directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Més de 160 universitats estrangeres impartiran el curs vinent llengua i cultura catalanes

Carod-Rovira ha celebrat que la catalana és "una comunitat lingüística cada cop més important a nivell internacional, i això és un motiu d'orgull"

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Carod-Rovira ha destacat que la feina dels professors de català a l'estranger "té un impacte que va més enllà de les hores de classe", ja que genera entre els alumnes interès per Catalunya i la possibilitat de desenvolupar-hi projectes. Actualment hi ha 158 universitats amb docència de català, número que s'incrementarà per al curs vinent per sobre de les 160, i hi ha 98 lectorats de català.
Més de 160 universitats estrangeres impartiran el curs vinent classes de llengua i cultura catalanes, segons ha anunciat el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira. Actualment integren aquesta xarxa 158 universitats i, segons Carod, per al pròxim curs s'hi afegiran com a mínim quatre més. Durant la cloenda de les XXI Jornades Internacionals per a Professors de Català, Carod ha destacat la feina d'aquests docents com a "ambaixades fixes" de Catalunya a l'exterior.

El vicepresident de la Generalitat ha celebrat que la catalana és "una comunitat lingüística cada cop més important a nivell internacional, i això és un motiu d'orgull". Carod ha demanat als professors de català que demostrin als seus alumnes de l'estranger que el català "no és un projecte lingüístic decadent" sinó una llengua "viva" amb moltes perspectives de present i futur.

Per la seva banda, el director de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, s'ha compromès a satisfer una de les reivindicacions del col·lectiu de professors de català a l'estranger: que la seva experiència a l'exterior compti com a mèrit en els concursos d'oposició per obtenir plaça de docent a Catalunya. En aquest sentit, Bargalló ha anunciat que es reunirà el pròxim dilluns amb el conseller d'Educació, Ernest Maragall, per valorar aquesta qüestió.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
esteve fletxa Lliçá d'Amunt
30 de juliol de 2007, 16.46 h

Com sempre, Laia Tana: SENSACIONALMENT ENCERTADA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi fletxa Sta. Cristina d'Aro
28 de juliol de 2007, 21.04 h

Estic completament amb el què diu la Laia Tana. Jo visc en un poble. El diumenge és el mercat. Jo solia (ja no ho faig)bauxar-hi cada diumenge i entretenir-me mirant les parades i els productes que s'hi exposen. Dons bé,
he plegat d'anar-hi. Em quedo a casa. Perquè ??? Doncs perquè només hom escolta parlar castellà i moro.
I així anem. O sigui, que la meva opinió és: Què ens treu que a l'estranguer hi hagi 160 universitats que ensenyin català (també s'hi ensenya llatí, suposo jo,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
28 de juliol de 2007, 10.19 h

Es normal que el mon civilitzat s'interesi per apendre el català la gent vol evolucionar.Les grans nacions lliures del mon han conegut una nova potència mundial com CATALUNYA.Que tot i estar sempre ocupada i oprimida continúa parlan majoritariament la seva llengua,tot i estar situada ben al mig dels països més opresors de la historia.Visca els països catalans lliures.!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ernest Argelés i Casademont fletxa Castelló d'Empúries
27 de juliol de 2007, 13.13 h

Em sembla molt bé tot això. Però què passa amb el català dins la pròpia Catalunya??

Estic fent un curs d'estiu a la UOC i no tenen els apunts en català. Estic estudiant en una escola de comerç internacional de la pompeu fabra i CAP classe s'imparteix en català (no és que es faci en aglès -que estaria bé-, es fa en castellà) amb professors que son catalans.

Vergonyós, a veure si coneçeu per aquí a moure això i no tant internacionalitzar


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
27 de juliol de 2007, 12.50 h

Doncs, molt bé. Jo també ho celebro. I ara, podríem anar una mica per feina a casa? Vull dir que, quan ets català i en lloc de circular en cotxe oficial, vas a peu pels carrers de BCN o agafes l'autobús o el metro, no sents parlar en català més que per casualitat. És a dir, considero un molt mal símptoma el fet que, quan escoltes algú parlar en català pel carrer t'agafi una mena d'atac d'alegria, com si estiguéssim a l'Índia o a Cali. I, per començar, com aniria una mica de foment ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.