directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

23 anys de presó per a un exmembre de Terra Lliure

La condemna de presó és per haver posat bombes a entitats bancàries

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Guillem Godó Blasco, membre de la desapareguda Terra Lliure va atemptar contra bancs, un edifici d'Hisenda i un repetidor de telefònica, tot a Barcelona. Les bombes que utilitzava per a fer els seus actes eren de fabricació casolana. Ara El Tribunal Suprem ha ampliat en dos anys la condemna.
Terra lliure
Logo de Terra lliure

Comparteix
   


Etiquetes
El Tribunal Suprem ha elevat de 21 anys i mig a 23 la presó del ex membre de Terra Lliure Guillem Godó Blasco . Godó va ser condemnat per l'Audiència de Barcelona al maig de 2006 per la col·locació d'almenys deu bombes de fabricació casolana a entitats bancàries, un edifici d'Hisenda i un repetidor de telefonia d'aquesta ciutat. El Suprem, que admet en la seva sentència els recursos plantejats per la defensa i el Ministeri Fiscal, absol a Godó dels dos anys i sis mesos de presó que li van ser imposats per un delicte de danys consumats però li condemna a altres quatre per tinença i fabricació d'artefactes explosius.

De la mateixa manera, manté les condemnes d'onze anys de presó per cinc delictes de danys i altres vuit anys per lesions. L'Alt Tribunal accepta el recurs de cassació plantejat pel ministeri Fiscal en relació amb l'absolució de l'acusat del delicte de tinença i fabricació d'explosius i rebutja l'argument esgrimit en la sentència que Godó ja havia estat jutjat i condemnat anteriorment per aquest motiu. Segons el Suprem, aquest argument no és acceptable perquè la condemna precedent no era ferma, existia una ostensible separació temporal entre els dos fets en els quals l'acusat va comprar el material per a la fabricació d'artefactes explosius i queda acreditat que va utilitzar components distints en les dues accions. D'igual manera, accepta el recurs plantejat per la defensa de Godó pel que fa a un dels tres delictes de danys consumats pels quals va ser condemnat i li absol d'aquesta pena, al constatar que només va existir acusació per a dues d'ells.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Balnearenc fletxa Vallfogona de Riucorb
12 de setembre de 2015, 09.15 h

Marc Arbós i Ejea más que no olvidarlo nunca ir a verlo. Nunca, repito Nunca le escuche en verano hablar catalán (en los años que según se dice militó en TLL). Sus valores, ideas impuestas con violencia es fascismo. Sus ideas serían buenas para él y los suyos, pero infomrarós bien donde fue detenido. No todo el mundo puede ser deternido en según que puesto de trabajo. Ahí ya traicionó sus ideales, obligando a los demás a unas cosas que el ni por asomo pensaría hacer (no por ser i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
26 de juliol de 2007, 13.15 h

Patriota català estem amb tu!!! La teva lluita no serà oblidada!! Avui però el camí escollit és de no violència. Creiem que és el més lícit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.