directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Espanya ens convida a marxar

L’actitud prepotent i intolerant de Montoro, i dels responsables de comunitats receptores de la solidaritat catalana com Galícia, Extremadura o Andalusia deixen clar el camí

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha fet una crida a la unitat i ha demanat a les comunitats autònomes que promoguin les mesures que està adoptant el govern espanyol per sortir de la crisi. En aquest sentit, Montoro ha advertit que no es pot fer servir l'estat de les autonomies per dividir Espanya i que, la divisió, és el pitjor missatge que es pot enviar a Europa. El ministre d'Hisenda ha dit que el debat sobre el pacte fiscal que s'ha portat a terme al Parlament arriba en un moment molt "inoportú" i ha afegit que no és el moment per a discrepàncies sinó per a coincidències. Montoro també ha criticat que el govern català responsabilitzi l'estat espanyol de la crisi financera per la que passa Catalunya.



Comparteix
   


Etiquetes
Feijóo insta a la Generalitat a "estar un poco más a lo que tiene que estar"

El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha donat per fet avui que "si els governants de Catalunya estiguessin una mica més al que han d'estar",  segurament Catalunya es trobaria ara en una situació diferent, i  que "Si es preocupessin una mica més dels problemes que tenen i no perdessin el temps amb els que no tenen podrien tenir més temps per solucionar els seus", ha suggerit Feijóo, en resposta a les crítiques d’Artur Mas d’ahir, quan es va lamentar de que el PP posi a Galícia com a exemple de bona gestió i assegurar que amb la solidaritat que rep la Xunta, la Generalitat també estaria en una bona situació financera.

Monago vol una Extremadura captiva

El president de la Junta d'Extremadura, José Antonio Monago, ha alertat avui  que el Pacte Fiscal Català seria "catastròfic" i tindria un efecte "devastador" per a la comunitat  extremenya, i ha fet una crida per fer "batalla" contra ell.

Monago assegura que "el major desafiament polític que té Extremadura el 2013" és "sens dubte el Pacte Fiscal Català", del qual adverteix que no es tracta de "cap broma per al present i futur econòmic" de la comunitat extremenya.

En el seu discurs d'obertura del Debat de l’estat d ela comunitat , Monago apunta que "si a Europa la insolidaritat la representa avui Alemanya, a Espanya avui aquesta insolidaritat i absència de cooperació la representa el Pacte Fiscal Català".

En aquest sentit,  subratlla que "en el moment de major dificultat econòmica del nostre país, trencar el principi de solidaritat entre els diferents pobles d'Espanya és una espoliació a Extremadura i al conjunt d'Espanya", i ha afegit que "El Pacte Fiscal Català vol trencar la caixa única de tots els espanyols; el Pacte Fiscal Català pretén instal .lar a Extremadura i a la resta d'Espanya en una política de quotes en la qual cadascú aguanti el seu ciri",  ha insistit.

"Ja està bé que els que més tenen posin sempre la mà a la butxaca als que menys tenen. Ja està bé de ficar-se amb Extremadura, ja està bé de ficar-se amb el sud. Ja està bé de que siguem objectiu 1 per Europa i per a Espanya l'únic objectiu 1, amb crisi i sense crisi, hagin de ser els seus xantatges territorials ",  ha sentenciat  José Antonio Monago.

El president autonòmic insta a  fer  "la batalla política al Pacte Fiscal Català”, mirant Catalunya cara a acara dient-li  “ho sento, però aquest cop no passarà” i ha explicat que per dur a terme la batalla, ofereix a les forces de l'oposició i al conjunt de la societat de la regió un "gran pacte", que anomena "Unió Extremenya enfront del Pacte Fiscal Català".

El Govern andalús  “contra el pacto fiscal catalán porque "rompe" el modelo constitucional”

La consellera de la Presidència i Igualtat de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, ha deixat clar que el Govern andalús no comparteix el nou pacte fiscal aprovat pel Parlament català perquè "trenca" amb el model constitucional i crea un sistema "a dues velocitats".
"Tot allò que trenqui el sistema que determinem a la Constitució ia l'Estatut, no ho anem a compartir", ha dit Díaz en una entrevista a Canal Sur Televisió, recollida per Europa Press, després de l'aprovació ahir al Parlament català de la proposta, que inclou una hisenda pròpia catalana.
Díaz, ha lamentat que malgrat que el debat d'ahir derivés cap a com "trencar el sistema de finançament i tornar a un model a dues velocitats ". "No hi estarem d'acord", ha recalcat.

El PSOE vol un PSC esclavitzat

El vicesecretari d'Organització i Electoral del PP, Carlos Floriano, ha exigit aquest dijous al secretari general del Partit Socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, que aclareixi "si dóna suport o no recolza" el nou pacte fiscal aprovat ahir al Parlament català i que va comptar amb el suport parcial del PSC.
Floriano,  ha interpel.lat Rubalcava en una roda de premsa després de reunir amb el secretari del Govern Valencià, i presidents i secretaris provincials del PP de València, i ha assenyalat que el nou model català "trenca el model constitucional" per buscar que altres comunitats tinguin un "model similar "de concert al de País Basc o Navarra,  i ha reclamat "responsabilitat "al líder de l'oposició.

