etiquetes
En el manifest, els alcaldes reclamen accessos i serveis per a la nova estació del TGV. Per ara l'han signat set ajuntaments: Figueres, Roses, l'Escala, la Jonquera, Llançà, Castelló d'Empúries i Vilafant. La intenció és que el pròxim 27 d'abril el sotmetin a votació al Consell d'Alcaldes de l'Alt Empordà i que, a partir d'aquest tràmit, sigui un text al qual s'adhereixin altres municipis d'altres comarques. Santi Vila creu que ha de ser així perquè aquesta estació no servirà només per als viatgers de l'Alt Empordà, sinó que serà una infraestructura de referència per a altres comarques com el Pla de l'Estany, la Garrotxa o el Baix Empordà.

Els alcaldes consideren que això no podrà ser, però, si no milloren els accessos per arribar a l'estació, situada entre els termes de Figueres i Vilafant i on actualment només hi ha un vial d'accés que obliga a creuar el nucli de la capital de l'Alt Empordà i no està asfaltat. El detonant per impulsar el manifest, ha estat la decisió de Foment de tirar enrere les obres de l'A-2 i l'A-26 per estudiar les propostes dels ajuntaments de Figueres i Vilafant.

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, ha explicat que Foment els va comunicar la decisió fa quinze dies i que això voldrà dir que, com a mínim durant dos anys, l'estació provisional estarà en funcionament sense vials d'accés 'dignes'. Per aquest motiu, han passat la pilota al teulat del Govern i reclamen que, per suplir aquestes mancances, desencallin obres com el túnel sota el Castell de Sant Ferran –la connexió entre la N-II amb la carretera de Figueres a Llers- i executin el perllongament de la carretera C-31 fins la nova estació.

Sobre el previst

Santi Vila ha detallat que les obres de l'estació provisional del TGV avancen a bon ritme i que, tal i com està previst, a finals d'any podria entrar en funcionament. Tot i que ha afirmat que aquesta estació –que servirà d'impàs fins que construeixin l'estació definitiva- tindrà tots els requisits que han reclamat en confortabilitat, espais i dimensions, lamenta que no hi hagi previst cap transport públic que faci d'enllaç i que no hi hagi carreteres adients per a una estació de TGV.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.