directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El pacte fiscal que es vota avui reclama "la caixa" i "la clau de la caixa"

La proposta pactada entre CiU, ERC i ICV permetrà, segons Junqueras, que Catalunya no sigui "mai més" intervinguda

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

La proposta de pacte fiscal que es votarà avui al ple del Parlament reclama unilateralment "la caixa" i "la clau de la caixa". Aquest proposta s’ha pactat prèviament entre CiU, ERC i ICV. L'article central del document és el número 4, d’un total de 7, que fixa que "l'exacció, la gestió, la recaptació, la liquidació, la revisió, la sanció i la inspecció de tots els tributs ha de correspondre a l'Agència Tributària de Catalunya, que hauria de col·laborar amb altres administracions de caràcter local, estatal i europeu". Segons Junqueras, aquest text permetrà que "mai més" es torni a "intervenir" la Generalitat.

Comparteix
   


Etiquetes
La proposta, que també posa límits a la solidaritat, és "un document de futur" que consagra la "sobirania i la independència fiscal de Catalunya", segons el president d’ERC. Pel partit, el document que aprovarà el Parlament establirà que "els únics que han de decidir sobre els seus impostos són els catalans".

Pel que fa als límits a la solidaritat que estableix el text, el Parlament reclama que la quota de solidaritat amb l'Estat tingui límits qualitatius. Així, determina que Catalunya no pot perdre posicions respecte a la seva capacitat fiscal un cop feta la contribució a la solidaritat, és a dir, que s'apel·la sense dir-ho explícitament al principi d'ordinalitat, i es remarca que els recursos de la solidaritat amb la resta de territoris "s'han de destinar als serveis bàsics de l'estat del benestar tenint en compte l'esforç fiscal".

El text no fixa en cap moment de quina manera s'haurà d'aconseguir aquest pacte fiscal. No es parla de dins o fora la LOFCA, però el Govern té clar que l'objectiu a perseguir és que Catalunya no surti de la LOFCA, sinó que s'inclogui una excepció a la llei per permetre que Catalunya pugui disposar d'un model de finançament propi, tal com passa amb País Basc, Navarra i Canàries.

El grup socialista ja ha dit que donarà l'esquena al pacte fiscal i s'abstindrà en els punts clau del text. Com sempre, el partit socialista està lligat als socialistes espanyols i té la vista més girada cap a Espanya que no pas cap a Catalunya.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jordi-80 fletxa València
25 de juliol de 2012, 16.26 h

Això és fals, perquè l'Estat espanyol tenia la seua caixa i la clau de la caixa i necessita la intervenció. Això depén de la gestió econòmica, i amb CiU qualsevol país és una ruïna econòmica. Recordem que la caixa i la clau la tindria CiU, és a dir, la Caixa, Abertis i companyia, no el poble català. No enganyeu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa CATALUNYA
25 de juliol de 2012, 11.50 h

Hostia,a la kematxo cada dia li penja més el careto,aviat podra aspirar el terra sense acotxar-se.


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.