directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

L’espoli ho crema tot, o l’apaguem o ens cremarem

La retallada de diverses partides al cos de bombers podrien haver reduït notablement la capacitat de reacció i control dels incendis, i més en un any de forta sequera

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El més de febrer Bombers de la Generalitat van advertir en una roda de premsa al Parlament, que les retallades comportaven menys efectius i menys eines per a la lluita contra el foc, i del risc que això suposava. Tenien raó. Catalunya pateix un espoli monumental, 16.000 milions d’euros en un any, més d’un 8% del PIB, una dada com aquesta no la pot suportar cap país, i menys en uns moments de crisi com la que estem patint. Els mateixos bombers explicaven que les retallades afectaven a gran part dels serveis públics. La societat catalana és víctima d’un espoli que amb la crisi, ha agreujat la situació a tots nivells, cal resoldre urgentment aquesta situació i exigir una gestió del territori acurada i la inversió adequada en prevenció i extinció dels incendis. 



Comparteix
   


Etiquetes
Del vídeo de la roda de premsa dels bombers es desprèn que el Govern no va considerar adequadament les advertències dels bombers i sobre el risc de reduir el personal de suport en els pics d’estiu, reduint un terç la dotació pressupostària en personal. Els bombers van remarcar que el problema podria ser greu perquè l’estiu es presentava complicat, sobretot, considerant que el mes de febrer es donà el fet excepcional d’haver d’activar la prohibició de fer foc al bosc per risc d’incendi alt.
 
Els bombers també van criticar que la llei Omnibus obria la porta a l’accés al bosc de vehicle a a motor com 4x4, quads o motos, que suposen també un risc  potencial d’incendi.
 
Els bombers van avisar que l’estiu seria dur i que amb les retallades seria molt difícil garantir la protecció del medi natural i dels bens material en cas d’incendi. A més van assenyalar la situació d’incapacitat d’atendre altres serveis en cas d’incendi forestal en bona part del territori català, tret de l’àrea metropolitana de Barcelona.
 
Els bombers van denunciar que la capacitat extintora s’havia reduït en 378.000 hores en comparació al 2010.
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
joan fletxa tarragona
24 de juliol de 2012, 22.29 h

En això dels incendis s´hi troba a faltar sensibilitat pel territori conseqüencia d´aquests partits gens representatius que patim.Si a cada comarca hi hagués un diputat que la representés ja es donarien més manya en endresar boscos i atendre les necessitats.Fins amb això patim incompetència per culpa de les llistes tancades


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
24 de juliol de 2012, 21.33 h

El gran INCENDI no fa ques netejin Boscos ni parceles ni la bora dels Camps QUE NA APRENGUIM Aixo dema podria tornar a passar per desgracia ,,. ELS Ajuntaments tambe tenen molt que netajar i no hu fan pas he . LA Generalitat ara mateix tindria que possa en marcha brigades a netajar carreteres Boscos Urbanitzacions fer algu Les coses aquestes pasen per qué ningu fa res NOMES FAM FESTES Resmés he no valem p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Rauric fletxa La Guingueta
24 de juliol de 2012, 19.22 h

No us equivoqueu, el càncer de Catalunya és Espanya i la seva política centralitzadora, clar que hi ha piròmans dins Catalunya i porten per nom "Puente Aereo" que viuen de la bona relació amb la llotja del Bernabeu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordi-80 fletxa València
24 de juliol de 2012, 16.11 h

#3 i #4 teniu tota la raó. Quan al País Valencià va passar allò dels incendis, tots criticant les negligències i retallades del PP, cosa correcta. Però, a Catalunya això no passa, CiU té una bula social de grans dimensions, molta gent anestesiada, i onejant una senyera o una estelada de forma hipòcrita aconsegueixen un país acrític sense oposició.

Totes les retallades de CiU es tapen amb el mantra gastat de l'espoli, i a sobre, quan CiU no vol un Concert de veritat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 28
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Oriol Jordan fletxa Badalona
24 de juliol de 2012, 11.12 h

Vinguin d'un cantó o d'un altre les retallades, retallades són i, en definitiva, menys efectivitat quan arriba l'emergència. Quan ahir es van començar a alçar veus en contra de les retallades de CiU com una de les causes indirectes no de l'incendi sinó de la intensitat de la resposta dels serveis d'extinció i salvament, absolutament desbordats, els van dir de tot, però està clar que de no haver retallat serveis, la resposta encara podria haver estat una mica millor.
Simplement cal ass... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi fletxa Reus
24 de juliol de 2012, 11.05 h

CIU ES EL CANCER DE CATALUNYA
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
24 de juliol de 2012, 10.39 h

En part comparteixo alguns arguments del #3. Que Catalunya pateix un espoli brutal no ho dubta ningú amb una mica de seny, ara bé, fotre la culpa de totes les retallades que fa CIU a aquest espoli, ja comença a cansar. Només cal investigar i informar-se una mica per veure que el "Govern dels millors" està llençant milions d'euros en despeses inútils que es podrien haver destinat als bombers (per exemple). CIU està aprofitant la crisi i l'excusa de l'espoli per fer retallades absolutamen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
24 de juliol de 2012, 10.07 h

Jo vaig dir quan hi va haver l'incendi a Val'encia que el titular el "PP crema València" potser era correcte en aquest sentit. Vull dir que el PP havia retallat partides pressupostàries i no havia cuidat el medi forestal. Vaig dir que a Catalunya passaria quelcom semblant, sent com sempre censurat pels frkis analfabets. Una vegada ha passat, el cert és que el Directe o Infecte.cat torna a no tenir vergonya. En comptes de donar la culpa a CIU de les retallades en aquesta informació, una veg... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 26
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pep fletxa Girona
24 de juliol de 2012, 08.11 h

Cal escoltar els bombers, i a partir d'aqui tenir clar que o acabem amb l'espoli o com dieu tots cremats!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 27   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat-(CATALUNYA)
24 de juliol de 2012, 08.01 h

Al govern se li cala foc al cul! O ser un país normal o continuar com ara!

Visca Catalunya lliure!
Visca Catalunya estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 34   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.