directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 04:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els socialistes que volen la hisenda pròpia s’amaguen

Segons Ernest Maragall, al PSC hi ha més gent que vol pacte fiscal però no es manifesta

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El diputat socialista Ernest Maragall ha afirmat aquest dijous que hi ha molta més gent al PSC que pensa com ell i creu que és necessària una hisenda pròpia, però "altra cosa és que es tradueixi en la decisió de vot", ha afegit. Després de trencar ahir la disciplina de vot del partit al ple del pacte fiscal i votar-hi a favor, Maragall ha explicat les seves raons a Catalunya Ràdio, en què ha argumentat que una reivindicació a Madrid d'aquestes característiques demana "una unitat catalana que no vol dir innocència ni seguidisme". Ha afegit que va "actuar d'acord amb el que havia defensat i amb una determinada convicció".

Comparteix
   


Etiquetes
Després de parlar-ne amb el grup socialista abans i el mateix dia del ple, Maragall assegura que va mantenir la seva posició respecte de la hisenda pròpia i que va emetre el seu vot favorable, a diferència de la resta de socialistes que es van abstenir, convençut que "era millor participar de la voluntat general majoritària i estar a dins i del tot" en la reclamació del pacte fiscal. 

L'equilibri no és senzill entre les argumentacions del partit i les conviccions personals, ha aclarit Maragall, que assegura haver votat a favor del pacte fiscal en conjunt "malgrat CiU i no gràcies" a ells, ja que al seu parer podrien haver sumat al PSC en aquest acord si haguessin actuat d'"una altra manera" i en aquest sentit s'ha mostrat crític "amb com es van dur les coses".

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha defensat que el partit no està dividit pel pacte fiscal que aquest dimecres va aprovar el Parlament, malgrat el diputat Ernest Maragall trenqués la disciplina de vot i votés a favor de tots els punts del pacte al costat de CiU, ICV-EUiA i ERC. En una entrevista a Rac 1, Navarro ha recordat que el Consell Nacional del PSC va donar , amb una única abstenció, a la proposta de pacte fiscal acordada a l'executiva del partit. "Ja valorarem el cas d'Ernest Maragall, no només per aquest cas sinó per altres que hem tingut", ha afegit recordant que l'exconseller ja ha votat diferent altres vegades.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Dolors fletxa Valls
27 de juliol de 2012, 17.02 h

Només si actuem amb valentia, decisió i amb coherència amb les pròpies idees ens en sortirem. Sovint s'acusa als polítics d'actuar més per conservar la seva "poltrona" que pel bé del seu país, siguin en el govern o en l'opocisió. Així estan de desacreditats. Volem polítics independents i valents. Gràcies Sr. Maragall. Segur que hi ha hagut coses que no li han agradat d'aquesta negociació, però ha suspesat i ha decidit recolzar el país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
toni fletxa vic
27 de juliol de 2012, 13.42 h

Sr Maragall felicitats pel seu vot , però això de que n'hi ha més al seu partit que pensen com vosté mentres no ho demostrin amb fets no serveix de res . Que esperen a que tot estigui fet i a ells no els perjudiqui . Aquí l'únic valent ha estat vosté , la resta només se'ls pot anomenar ( per posar-ho suau)de covards .

Visca Catalunya Lliure!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Alexandra fletxa Barcelona
27 de juliol de 2012, 12.10 h

Queda vida intel•ligent, encara, en el PSC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Lluís fletxa Farrera
27 de juliol de 2012, 10.32 h

Això només és el principi, l'ala més catalanista s'anirà arrenglerant amb Esquerra o Iniciativa. El que és evident és que si la societat belluga però el partit és immobilista, els seus militats, però sobretot els seus votants, aniran esvaint-se cap a d'altres opcions més dinàmiques i valentes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
joan fletxa tarragona
27 de juliol de 2012, 10.21 h

Es pot estar d´acord o no amb la trajectòria de E.Maragall,però no se li pot negar que és un home de principis per damunt del seu propi benestar,cosa que els dits de una mà,sobrarien per trobar-ne.
Un home valent,responen ell per damunt del partit.Això sí que dòna credibilitat a un polític,quan no se li veu la llauna,ni el interés crematístic.Quan s´arrisca sense importar-li les conseqüències;que no fa tacticisme..Amb tot el munt de "patriotes" que tenim quants n´hi ha que fassin... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Xavier fletxa Barcelona
27 de juliol de 2012, 09.19 h

Aquesta unanimitat (amb una abstenció) al PSC em recorda el monolitisme dels partits comunistes dels anys 60-70... El que en deien el ""centralisme democràtic" i que en realitat era un pensament unic mes monolitic que el del Movimiento del Franco Pobre PSC... Qiu y'ha vist i qui et veu... en mans d'alcaldes de poble, que voldríen ser honestos però tenen por del pare PSOE. Caldría recirdar que l'any 1976, quan la federació catalana del PSOE va buscar la fusió amb el PSC Reagrupament de Pa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Francesc fletxa Badalona
27 de juliol de 2012, 07.42 h

No hem d'oblidar mai el que deia en Pla: "en relació a Catalunya, res s'assembla més que un espanyol de dretes a un d'esquerres". Pobre PSC-PSOE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Santi Vidal fletxa Barcelona
27 de juliol de 2012, 05.19 h

Home, s'hi juguen les garrofes ! Encara que, després de votar a Madrid contra el corredor mediterrani ( que va ser votar contra Catalunya, contra Europa i contra el sentit comú), poques garrofes tindran per repartir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Internacionalitzem el Cas Català fletxa FREEDOM FOR CATALONIA
27 de juliol de 2012, 04.15 h

http://www.youtube.com/watch?v=HQkvHm8KlQE

The world's largest fiscal pillage
The region that pays the highest taxes in the world in comparison to what it receives


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Josep Maria fletxa Montclar
26 de juliol de 2012, 16.34 h

#3 Totalment d'acord i puc dir que el PSC va triar PSOE i no Catalunya i els pocs que queden que són PSC només sortiran de l'armari quan se'ls cridi a votar la Independència (clar que el PSOE ja es veu, de colza amb colza amb el PP) i el PSC? perduts, amagats, enfrontats als catalans.... total el que s'ha dit masses vegades un zero a l'esquerra del PSOE, només serveixen per dir amen (tret del Sr. Maragall que li tocaran el crostó, segons han dit els Srs. amos del PSOE).


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.