directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 05:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Any 2010: Augmenta l’espoli fiscal a Catalunya

Les dades deixen sense arguments tant al PSC com al PP i desautoritzen el informe del Cercle d’Economia que presideix l’ex ministre popular Josep Piqué.

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

La liquidació que ha fet el Ministeri d’Hisenda del model de finançament de 2010, torna a situar Catalunya per sota la mitjana de les CCAA. Les dades que ha recollit en la seva pagina Albert Castellanos  -secretari de política econòmica d’ERC- demostren un cop més que sense tenir la clau de la caixa, sense un model de finançament de concert econòmic, Catalunya  seguirà sent espoliada. “El finançament per càpita de Catalunya l’any  2010 torna a estar per sota la mitjana de les CCAA de règim comú (98,9 sobre una mitjana de 100) tot i ser una de les CCAA que més aporta en termes de recaptació per càpita. En resum paguem  molt més que la mitjana i rebem molt menys.


Comparteix
   

Cada dia que passa el drama de l’espoli augmenta

El dia 12 de juliol el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques va publicar els resultats de la liquidació de l'actual model de finançament autonòmic de règim comú pel 2010 i els resultats confirmen que el que alguns ja van advertir, el model ens torna deixar per sota la mitjana de la resta de CCAA del regim comú i confirma que Catalunya tant sols té una sortida, i és un model de finançament basat en tenir la clau de la caixa, tota altre opció es seguir suportant un espoli cada cop més asfixiant.

Com diu en el seu bloc Albert Castellanos, “el model actual perpetua  una absoluta irracionalitat fruit d'un model subjecte a la discrecionalitat de l'Estat: suportem una pressió fiscal major i rebem un finançament per càpita per sota de la mitjana.”





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
FINA BLAZQUEZ fletxa Barcelona
23 de juliol de 2012, 14.08 h

#9 Luchar por la Justicia obtiene siempre resultado positivo, si más no... por ser iluminada públicamente LA INJUSTICIA, Cetro de poder de un estado corrupto y corruptor la que queda RETRATADA en la panorámica mundial -donde la "españolidad" ha simplemente aportado guerras, guerras de INDEPENDENCIA de los que no pueden con su estrechez y codicia, bautismo por huevos, y traiciones internas contra parte de la corrona de ARAGÓN, quien miserable y "rabiosamente" a ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
FINA BLAZQUEZ fletxa Barcelona
23 de juliol de 2012, 13.44 h

Diu RABINDRANATH TAGORE (el gran poeta i filosof indú) que L' OBLIT ÉS EL PITJOR MÈTODE D' ASSESSINAR (per segur i efectiu). L' endimoniada Espanya -nació del mal i les fogueres; la injustícia i els falsos déus i dogmes-, ACOME' T CONTINUAMENT CONTRA CATALUNYA -quan la veu respirar- (ja no diguem quan la sent parlar) .. Qui es vellugui per L' ODI -SIGUI PERSONA O COLECTIU-, contra un "enemic que s' ha creat", continuament i diabòlica, no pot ser parat ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
18 de juliol de 2012, 19.11 h

#14

SI, PARA PASADO MAÑANA, A LAS 14:52, UN COP DINATS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Genís fletxa Ivars d'Urgell
18 de juliol de 2012, 18.01 h

Si vols, también li puc dir robatori, saqueig, usurpació, solidaritat inadequada.... Al final, diguem l'adjectiu que li diguem, la realitat és una, i voler dir-hi un sinònim, només es voler perdre el temps i mirar en un altra banda. Per tant, tu diga-li com vulguis que jo també ho faré. I la xifra, que és el que demano, no és per a voler fer una simple portada, soc un ciutadà de peu, que li interessa saber les dades en exactitud i que siguin reals, i per aquesta mateixa raó, soc inde... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
indepe.... fletxa indepe... aviat
18 de juliol de 2012, 17.39 h

#8 els dos teniu raó,espanya "espolia" ( usurpa-roba ).Espanya "desequilibra" ( mentalment als nacionalistes espanyols)


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Raül Pérez Poza fletxa Sant Lloenç de la Muga
18 de juliol de 2012, 17.28 h

Productes de proximitat

És la millor arma que tenim en aquesta lluita contra España.

Si consumim el millor producte de proximitat que es pugui produït en català i per empreses i entitats dels Països Catalans és la millor estrategia de lluita contra l'espanyolisme i els seus agents com són la Fundació Príncep de Girona, la Fundació Gala Dalí i La Caixa entre altres.

Raül


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jordi fletxa CATALUNYA
18 de juliol de 2012, 17.25 h

#9 Que te jodan!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
SPAIN IS BANKIA fletxa La Llotja del Bernabeu
18 de juliol de 2012, 16.55 h

#9 No et preocupis. D'aquí a poc temps, gent que parla el teu idioma, seràn els que agafaràn les armes per a alliberar-se d'aquest jou que es diu Espanya.
Cada vegada falta menys. De setembre en endavant, quan vagin (anem) caient en la mes absoluta misèria es començarà a desencadenar la violència.
Per si de cas, aparta't (tens tota Espanya per anar).


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
indepe.... fletxa cada dia més pobre
18 de juliol de 2012, 16.51 h

#7 Espanya ens diu que entre un 8,5 i un 9,6 % del PIB ( 16-17-mil mil.lions,anuals !!! )els estudis d'Economistes,bancs i universitats calculen entre un 10 i un 12 %,tant se val,el tsunami del japó els va repercutir en un 6,5 % del PIB,i varen deixar clar que un tsunami cada 5 anys seria la desfeta i ruïna definitiva de l´ economia japonesa ,apart d´aquest 10-12 % s´hi ha D'afegir els 3.000 mil.lions ( + que - ) de superàvit Català en les cotitzacions a la seguretat social que no torn... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
18 de juliol de 2012, 16.28 h

sois un hatajo de cobardes, frustrados y amargados, envidiais a los vascos que al menos tuvieron los cojones de empuñar las armas y pagar el precio, aunque no sirvio para nada.

Ni ahora que es cuando España esta mas debilitada tras 8 años de ZP y la crisis economica os atreveis a decir una palabra mas alta que otra. Solo dais la tabarra, como una mosca cojonera, pero de actuar NADA DE NADA.


QUE ASCO ME DAIS!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.