directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 16:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La marca Barcelona en mans d’una organització espanyolista

El març passat l’ajuntament de Barcelona va signar un acord per impulsar la marca Barcelona amb l’entitat Barcelona Global, dirigida per espanyolistes recalcitrants

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Barcelona neda contracorrent, mentre la Generalitat fa una aposta per posicionar la marca Catalunya i entén la promoció exterior des de la unitat de país, Barcelona, malgrat disposar d’estudis sòlids pagats per la mateixa institució que aconsellen unir la marca Barcelona a la marca Catalunya i desvincular-se de la marca Espanya, és la única ciutat de l’estat espanyol que impulsa la marca Espanya amb representació a la junta directiva del Foro Marcas Renombradas i a més, tolera atacs públics contra la llengua catalana i la immersió lingüística per part del president de Barcelona Global, l’imputat per frau fiscal, Emili Cuatrecasas. Què és i qui forma part d’aquesta organització de la suposada “societat civil catalana”.
 
Fem que passi... el model trilingüe a l’escola pública catalana

Els antecedents de l’organització estan en la participació de la plataforma “fem que passi”,  formada per empresaris catalans, en el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, un treball impulsat per l’alcalde Hereu. D’aquella experiència en va néixer  Barcelona Global -BG-. L’equip directiu està encapçalat per Emili Cuatrecasas, juntament amb Joaquim Coello, Marian Puig , Maria Reig i Gonzalo Rodés. La major part dels consellers de l’entitat i de l’equip directiu pertanyen a empreses membres del Foro de Marcas Renombradas Españolas -FMRE- destinada a la promoció de la marca “España”. Un dels responsable de promoure la marca Barcelona a través de BG, és Josep Lluís Bonet, president del FMRE i de Freixenet. Cal assenyalar que de les 99 empreses membres del FMRE la majoria són marques amb seu a Catalunya i la quasi totalitat formen part de BG.

No és menor que el document de conclusions del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona aboni les tesis del PPC en matèria lingüística,  que qüestiona recurrentment el sistema d’immersió lingüística a Catalunya i  aposta per  implantar a l’escola  pública el model trilingüe de les escoles  d’elit, exactament el que recull el document del Pla.

Un cap, molts barrets, la fundació Samaranch a la Xina i el perquè del “gir”de l’alcalde

Gonzalo Rodés
, membre de la direcció de la Barcelona Global, és president de  GBS Finances a Catalunya i té per soci i conseller delegat a Juan António Samararch, membre també de Barcelona Global i president de la Fundació Samaranch, que inclou l’Ajuntament de Barcelona en el seu patronat. La Fundacio J.A. Samaranch té per objectiu conservar el llegat de Samaranch i treballar en l’àmbit  de les relacions entre la Xina i Espanya a través de Barcelona. La Fundació es va presentar a la Xina la setmana passada durant una visita institucional de l’alcalde Trias que, a la tornada del viatge asiàtic, va aprovar la adhesió de la ciutat al FMRE. Possiblement Trias espera que la Fundació Samaranch ajudi a consolidar la marca Barcelona a la Xina, la qual cosa podria respondre a la pregunta de perquè l’Ajuntament ha decidit adherir-se a la FMRE, una associació que té com objectiu promocionar la marca “España” i que perjudica els interessos turístics i de promoció econòmica de la ciutat.
 
Cal saber que Gonzalo Rodés va iniciar la seva carrera professional en el departament de fiscalitat internacional de Cuatrecasas Gonçalves Pereira, propietat del president de Barcelona Global. És fundador de  Rodés & Sala Advocats, firma que es va integrar en Gómez-Acebo & Pombo el 2009, membre del FMRE, és també  vicepresident de la Fundació Príncep de Girona, i secretari del Circulo Eqüestre.  

El conseller Mascarell és membre del consell de BG i caldria que expliqués si està d’acord amb els atacs del president del Barcelona Global a la immersió lingüística a Catalunya fetes publiques la setmana passada, a l’igual que l’alcalde Trias.
 
Una qüestió de les marques i el futur del país en joc

Els experts coincideixen en afirmar que la identitat nacional representa un paper clau en el futur econòmic i polític del país i que Catalunya necessita tenir una capital potent i internacionalitzada, i que en aquest sentit, cal reforçar la capitalitat de Barcelona potenciar la llengua i la cultura catalana a la capital de Catalunya, identificar i posicionar a nivell internacional Barcelona com a capital econòmica, del coneixement, del talent i de l’emprenedoria. Fa només una setmana l’alcalde Xavier Trias va assegurar a la Xina que la “marca España” perjudicava a Barcelona, dies després la posició del govern municipal va en la línia contrària de promocionar Barcelona com la capital de Catalunya, què s’ha perdut pel camí?



 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Synera fletxa Barcelona
6 de setembre de 2012, 07.37 h

Els catalans no som españols. Esta científicament provat que la imatge negativa d'Espanya ens perjudica. Cada vegada conec més gent d'aquí que quan viatge mai diu que es español. El mon ho sabrá cada vegada més. Solament depen de nosaltres. No "d'ells".


