directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

S'inicia una campanya per tenir un Hotmail en català

La Plataforma per la Llengua ha comprat el domini Hotmail.cat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El català està molt viu a internet, i així ho demostren dia a dia els diferents webs de qualitat que surten a la xarxa i les elevades visites que reben. Tot i això, el servei que ofereix Microsoft a internet a través del portal Hotmail no està en català però sí en d'altres llengües menys parlades. Ara, Plataforma per la Llengua ha engegat una campanya per tenir un Hotmail en català i ha comprat el domini hotmail.cat.
homtail.cat hotmail cat
hotmail.cat

Comparteix
   


Etiquetes
No és broma, ja existeix hotmail.cat . Però no és que hotmial hagi decidit finalment incloure al català a la llarga llista d'idiomes als quals si ha traduit el seru servei d'internet, sinó que la Plataforma per la Llengua ha comprat el domini hotmail.cat. Si hi entreu prodreu veure el text que explica coses com que "el català té una gran presència a la xarxa en nombres relatius i absoluts: així, representa la 19a. llengua mundial en pàgines web per parlant i la 26a. en nombre absolut de pàgines web".

Amb l'objectiu de pressionar a Microsoft, la Plataforma per la Llengua explica al web que "els titulars de hotmail.cat estan disposats a cedir aquest domini a l’empresa, en el moment que hagi assolit els nivells de normalització lingüística adients i que pertoquen a la comunitat lingüística catalana, en igualtat de condicions amb la resta de comunitats lingüístiques comparables".

La resposta

En resposta a aquesta acció, Carles Grau, director de Microsoft Catalunya, troba injust el retret, perquè Microsoft ha fet molta feina en favor del català dins les noves tecnologies. En declaracions a vilaweb, Grau assegura que fa temps que treballen en una versió catalana de Hotmail, i no sols de Hotmail, sinó també del servei de missatgeria instantània MSN Messenger; tant és així que d'ací a dos mesos o tres, ha dit, tindrien enllestida la traducció de l'un i de l'altre.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
borinot fletxa barcelona
26 de juliol de 2007, 13.45 h

Preferiria mil vegades la versió catalana de yahoo. El hotmail anava tan malament que ja fa anys que el vaig deixar. De la gent que veig que encara el té sempre penso, què antics!

per cert, no puc escriure a l'e-noticies. m'ho censuren tot. És un antre espanyolista. Si repliques i ridiculitzes, amb arguments sempre, el discurs espanyol et censuren. Tothom ho ha de saber de quin pal va Javier Tejedor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.