directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 18 de juny de 2024 17:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Crema l’Alt Empordà (V): 3 morts i 13.000 hectàrees cremades i preocupa el flanc descontrolat que avança cap a la Garrotxa

Interior demana als habitants de l'Alt Empordà que es confinin a casa pels incendis que afecten la comarca, el foc segueix sense control

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Protecció Civil ha passat a fase d'emergència 2 el pla Infocat. El Departament d'Interior ha ampliat l'ordre de confinament pels incendis de l'Alt Empordà a totes les poblacions de la comarca, afectada per un doble foc, el que s'ha original a La Jonquera i s'ha anat a escampant a gran velocitat empès per una forta tramuntana, i el de Portbou. D'aquesta manera, els habitants de l'Alt Empordà han de quedar-se a casa amb les finestres i portes tancades i sense fer desplaçaments. La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha passat aquest diumenge al vespre a fase d'emergència 2 el pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat), per la simultaneïtat d'incendis a Portbou i la Jonquera.






Comparteix
   

Interior demana a tots els residents a l'Alt Empordà, especialment en zones properes als focus dels incendis, que evitin desplaçar-se excepte en cas d'urgència o instrucció expressa de les autoritats. Excepte que indiquin el contrari les autoritats, els veïns altempordanesos s'han de confinar a casa, tancar portes i finestres, recollir la roba estesa i remullar estris, vegetació o mobiliari a l'exterior que pugui fer de combustible.

Els desplaçaments per carretera cap a França o en direcció sud des de la frontera s'han de fer utilitzant com a eix troncal la C-16. A més s'han aixecat les barreres al túnel del Cadí i a Sant Vicenç de Castellet. Des de Girona, s'hi ha d'arribar utilitzant de forma prioritària la C-25 o Eix Transversal.

Protecció Civil també recomana als veïns afectats que recullin els medicaments que necessiti la família, la documentació bàsica i una ampolla amb aigua i llanterna amb piles. També el carregador del mòbil per tenir així un kit d'emergència en cas d'evacuació. Els animals de companyia s'han de tenir lligats o engabiats i llestos per emportar en cas d'evacuació.

En cas de trobar-se una carretera tallada o amb col·lapse, cal tancar finestres i encendre la ventilació interior per evitar l'entrada de cendres. Cal tenir especial cura de gent gran i criatures, calmar-los i vigilar si necessiten medicaments o alimentació especial.

En cas de veïns d'edat avançada o malalts crònics o amb mobilitat reduïda que viuen sols, cal comprovar en persona si es troben bé. Pel que fa als habitants de nuclis disseminats o cases aïllades propers a Portbou s'han de dirigir, en la mesura del possible, al nucli principal de Portbou. Si no, cal confinar-se.

80 dotacions terrestres treballant als focs

Més de 80 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat continuen treballant intensament a l'Alt Empordà per frenar l'avanç dels dos incendis que afecten la comarca i que segueixen descontrolats.

També hi treballen ADF, Agents Rurals, Bombers de França, efectius del SEM, Protecció Civil municipal i de la Generalitat, Creu Roja, Salvament Marítim i tres seccions de la Unitat Militar d'Emergències.

A més del pla Infocat, Protecció Civil manté la Prealerta del pla d'actuació del Procicat per a emergències en el transport de viatgers per ferrocarril Ferrocat perquè està tallada la línia de tren entre Girona i Portbou. Segons Renfe, a les 20.28 hores s'ha interromput la circulació ferroviària entre Girona i Portbou.

Pel que fa a les carreteres, segons el Servei Català de Trànsit, estan tallades, en els dos sentits de la marxa, l'autopista AP-7, i les carreteres N-II, Gi-500, Gi-501 i Gi-610. La N-260 també s'ha hagut de tallar totalment. Per tot això, cap a dos quarts de set, s'han obert les barreres de peatge de la C-16 al túnel del Cadí, ja que era la única via d'accés a França.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Pep fletxa Rubí
23 de juliol de 2012, 10.19 h

preguntes :
1 com és possible que quan l'AP7 estava tallada per les flames, els mossos i la poli de frontera deixessin passar els cotxes ? 2. On eren mossos i policies en l'incendi de la tarda a Portbou quan es talla la N- II i encercla els cotxes ? ; 3. com és que la ser-figueres comença un especial informatiu a les 18h i catinformació ho fa a les 21H ? ; com és que en Puig triga 5 hores en arribar quan l'incendi estava fora de control des de les 15h ? ; com han afectat les retallades del... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Emili fletxa TERRASSA
23 de juliol de 2012, 10.09 h

NO SEMBLA QUE ENS ESTAN CREMANT EL PAÍS? . . . .QUI ! ! ! !????. . . . Ah, ! ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
23 de juliol de 2012, 09.31 h

Años atrás con cortafuegos los agricultores los apagabamos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep Roset fletxa Sabadell
23 de juliol de 2012, 09.11 h

Sembla mentida que cada any ens passi el mateix i els nostres dirigents no facin res, jo faria:
1 - Molt mes càstigs als qui ho provoquen.
2 – Fer tallafocs, podrien ajudar molt els aturats, com a mínim a mantenir-los nets
Em pregunto quin inconvenient hi ha per prendre aquestes mesures tant senzilles?
Si per no invertir una mica en fer tallafocs, ens gastem els diners en sufocar-los, on esta el negoci? I les vides que es perden? I el valor ecològic?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Ja hi ha llocs que no volen mallorquins al barri ni llatinoamericans a la casa

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.