directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Treballem més hores ara que fa sis anys

Un estudi d'UGT mostra les les mitjanes d'hores que els catalans treballen al dia

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La tendència al món occidental serà poc a poc la de reduir les jornades laborals. A catalunya, però, no és així. Un estudi de l'UGT sobre "l'Ordenació del temps de treball" revela que durant el 2005-2006 es va fer una mitja de 35, 8 hores setmanals, una quantitat que ens situa als nivells de 1999. El temps és la reivindicació més important dels treballadors catalans per sobre del sou.
treballadors trebalaldores oficina feina
Treballadores en una oficina

Comparteix
   


Etiquetes
La tendència, poc a poc, és a reduir cada cop més la jornada laboral. Els treballadors de principis de segle no s'imaginaven pas sota cap concepte que s'assolís una jornada de 8 hores. Segons alguns experts en el futur, una mesura redistributiva i que acabaria amb els alts index d'atur és que un treballador redueixi les seves hores de feina per tal que un altre pugui tenir feina, és a dir, més treballadors i menys feina.

Doncs aquesta tendència augurada per alguns ( a França ja hi ha qui defensa una reducció de la jornada de 8 hores) a Catalunya la tendècia no sembla ser aquesta. Un estudi de l'UGT sobre "l'Ordenació del temps de treball" revela que durant el 2005-2006 es va fer una mitja de 35, 8 hores setmanals, una quantitat que ens situa als nivells de 1999.

Per la major part de les 3.452.000 persones ocupades que hi ha a Catalunya el temps és la reivindicació més important per sobre fins i tot del sou. Del total dels treballadors catalans el 57,43% són homes i el 42,56% són dones. Més del 57%  tenen entre 25 i 44 anys, i una jornada de 35 a 45 hores setmanals. L'activitat amb un major número de treballadors és el sector serveis, amb quasi el 70%. L'agricultura, amb el 2,52%, és el sector amb menys treballadors.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.