Floriano, ha retret a Rubalcaba que "ha d'explicar com pot demanar al Govern de Mariano Rajoy del PP que demani l'harmonització fiscal a tot Europa i que al mateix temps al seu país, el seu partit a Catalunya demani que es trenqui aquesta harmonia fiscal que existeix ara mateix ".

Pel dirigent popular, el desenvolupament de les autonomies requereix un "canvi molt profund" de totes les administracions sota la màxima que "les administracions no poden gastar més del que ingressen".
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
Isabel fletxa Santa Eulàlia
29 de juliol de 2012, 11.12 h

#22 Jo si que estic d'acord totalment amb el teu comentari, ciu no ens durà mai a la independencia, d'aixó n'estic segura, peró la resta l'hi podríen passar al devan i si fer-ho.
En Mas es nota que la única cosa que vol es viure del cuento, l'Oriolet Pujol, els seus estudis son de Vetetinari, com podem anar bé amb aquet gobern?.
Jo l'hi demano a Mas que sigui valent, peró aixó es mes dificil que fer el Manzanares navegable.
Fins un altre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
28 de juliol de 2012, 23.14 h

#3 Parcialment d'acord amb tu.
Catalunya independent SI!, Recolzament al Mas, NO!
El Mas i el seu terrible equips dels pitjors han demostrat que res mes son bons per enganyar, fotre, jugar a la puta i la ramoneta, segrestar vots independentistes i abaixar-se els pantalons amb els seus socis ecspañoles. Ni tant sols estan demostrant ésser gaire bons mantenint la poltrona, perquè fàcilment hauran de avançar eleccions. Amb aquests corruptes mentiders vols proclamar la independència? ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
l'Esteve fletxa vallés Oriental
28 de juliol de 2012, 19.06 h

#19 Ara ets dius AnNa???. El canvi de sexe te l'has pagat tu o el PARTIDO???.

I aprèn a llegir , que jo no he dit enlloc que no mi trobi d'allò mes be al meu País , el que sembla que no troba el seu lloc es tu . Potser es cosa de ser asexuat ???


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Isabel fletxa Santa Eulàlia
28 de juliol de 2012, 17.31 h

#18 No cal donar explicacións a qui no veu mes enllà del seu nas.
Es pensen que per posar-se diversos noms són més.
Salutacions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Anna fletxa Sabadell
28 de juliol de 2012, 15.55 h

#18

Si no estàs a gust i content al teu país, vés-te'n, el món és molt gran, no val la pena viure amargat, només es viu una vegada.
Salutacions


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
l'Esteve fletxa vallés Oriental
28 de juliol de 2012, 14.32 h

#17 Recordar no es enyorar , ignorant. Es comparar , sospesar i prendre consciència del que hi ha fora de l'Espanya de toros i pandereta , de Bankia's i ZP's , de Cachulis i Rajoies .. tot allò que agrada a la gent com tu i desagrada a la gent com jo.

Jo no me'n vaig de Catalunya que m'hi queda molta feina per fer i molta lluita per combatre , si vols ves-te'n tu a la carpetovetónica Espanya que tant ENYORES , que a mi no s'ha m'hi perdut res fora del meu país i menys en aquesta entelèqu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Enric fletxa Rubí
28 de juliol de 2012, 14.00 h

#8

Si tant enyores Kosovo, agafa un avió i vés-te'n a viure a Kosovo, així deixaràs cada matí de recordar-te de Kosovo.
No veus que fàcil és, no cal que em donis les gràcies.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Rauric fletxa La Guingueta
28 de juliol de 2012, 04.34 h

El 76% del deute públic és estatal, el 5% local, la meitat del qual correspon a l'Ajuntament de Madrid, i el 19% autonòmic. Per en Montoro mai seria oportú demanar que els nostres impostos es recaptin a Catalunya, veuen que ens quedaríem petrificats del escandalós robatori a que estem sotmesos per els espanyols, uns lladres i sense miraments.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Quim fletxa Girona
27 de juliol de 2012, 22.39 h

Quan vegins que no ens poden aturar voldran precipitar la proclamació - com GB - perquè fracassi. Nosaltres hem de seguir els nostres plans fen cas omís a provocacions i la precipitació que en vulguin adjudicar


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Jordi fletxa CATALUNYA
27 de juliol de 2012, 22.03 h

#13 La vostra bandera fou escollida mitjançant concurs al segle XVIII,el vostre himne és la "marcha de granaderos"versió alhora d'una tonada andalusí musulmana;com espanya no existeix heu agafat la història de castella i li heu canviat el nom,tu en lloc de cervell tens una llauna de menjar per gossos,i tu i el teu invent de país de pandereta feu riure i cagar alhora.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.