directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les actituds dels espanyols al Twitter són denunciables

Solidaritat sancionarà les piulades que són ofensives contra Catalaunya i contra les víctimes dels incendis de l’Empordà

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 17 vots )
carregant Carregant

Els diputats de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) portaran el proper dijous al fiscal coordinador contra els delictes d'odi i discriminació de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, una denúncia amb un recull de piulades contra Catalunya. I és que la formació ha detectat un increment de missatges que "inciten a l'odi i la xenofòbia" amb un clar component "anticatalà", a partir de l'augment de comentaris a les xarxes socials derivats dels focs que aquests dies arrasen l'Empordà. Els diputats denunciaran així els usuaris que hagin fet piulades en aquest sentit i posaran també en coneixement de la Fiscalia els comentaris del mateix caràcter que han vist a diaris digitals i webs.

Comparteix
   


Etiquetes
Solidaritat està recollint un a un tots els comptes d'usuaris de Twitter i comentaris a edicions digitals dels diaris que s'han dedicat, en els últims dies, a insultar i "incitar a l'odi contra Catalunya i els catalans" i que "literalment han demanat que cremi Catalunya sencera amb tots els catalans a dins". Així ho han explicat a l'ACN fonts de SI, que han confirmat que dijous mateix portaran aquest dossier al fiscal, amb qui intentaran mantenir una reunió per demanar-li que reculls d'aquest estil siguin fets "d'ofici" per la pròpia Fiscalia. Aquestes piulades generen "alarma social" i suposen un atac anticatalà emparat en "la impunitat que tenen aquest tipus de plantejaments a les xarxes socials".

El que més ha cridat l'atenció a Solidaritat han estat el creixement de comentaris a Twitter que lligaven els focs de l'Empordà amb missatges catalanòfobs o de rebuig a l'ajuda que es pogués oferir per apagar els incendis. "Catalunya demana ajuda a l'exèrcit ESPANYOL. Jo els enviava uns quants bidons de benzina. El foc purifica", "Els bombers catalans intentant apagar el foc 'a gapos' per no gastar aigua", "Atenció, missatge per tota Espanya: Aquests catalans es creuen moltes coses, així que... Mort a tots. Sense compassió. Gràcies", o "Putos catalans de merda. Tant de bo es morin tots", són algunes de les piulades que Solidaritat està recollint per identificar els seus autors davant la Fiscalia. 

Moltes altres aportacions de les xarxes socials fan referència expressa al fet que els afectats pels focs estiguin demanant ajuda en català, cosa que en alguns usuaris de Twitter crea un més que notable malestar. "Això de que els 'catalinos' estiguin twitejant demanant ajuda per l'incendi en català... Va a ser que no. No no no... CACA!", "Els que demaneu ajuda per l'incendi de Catalunya i ho feu en català, pot ser més gent us entendria en castellà. Pallassos", "Si escriviu en català, és lògic que no us ajudin. Si no s'entén, rucs!!", "Es crema Catalunya i demanen ajuda en català! Doncs la seva puta mare els ajudarà, per babaus!", "Crec i suposo que hi ha un incendi a Catalunya, però com aquesta gent només escriu en català, no me n'assabento de res. Que s'ho facin ells" o "Catalunya crema i demanen ajuda en català. Doncs ni un got d'aigua us arribarà :-)", formen part també d'aquest recull de piulades que Solidaritat portarà a Fiscalia. 

Molts d'aquests comentaris estan sent recollits per plataformes catalanes com Apuntem.cat, que en aquesta i altres ocasions fa llistats de piulades per "denunciar la seva catalanofòbia". 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Jordi-80 fletxa València
24 de juliol de 2012, 16.32 h

No oblidem que la catalanofòbia per part de la caverna espanyola és l'escenari IDEAL per a CiU, que intentarà mantindre tot el temps que puga.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 66
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
24 de juliol de 2012, 16.28 h

Recordem Ruanda, Sèrbia i l'Alemanya Nazi

Tots tres van promoure l'odi racial. Tots tres van acabar en tragèdia. Ben fet SI!


Valora aquest comentari:   votar positiu 31   votar negatiu 22
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jordi-80 fletxa València
24 de juliol de 2012, 16.03 h

Retallar un 25% la partida per a prevenció d'incendis és denunciable.

Fer "periodisme" tapant aquest fet i despistar centrant-se en els twits de la caverna espanyola de sempre és denunciable.

CiU, càncer polític de Catalunya!
Directe.cat, càncer periodístic de Catalunya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 41
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
No cal perdre el temps, anem per feina fletxa CATALUNYA PRÒXIM ESTAT D'EUROPA
24 de juliol de 2012, 14.16 h

http://www.youtube.com/watch?v=XInI1aidccA&feature=relmfu

Any 2014, Catalunya commemora 300 anys de la derrota contra les tropes de Felip V (Barcelona, 11 de Setembre de 1714) amb la conseqüent pèrdua de llibertats com a poble que sempre havia sigut lliure, aquesta data coincidirà amb eleccions electorals pel parlament de la Generalitat, l'únic organ institucional on actualment es pot proclamar la indep... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 42   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Robert fletxa castelldefels
24 de juliol de 2012, 14.00 h

Molt bé SI, pel que sembla, sou l'únic partit al Parlament dispossat a fer-ne ressó d'aquestes bestieses plenes d'odi vers els Catalans, la resta de partits com de costum, miren cap a una altra banda, malgrat que no us vaig votar, s'ha de reconèixer que feu una gran tasca al Parlament, sou valents i agossarats, dieu les coses pel seu nom


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Marius fletxa Salt
24 de juliol de 2012, 12.51 h

Entra a eRepublik un simulador, polític, militar, social i econòmic, on Espanya també ens oprimeix, nosaltres hem creat un partit independentista "Esquerra Independentista" (no té res a veure amb la realitat) que juntament amb els nostres companys d'Euskadi intentem poder tenir un estat propi dins el joc.

http://www.erepublik.com/en/referrer/molinacat


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jordibcn fletxa Barcelona
24 de juliol de 2012, 11.50 h

#1 Però que te a veure el que dius amb la noticia. i sobre la noticia , em sembla correcte denunciar i quan siguem nosaltres els que fem certs comentaris també em semblara correcte que ens denuncien, per què xenòfobs catalans també ni hi han, i al sr. Del Nido si els twittwer és el seu al Nou Camp ni en pintura dirigit a la directiva del Barça.


Valora aquest comentari:   votar positiu 56   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa Reus
24 de juliol de 2012, 11.10 h

CIU ES EL CANCER DE CATALUNYA
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 51   votar negatiu 27
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.