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Synera fletxa Barcelona
6 de setembre de 2012, 07.32 h

#8 Los negocios, en el mundo, se haven en inglés. Te guste o no es así. Y no en chino (la lengua más hablada del mundo) ni en árabe (la más hablada cerca de España). Con el castellano solo no vas a ninguna parte. Good bye.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
6 de setembre de 2012, 07.28 h

#8 Aunque no todos seais aguirres, es notorio que el Estadio español no nos conviene, tanto si está en manos de unos como de otros. Las pruebas son más que evidentes. Todaví no lo veis? Solo hay que ver vuestea prensa. Esto se acabó, como cusndo un matrimonio no funciona. Adéu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Miquel fletxa Sabadell(CATALUNYA)
24 de juliol de 2012, 11.31 h

#8Els catalans no tenim res contra el pobles d'espanya,nomes volem ser respectats
Es Espanya,qui no ens respecte i ens vol aniquilar,la llengua,les costums,la nostra cultura,
que es diferent.
El"PP"ja ha destruit la llengua al Pais Valencia i a les Illes Balears,i ara ataca la llengua a Catalunya
El"PP"d'avui dia,son els fills i nets dels"FRANQUISTES",volen tornar a"UNA GRANDE Y LIBRE"
tenen l'estigma a sota la pell


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Rauric fletxa La Guingueta
24 de juliol de 2012, 11.00 h

La marca Catalunya i la marca Barcelona tenen cert prestigi arreu, si comencen a afegir-hi un brau o els colors espanyols per ajudar a la marca Espanya anem tots al forat negre del desprestigi que ja te guanyat a pols Espanya i els seus governs, tot Europa ja els coneix pel seu orgull i xuleria espanyola, ara estan ofesos pel rescat espanyol i ja han demanat que no se'n digui rescat, no tenen ni sentit del ridícul.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Juan fletxa Madrid Antifa
23 de juliol de 2012, 18.54 h

PERDONADME PQ TB EL MIO, ES UN COMENTARIO ESCRITO DESDE EL CORAZON ...

CUANDO DIGO TODOS.. NO SOYS PRECISAMENTE VOSOTROS, GENTE CULTA Y QUE HACE INFORMACION...

ME REFIERO A LOS PALETOS QUE TB HABRA POR ALLI COMO EN TODOS LADOS...

CHICOS Y CHICAS SIN MAS, TENEIS UNA TIERRA DEL CARAJO PROBABLEMENTE LA MEJOR DEL SUR DE EUROPA,
VIVI ALLI EN BARNA Y LA ESCALA DURANTE 7 AÑOS

AMO VUESTRA TIERRA, PURO AMOR OS LO PROMETO, ALLI DEJE TB UNA MUJER LA MAS GUAPA QUE TUVE ENTRE MIS BRAZOS


PERO AQUI EN... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Juan fletxa Madrid Antifa
23 de juliol de 2012, 18.35 h




" FASCISTAS ESPAÑOLISTAS DE MIERDA QUE NO MERECEIS VIVIR"

CHICXS, ASI NO SE HACE DEMOCRACIA, NO SE SI LO ENTENDEIS... SON AFIRMACIONES TAN EXCLUYENTES QUE NADIE PUEDE ENTENDERLAS, EXCEPTO SI ESTA LLENO DE ODIO...

ES IMPORTANTE DEFENDER LAS IDEAS CON PROPIEDAD Y SIN INSULTAR



catalan es vuestra lengua materna, pero no pretendais que para los negocios un ingles o un americano lo aprenda............


es mas internacional el ingles y el castellano pq son las dos lenguas con mas numero de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Miquel fletxa Sabadell(CATALUNYA)
23 de juliol de 2012, 18.22 h

#6Molt be Fina,ens fa falta gent com tu,sense por i amb pebrots
"AVIAT TOCAREM A SOMETENT"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
FINA BLAZQUEZ fletxa Barcelona
23 de juliol de 2012, 17.16 h

#1 Les rates mafioses de la Inquisición Española que està avui actuan (tot i que mai... ha deixat de fer-ho) són com histèriques legions amb una pala mata-mosques.. cada cop que fem una cosa els catalans "COP -histèric- de PALA" ... ni dormen, ni fan ni deixen fer. El secret mal guardat -forjador de la frase ATADO Y BIEN ATADO-, és que el subsol de les policies españoles és L' ANTIGA INQUISICIÓ i les seves branques. Si aquesta insana i malsà tribunal es va crear el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
FINA BLAZQUEZ fletxa Barcelona
23 de juliol de 2012, 17.03 h

és ben clar que SÍ, que els governs catalans saben molt bé que de catalans n' hi de traïdors, mediocres i corruptes. Però és imperdonable.. que amb el que tots veiem i sabem...que està caient, ELS BANKS -La Caixa-, i els seu cor d' àngels de cartera plena i molta supèrvia de classe, massa per a ser només que uns traïdors poca-pena i per uns calers que cada dia els donen menys... perque alguns -d' ells també-, els tenen "lligats i ben lligats" a les urnes de les seve... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.