directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 12:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cobrar com 70 presidents de la Generalitat, la nova casta directiva ni és ètica ni és sostenible

Defensors de les reformes laborals del PP, Antoni Brufau va percebre 3.500 euros l’hora durant el 2011 i Fainé es va assignar una jubilació de 25 milions d’euros el 2007

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Els sous dels directius de les grans empreses de serveis són clarament excessius –la relació entre el sou del president i conseller delegat respecte al salari mitjà de la plantilla és de vertigen-. El Consell Empresarial per la Competitivitat (CEC), un selecte club empresarial format per les 17 grans empreses de l’estat que inclou Repsol i La Caixa, reclama en els seus informes "claredat i agilitat quan per causes empresarials s'hagin de fer variacions en plantilla", en referència als acomiadaments. No obstant això, la majoria d'ells té blindatges o pensions multimilionàries acumulades, com és el cas d’Antoni Brufau, president executiu de repsol, i Isidre Fainé, president de La Caixa. Brufau té una remuneració equivalent a 70 vegades el sou del president de la Generalitat.

Comparteix
   

Sous desorbitats i comparacions d’escàndol
 
Si comparem la remuneració de Brufau amb la d’un treballador amb un salari brut anual de 30.000 euros, -10,27 euros a l’hora en front dels 3.500 euros que percep Brufau- resulta que el president executiu de Repsol cobra l’equivalent a 337 vegades el sou d’un operari o funcionari mig, o dit d’altra manera, calen 337 operaris per sumar el sou brut de Brufau.  En el cas del president de la Generalitat amb un sou brut anual de 144.030 euros - 49,25 euros l’hora-, calen 70 presidents de la generalitat per cobrar el sou del directiu de la petroliera.
 
Malgrat que Repsol travessa hores molt baixes en cotització borsària, destina retribucions molt generoses per als seus alts directius. Antoni Brufau, va ser l'any passat el quart directiu més ben pagat de l’estat espanyol, amb 10,2 milions d'euros per tots els conceptes - retribució fixa, en especies i gratificacions puntuals-,  Brufau també va cobrar per la seva pertinença al consell de l'argentina YPF i com a conseller de Gas Natural. A més Repsol va afegir  2,67 milions d’euros en pòlisses d'assegurança, per invalidesa, jubilació i mort i aportacions a plans de pensions i un premi de permanència. En total, 10.120.000 euros, que resulten 27.726 euros al dia, 3.465 euros a l’hora, 57,7 euros al minut.
  
El cas de la jubilació de Fainé, també és d’escàndol, i posa en evidència l’abús i la manca de regulació clara d’una entitat amb vocació social en els seus orígens, i que ara veu la seva finalitat completament pervertida. Fainé es va assignar uns 25 milions d’euros en concepte de jubilació, que va percebre en deixar la direcció de La Caixa per passar a presidir-la el 2007. Sobren les comparacions quan a Catalunya hi ha un percentatge dels jubilats que han de fer verdaders esforços per arribar a final de més i alguns que viuen en condicions de pobresa, mentre el president de La Caixa ha cobrat en concepte de jubilació uns 25 milions d’euros i continua percebent una retribució d’escàndol per fer de president d’una entitat que podem acabar perdent.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
J fletxa Vilajuïga
16 de juliol de 2012, 18.43 h

Per mantenir aquestas retribucions tan bestias s'ha montat la estafa de les Primas Unicas, mentres aquestos socis del Opus Dei es cobreixen d'or, organitzen l'expoli del estalvis dels jubilats i de la gent modesta.
Caldria fer justicia i portar a tribunals (No españols) tota aquesta gent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Narcs fletxa Hospitalet
16 de juliol de 2012, 13.48 h

Veniu a eRepublik!
Ës un joc de simulació militar,ecnoòmic i polític gratuït 100% i no necessita cap descàrga.
Tots els catalans/valencians/illencs estem intentant fer-nos amb un país (Arabia Saudita) per controlar-lo ja que no ens deixien tenir els Països Catalans al joc
Si voleu ajudar entreu aquí:
http://www.erepublik.com/en/referrer/Naboal
El joc està molt currat no us el perdeu!.
Entreu per Arabia!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Robert fletxa castelldefels
16 de juliol de 2012, 12.24 h

A aquests miserables tant se'ls hi en fot que hi hagi milers de Catalans que les estan passant molt magres. El benestar dels Catalans els importa una merda. La seva pàtria és la cartera i espanya. Són fastigosos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Anna fletxa Barcelona
16 de juliol de 2012, 10.29 h

Aquests paràsits casolans són més perillosos que els de fora. Aquests iaios sense escrúpols que mai no en tenen prou viuen, precisament de l'statu quo, de que res no canviï. Es deuen pensar que tots els ciutadans som rucs. Deuen creure's que mai no s'han de morir (i tenen una pota més enllà que no pas aquí) i, és clar, com que són eterns, necessiten molt més que la resta de mortals. Quins pocavergonyes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicente Ramoneta i Ojal fletxa Sentmrnat (Comarca)
16 de juliol de 2012, 09.20 h

Nannnoooos, m'estan donant el meu "merecidu" patriotic.
Loli quieres desir algu amis compatriotes
- Uuuuuh nene, no te muevas que se rompe. Aqui esoy con Vicente. Catalunya!
- auuuuuuuuu, us deixo que bàsicament m'estan petant a base de bé pel sud de l'Ebre, Catalunya esta..
-Calla coño que rompes la magia, uuuuuuuuuhhh limpiate antes


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
16 de juliol de 2012, 07.24 h

Es ben senzill si no voleu que directors de la caixa guanya sous tant alt ... canviar el banc o crear un nou banc. Multinacionals existeix només fins al dia quan hi ha gent que consumeix les seves productes.Que fan o no fan empreses privats amb el seu diners per mi es indiferent, prefereia que la gent faria més esforç a crear més opcions ... hi ha massa pocs bancs i problema de caixes automàtics es ben senzill a solucionar, compartir caixees automàtics entre totes bancs ( ja ho fan a paï... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.