directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern veu l'increment dels peatges com un fet que agreuja el tracte "injust" del govern espanyol cap a Catalunya

El secretari de Territori i Mobilitat, Damià Calvet, critica que la mesura posi en perill el manteniment de les bonificacions de la Generalitat

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha criticat l'increment dels peatges de les autopistes AP-7, AP-2 i la C-33 a Mollet del Vallès i l'ha qualificat de fet que "agreuja el tracte injust" que Catalunya rep del govern espanyol. "No només patim una manca d'inversió i un retard en infraestructures escandalós sinó que ara apugen els peatges amb nocturnitat posant en risc el manteniment de les bonificacions de les concessions de la Generalitat", ha reblat Calvet en declaracions a l'ACN. Cada any es generen 330 milions d'euros en impostos a les autopistes catalanes i "no en retorna ni un". "Així no es fomenta la competitivitat de l'economia catalana", ha reblat.

Comparteix
   

El Govern veu la mesura com una "conseqüència" de la derogació del reial decret 6/99, que donava cobertura econòmica a les gratuïtats de les concessions i bonificacions -B-30 i rondes de Girona i Tarragona, que eren gratuïtes. "Amb la derogació, alguna cosa havia de passar i és l'increment de les tarifes als peatges, pendents de saber encara el retorn econòmic per part del govern espanyol per mantenir o no les nostres bonificacions", ha insistit Calvet en declaracions a l'ACN.

El secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat ha insistit que cada any es generen 330 milions d'euros en impostos a les autopistes catalanes -a través de l'IVA i els impostos de les societats concessionàries- i que "ara no en retorna ni un". "Així no es es fomenta la competitivitat de l'economia catalana i cada vegada es fa més difícil d'entendre el tracte q rebem del govern d'Espanya", ha reiterat, afegint que situacions com aquestes donen "més arguments" als 'novull pagar'. 

Segons Calvet, amb la cobertura del real decret i les bonificacions quedava l'estructura de mobilitat de les vies d'alta capacitat "ben lligada" però la derogació del reial decret i l'increment de les tarifes fa que aquesta situació sigui cada vegada "més difícil" d'encaixar.

El Govern respon així a l'increment d'un 7,5% a partir de les dotze de la nit d'aquest diumenge dels peatges de les autopistes AP-7, AP-2 i la C-33, a Mollet del Vallès. El govern espanyol ho va comunicar aquest divendres a la tarda a la concessionària Abertis, segons van confirmat a l'ACN fonts de la companyia. 

A partir d'aquest setembre, se li haurà d'aplicar l'augment corresponent de l'IVA, un 3% més. El motiu de l'augment de les tarifes és que l'Estat deixarà de transferir el 7% dels beneficis que venia abonant des de l'any 2000.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
29 de juliol de 2012, 11.57 h

La Bona Noticia , esque aquesta gran Pujada de preu fara hi perjudicara molt a RAJOY a les Eleccions a Catalunya , els fara PERDRE VOTS VOTOS a Catalunya fara Guanyar ala Esquerra ara SI E.R.C. Te la seva oportunitat de reminta sifabe les coses no se ajunta molt amb els amics de RAJOY que son els de C.I.U


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordi fletxa CATALUNYA
29 de juliol de 2012, 11.10 h

#4 Doncs tu deus ser el cagalló.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
LLibertat i prosperitat fletxa República Catalana
28 de juliol de 2012, 19.48 h

http://www.youtube.com/watch?v=XInI1aidccA&feature=related

"El cas de Catalunya és una injustícia social col·lectiva. No és l'explotació d'una classe social per una altra classe: és l'explotació d'un poble per un altre poble. L'obrer català és doblement explotat: ho és per l'amo d'ací i ho és per l'amo d'allà, l'estat espanyol que, a Catalunya, explota conjuntament obrers i amos. Així com hi ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Rauric fletxa La Guingueta
28 de juliol de 2012, 18.50 h

Què passa amb la insolidaritat de l'Estat Espanyol cap a Catalunya? sense Catalunya se'ls acaba la seva fiesta continuada, ara han de robar-nos per pagar les autopistes de madrid que fan figa.

Al cap i a la fi, el concert econòmic evitaria l'actual espoli.
Ja fixarem la quota de solidaritat però d'una manera racional i sense abusar, els podem ajudar millor del que ells ajuden Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
28 de juliol de 2012, 18.25 h

paletos, que la subida es en toda españa y no solo en esta region

que os creeis creeis el ombligo del mundo y sois el ano



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat-(CATALUNYA)
28 de juliol de 2012, 15.45 h

El tracte injust no es del govern dels espanyols, sinó que és molt pitjor, ja que aquest tracte injust el rebem del que ens diuen que es "el nostre" propi govern de Catalunya!

Per patriotisme i sentit de país diem 'sí' a iniciar el procés d'independència de Catalunya i 'no' a l'enèsim intent de reformar Espanya.
Amb aquesta colla de covards que ens governen només ens queden dues coses per fer. O declarem l'estat català o aprenguem a morir en la mes absoluta ignomínia i silenci, ja q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Carles fletxa Vilanova
28 de juliol de 2012, 15.35 h

Ho té ben senzill el govern: que instrueixi els Mossos a defendre els ciutadans i no a perseguir-los fent de cobradors del frack amb els peatges. Fomentant públicament un #novullpagar, però, el que passaria és que Catalunya respiraria però els amics d'Abertis els traurien la subvenció.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
28 de juliol de 2012, 14.31 h

http://www.youtube.com/watch?v=fZijN8EijuI&feature=related

Documentary about the struggle of the state of Catalonia within Spain.

Documental encarregat per a internacionalitzar el cas català. Una obra molt pedagògica que permet difondre el conflicte català arreu del món.

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.