directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 02:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Fi de l’etapa estatutària, ara independència

Les estelades inunden el castell de Miravet reclamant un pas ferm cap a la independència

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 22 vots )
carregant Carregant

Miravet (Ribera d'Ebre) ha volgut tornar a ser escenari clau en la història del país acollint un dels actes centrals de l'Assembla Nacional Catalana (ANC). 300 persones han pujat fins al castell de Miravet, que aquest dissabte a lluït diverses estelades, per ser l'escenari on l'any 2004 s'engendrava l'actual Estatut de Catalunya. Els independentistes demanen que s'acabi amb iniciatives com el pacte fiscal i es faci un pas ferm cap a l'estat propi. Finalment no s'ha pogut dur a terme l'enterrament simbòlic de l'Estatut al cor del castell que estava previst però aquest missatge ha impregnat tot l'acte. "La via del pacte no ens porta enlloc i aquest ha de ser un punt de no retorn", han dit des de l'ANC.
 





Comparteix
   

Unes 300 persones s'han sumat a la Marxa cap a la Independència que aquest dissabte ha viscut una jornada única a Miravet, a la Ribera d'Ebre, amb la celebració d'un dels actes principals que aquest estiu fa l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). La Marxa, inundada d'estelades i sota crits d'"indendència", ha sortit de la Plaça de l'Arenal i ha recorregut poc més d'un quilòmetre a peu fins al Castell Templer. Un cop reunits al pati d'armes del castell, Manel Alves, membre del secretariat nacional de l'ANC, ha llegit el manifest.

Alves ha apuntat que el d'aquest dissabte hagués estat un acte més de la Marxa Cap a la Independència que es celebren aquest estiu, i que acabaran l'11 de setembre amb una gran manifestació a Barcelona, "sinó fos perquè aquí a Miravet a l'any 2004 es va tancar el pacte del nou estatut per a Catalunya". L'Estatut català, ha dit Alves, ha acabat sent una gran frustració per com es va retallar a Madrid i després que el Tribunal Constitucional, a instàncies del PP "l'acabés de rematar i ens deixés sense res" en les aspiracions d'autogovern de Catalunya.

L'acte celebrat a Miravet ha volgut simbolitzar el fi d'una etapa, l'estatutària. Malgrat que estava previst simbolitzar aquesta fita amb l'enterrament de l'Estatut al cor del castell, finalment no s'ha pogut dur a terme. Tot i això, des de l'ANC, han demanat que l'acte "sigui un punt de no retorn, un punt d'inflexió en el camí cap a la independència".

"Hem de deixar de banda la via estatutària, la via autonòmica perquè no ens porta enlloc, ni tampoc la via del pacte amb Espanya i aquí hem de marcar un abans i un després", ha demanat Alves. Sense data per concretar quan es podria assolir la independència, l'ANC considera que els propers anys i fins i tot els propers mesos "seran decisius" per la celeritat en què s'estan donant alguns esdeveniments. "El pacte fiscal s'acabarà ràpid perquè des de Madrid ja han dit rotundament que no", ha apuntat el representant de l'Assemblea. L'ANC no vol que la independència sigui el pla alternatiu si el pacte fiscal fracassa sinó que es tiri endavant com està determinat en l'agenda dels partits polítics. "Que no es faci esperar perquè el poble de Catalunya en té moltes ganes i farem molta força en aquest sentit", ha dit Alves.

L'acte de l'ANC ha acabat aquest dissabte a la nit amb els parlaments d'escriptors i personalitats del territori i l'actuació de diversos grups musicals.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Angel fletxa Castellbisbal
30 de juliol de 2012, 19.29 h

Una vegada la població civil de Catalunya ha passat davant del Govern, que ha de passar per que el Sr. Mas s'ha doni de que te que fer el pas?
Si no es veu amb cor, que plegui i deixi passar endavant a un altre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Xisco Binissalem fletxa Binissalem (Mallorca)
30 de juliol de 2012, 17.34 h

Independençia per a Catalunya, sí. De aquesta manera tots el balears serem lliures de tots voltros per sempre. Ja esteim fins es nassos de tots voltros. Per cert, a part des vostro negoci llinguistic, aquí xerram mallorquí i no catalá, i a mes a mes, tots ses catalans sortireu d´aquí por las bonas o no, voltros meteixos.!!. Adeu per sempre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jesús (Xess) fletxa Badalona
30 de juliol de 2012, 13.34 h

La Marxa ha passat per Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià.
N'hi havia més gent que a Miravet.
I són llocs molt més difícils que les Terres de l'Ebre.
I no heu dit ni mitja paraula.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Marc CM fletxa Tarragona ciutat
29 de juliol de 2012, 11.56 h

Endavant, companys, a per totes!!! Independència ja!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ângel fletxa Barcelona
29 de juliol de 2012, 11.24 h

Cal fer un pas valent: declaració unilateral d'independència al Parlament de Catalunya.Aquests temps de transvals i provisionalitat social, política i econòmica són decisius.Cal aprofitar-los!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Única opció: independència fletxa Alliberem Catalunya, alliberem-nos
28 de juliol de 2012, 22.57 h

http://www.youtube.com/watch?v=Es3oRLUAIjE

Catalonia Next State in Europe


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç fletxa Guardamar
28 de juliol de 2012, 21.15 h

L'autonomisme és fems de femer molt pudent. Només la Independència ens val. Independència per als Països Catalans. Català únic idioma oficial. Altres idiomes necessaris al món, com ara l'anglès, l'alemany, el rus, l'àrab i el xinès, seran prioritaris part davant d'altres llengües no oficials. La caqueta del la llengüeta dels paràsits de ponent no serveix de res al món.

Clar i català. Només cal viatjar una mica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 29   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.