directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Mor l'editora i escriptora Esther Tusquets

Tusquets va donar a conèixer escriptors que no havien arribat abans a casa nostra

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'editora i escriptora Esther Tusquets ha mort a l'Hospital Clínic de Barcelona als 75 anys, causa d'una pneumònia. Nascuda el 30 d'agost del 1936 a Barcelona, va estudiar a l'escola alemanya i després va anar a la Universitat de Barcelona i la de Madrid, on es va llicenciar en Filosofia i Lletres, en l'especialitat d'Història. Després de donar classes en una acadèmia, va fundar l'editorial Lumen als anys seixanta, una experiència que explica a 'Confessions d'una editora poc mentidera' (2005). A banda de la seva trajectòria com a editora, té una desena de títols publicats, entre ells la trilogia novel·lesca formada per 'El mateix mar de tots els estius', 'L'amor és un joc solitari' i 'Encallada després de l'últim naufragi'.

Comparteix
   


Etiquetes
Tusquets va fundar l'editorial Lumen, nascuda com una empresa familiar que va dirigir durant quaranta anys i es va convertir en un dels segells potents de la narrativa contemporània, i actualment forma part del gran conglomerat de Random House Mondadori. 

Va començar a publicar el 1978, 'El mateix mar de tots els estius', que es va convertir en la primer apart d'una trilogia novel·lesca, i els fonaments de la seva obra posterior, en què destaquen altres títols com 'set mirades en un mateix paisatge', 'Per no tornar', 'Record de Safo', 'Bingo!' o 'Amb la mel als llavis'. 

El seu últim llibre el va escriure a quatre mans amb el seu germà, l'arquitecte Òscar Tusquets. A 'Tiempos que fueron' feien memòria de la seva infància i joventut, emmarcada en la postguerra, però amb la sort de ser d'una família benestant de Barcelona. 

El passat 18 d'abril Esther Tusquets, junt amb Alfred Molinas Bellido i Carme Ruscalleda, va ser guardonada amb la Medalla al Mèrit en el Treball, però ja no hi va poder assistir a l'acte per malaltia i va ser representada per la seva filla. Els guardons reconeixien el mèrit d'una conducta útil i exemplar en l'exercici de qualsevol professió. També va rebre el Premi Ciutat de Barcelona el 1979.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.