directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mentre el Conseller Mas-Colell ha parlat de rescat a la BBC, Homs parla d’una petició de crèdit

Homs: “No s'ha demanat cap rescat i, a més, Catalunya està molt lluny d'aquest punt”

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El portaveu del Govern de la Generalitat, Francesc Homs, ha considerat aquest dimarts després de la reunió del Consell Executiu, que el nou fons de liquiditat de l'Estat espanyol no suposaria noves condicions imposades per Catalunya si finalment decidís acollir-se. En aquest sentit, l'executiu no considera en absolut que aquest mecanisme "de tresoreria" sigui un rescat de l'administració autonòmica. A més, Homs ha denunciat que el fons de liquiditat s'estigui presentant "de manera dramàtica" com si fos "la fi del món", i ha considerat que darrere hi pot haver la intenció de "desgastar les comunitats autònomes, la Generalitat de Catalunya o el conjunt de l'Estat".


Comparteix
   

No s'ha demanat cap rescat i, a més, Catalunya està molt lluny d'aquest punt. Aquesta és la tesi que ha defensat el portaveu del Govern, Francesc Homs, aquest dimarts al migdia. I és que ha considerat que el fons de liquiditat -al que ja ha demanat acollir-se el País Valencià- és un mecanisme "de tresoreria" i no una intervenció formal. En aquest sentit, Homs ha explicat que el que marca "la diferència" i identifica una operació de rescat és "que es faci una votació al Senat". "La llei d'estabilitat marca les condicions d'un rescat i diu que s'ha de votar al Senat", ha detallat Homs, tot afegint que Catalunya està "molt lluny" d'aquest punt.

Així, després de reiterar que el Govern "recorrerà, com fins ara, a tots els instrument de liquiditat que tinguem al nostre abast", el portaveu ha reconegut que aquest fons -que ha presentat com un "ICO4"- podria "facilitar" la tresoreria de la Generalitat. Amb tto, Homs ha negat que el mecanisme suposi condicions diferents o més dures per a les autonomies que s'acullin, de les que fins ara l'Estat ha vingut imposant en anteriors línies de crèdit. "Nosaltres fa mesos que hi som en una situació de seguiment dels nostres números; i fa mesos que hem d'anar ajustant els pressupostos. No hi ha cap condició nova", ha sentenciat el portaveu, que ha afegit que "quan el Govern i la gestió de tresoreria de la Generalitat acabin de prendre la decisió, igual que en altres casos, es farà amb les mateixes condicions que s'ha fet fins ara".

I és que per Francesc Homs, el debat s'ha aixecat perquè hi ha "una operació de caràcter mediàtic per part d'alguns mitjans, que tenen interès en presentar les coses d'una manera que acabi desgastant a la Generalitat de Catalunya, a les comunitats autònomes en general o al conjunt de l'Estat". "Nosaltres estem on érem. Des del punt de vista de la tresoreria, de nou no hi ha res".
És per això que Homs ha volgut ser contundents en dir que el Govern "no accepta, perquè no és real, que sigui presentat com s'ha estat presentant les darreres hores" el fons de liquiditat. "Si som precisos en els termes del que estem portant entre mans, no es pot presentar d'una manera dramàtica el que és l'accés a unes línies de gestió de tresoreria, com si fos la fi del món", ha sentenciat, tot insinuant que des de la Generalitat Valenciana també s'hauria pogut donar un caràcter diferent al fons de liquiditat.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
26 de juliol de 2012, 10.57 h

Siguiendo con las chapuzas todas las cabras TIRAN al MONTE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
24 de juliol de 2012, 23.46 h

ahora esto no es rescate pero lo de los bancos si que lo era?


que cachondos que sois


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 25
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
24 de juliol de 2012, 23.10 h

Quanta raó tenia Franco quan va dir allò de "Tranquilos todo està atado y bien atado". Avui em tingut una altre prova evident que CiU és l'hereva del catalanisme postfranquista
S'ha de reconèixer que tot i que pels catalans que encara conservem una certa salut mental i espiritual, aquesta gent de CiU resulten patètics, també s'ha de reconêixer que tenen una gran habilitat per entabanar la gent.

Avui s'ha demostrat també, que allò de l'Oriolet Pujol de "Itaca amb les barques i les bar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 30   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
24 de juliol de 2012, 21.27 h

http://www.youtube.com/watch?v=ApRzfCRZEIk&feature=relmfu

Catalonia Calls to the World - Official English Version -

Hem d'explicar i fer veure a Europa i als EUA que l'Estat Català és plenament viable i que a diferència de la desferra de l'Estat espanyol nosaltres no necessitem subvencions sinó que inclús podem aportar diners a la UE

L'Estat Català és plenament viable i pot aportar estabilitat a la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
indepe... fletxa aviat lliuré..amb ciu o sense
24 de juliol de 2012, 20.54 h

Que es un Català emprenyat ??
un català visita un espanyol,sis-plau em pots donar cale-rons per anar tirant ? Venga...toma los cinco eurillos de cada semana y recuerda que mañana me tienes que seguir dando los 30 euros de cada dia para cumplir con la solidaridad.Y no te olvides...cuando acabes de currar te pasas por el bar pa pagarme


Valora aquest comentari:   votar positiu 48   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat-(CATALUNYA)
24 de juliol de 2012, 19.43 h

Dissortadament tenim un govern covard i botifler que ens governa gràcies als "independentistes" que el varen votar. Encara hi ha persones que no s'han adonat que Espanya fa temps ens ha declarat la guerra. Hi ha qui es pensa que, quan algú declara la guerra haurien de veure els tancs i els bombarders per damunt de la nostra terra però, no se'n volen donar compte que ja estem en estat de guerra declarada i que l'armament bèl·lic no fa pas falta avui dia. Els espanyols són molt més forts q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 55   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Rauric fletxa La Guingueta
24 de juliol de 2012, 19.01 h

Ja em perdonareu que digui quins collons.... haver de demanar diners als que ens roben entre 16 i 22 mil milions d'euros....i a més.. haver de pagar-ne interessos...mai vist i tots a callar i complir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 37   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa Argentona
24 de juliol de 2012, 19.00 h

Covards!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.