directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El pànic ha causat la mort a dos membres d’una família que s’ha llençat per un penya-segat

El col•lapse de trànsit a la carretera de Portbou ha fet que unes 150 persones hagin baixat per un barranc per salvar-se de les flames

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

 La imatge de més d'un centenar de persones baixant pel penya-segat fugint de les flames per intentar arribar al mar difícilment s'esborrarà de la retina dels testimonis. Xavi Barranco, veí de Portbou i regidor de l'ajuntament, ha explicat que quan han vist que la gent fugia barranc avall, amb un altre veí i l'encarregat del port han agafat barques per anar a rescatar els atrapats pel foc. "Quan estàvem a uns 50 metres han entrat en pànic i han saltat", ha recordat Barranco. El pare i una filla han mort i han pogut rescatar amb vida a la mare i dos fills més -una nena i un nen- a qui han evacuat a l'hospital.
 
Ara Girona, l'incendi de l'Alt Empordà vist des de la Garrotxa © Laura Guardiola
Ara Girona, l'incendi de l'Alt Empordà vist des de la Garrotxa © Laura Guardiola
© Foto Ara Girona



Comparteix
   

Portbou (Alt Empordà) estava de festa major aquest diumenge i molts veïns estaven a la Rambla participant o veient una cursa popular que hi havia organitzada. En aquesta cursa hi havia Xavi Barranco que ha explicat que en aquell moments els han avisat que havia començat un foc a la carretera de corbes que fa fins a França. Es tracta d'una via estreta, amb un carril per banda i que voreja la costa per sobre de penya-segats.

Quan s'han apropat fins a la platja, l'escena era dramàtica. Barranco ha detallat que la carretera estava totalment col·lapsada perquè, com que el foc de la Jonquera havia obligat a tallar tant N-II com l'AP-7, havien desviat els vehicles per Portbou. "Hi havia camions i autobusos, i aquesta carretera no té capacitat per absorbir aquest trànsit", ha afirmat.

Les flames i el col·lapse han atrapat uns 200 vehicles que no podien anar ni endavant ni enrere mentre veient com el foc s'apropava perillosament. Per això, la majoria de persones han optat per abandonar el cotxe i caminar penya-segat avall, per intentar accedir al mar. "Quan hem vist que hi havia famílies que intentava anar muntanya avall cap al mar, hem agafat barques per anar a treure aquesta gent", comenta Barranco.

El barranc té una banda amb un caminet mínimament marcat que permet arribar fins avall, però per l'altra banda s'acaba abruptament i no hi ha opció a continuar. Per aquesta banda és per on ha tirat un matrimoni i els seus tres fills. "Quan estàvem a uns 50 metres, han entrat en pànic i han saltat", ha explicat Barranco que ha detallat que han saltat des d'una alçada d'uns 30 metres fins a l'aigua.

"A la mare i una filla les hem rescatat de seguida, les hem portat al port i les han pogut atendre", ha recordat Barranco. Al fill petit també l'han pogut evacuar seguidament però no han pogut fer res per salvar les dues víctimes, el pare d'uns 60 anys i una filla de 15.
  





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.