directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

La Fira de Tàrrega es promociona a Colòmbia

En el marc de la programació de Catalunya i les Illes, convidades especials al Festival Iberoamericano de Bogotà

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

En el marc de les accions de promoció internacional i captació de professionals que FiraTàrrega fa durant tot l’any, la darrera setmana de març la Fira va participar al XII Festival Iberoamericà de Teatre de Bogotà (Colòmbia), un dels festivals d’arts escèniques més importants de llatinoamèrica. En concret la fira targarina, la cita de teatral amateur més important dels Països Catalans, va participar a la Finestra Internacional de les Arts Escèniques (VIA), un fòrum de contacte entre programadors i companyies al qual hi han participat un centenar llarg de promotors del continent. Els contactes de FiraTàrrega amb els programadors iberoamericans s'emmarquen en la programació de Catalunya, que amb les Balears són els convidats especials al Festival.
fira teatre tàrrega
Comparteix
   


Etiquetes
A part de conèixer el funcionament d’un dels esdeveniments més prestigiosos i seguits de Colòmbia, el representants de FiraTàrrega van tenir l’oportunitat de contactar amb nous programadors dels festivals iberoamericans, agents dels Estats Units i de Corea, amb qui van establir vincles per realitzar projectes que podrien fer-se realitat en les properes edicions de la Fira.

Catalunya i Balears, convidats especials

En 2010, la XII edició del Festival Iberoamericà de Teatre de Bogotà ha tingut com a convidats especials a Catalunya i les Illes Balears. És per això que es va buscar el suport d'una entitat representativa de la cultura catalana com és l'Institut Ramon Llull per a programar les obres que componen aquesta mostra del teatre, la dansa, el circ i la música que es creen a Catalunya i les Illes.

Algunes de les obres representades en aquest certamen han estat 2666, una posada en escena basada en la novel del mític escriptor xilè Roberto Bolaño, dirigida per Àlex Rigola, i La Pantera Imperial, una obra el protagonista és la música, dirigida i interpreta pel músic i compositor Carles Santos.

També van ser-hi presents els textos de dramaturgs com Josep Pere Peyró, Josep M. Benet i Jornet i Jordi Casanovas a través de lectures dramatitzades a càrrec d'actors colombians, en una mena d'intercanvi cultural. També va tenir lloc una gala de poesia en la qual es van recitar versos de poetes com Josep Carner, Salvador Espriu i Blai Bonet, en la veu de Vicky Peña i Mario Gas. Sergi López també va portar a Bogotà el seu monòleg teatral Non Solum, amb la companyia Res de Res.

Innovació

La Fira de teatre al carrer de Tàrrega tindrà lloc del 9 al 12 de setembre a la capital de l'Urgell. Des de l'organització, aquest certamen sempre ha posat especial èmfasi en els espectacles innovadors, que tenen com a objectiu la renovació dels llenguatges escènics i la relació amb el públic. La programació artística de FiraTàrrega combina diferents disciplines escèniques, amb especial rellevància de les arts de carrer i les propostes visuals. El programa d'actuacions acostuma a incloure espectacles de referència, prescriptius, que permeten descobrir tendències i creadors d’altres països. Es prioritzen aquells que són primícia a l’Estat espanyol i que no s’han programat en els principals festivals europeus d’arts escèniques.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.