directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rull creu que el "no" de l'Estat al pacte fiscal és "una porta oberta a marxar d'Espanya"

El secretari d'organització de CDC emmarca la pujada en un intent "d'asfíxia econòmica i financera"contra Catalunya mentre la JNC aposta per la col·laboració entre CDC i ERC

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Sant Esteve de Palautordera (ACN).- L'augment dels peatges a algunes autopistes és "un no proactiu" a la proposta de pacte fiscal aprovada aquesta setmana pel Parlament de Catalunya, segons el secretari d'organització de CDC, Josep Rull. Un no taxatiu, emès pel govern espanyol "sense ni tan sols haver vist quins eren els termes exactes" de la proposta, ha lamentat. "Si fins i tot rebutgen el diàleg", ha advertit Rull a l'escola d'estiu de la JNC, "vol dir claríssimament que tenim la porta per marxar". Rull també ha emmarcat l'augment dels peatges en l'ofensiva d'"asfíxia econòmica i financera" que, segons ell, manté l'Estat contra Catalunya i que, ha advertit, afecta no només l'autogovern, sinó també el dia a dia dels ciutadans.

Els diputats Josep Rull (al centre) i Gerard Figueras (dreta), aquest migdia a Sant Eseteve de Palautordera durant la clausura de l'escola d'estiu de la JNC.
Els diputats Josep Rull (al centre) i Gerard Figueras (dreta), aquest migdia a Sant Eseteve de Palautordera durant la clausura de l'escola d'estiu de la JNC.
© @ACN


Imatge de l'escola d'estiu que la JNC ha celebrat aquest cap de setmana als peus del Montseny, a Sant Esteve de Palautordera.
Imatge de l'escola d'estiu que la JNC ha celebrat aquest cap de setmana als peus del Montseny, a Sant Esteve de Palautordera.
© @ACN

Comparteix
   

La JNC aposta per la col·laboració entre CDC i ERC

Abans d'ells ha parlat el també diputat i president de la JNC, Gerard Figueras, que ha celebrat la foto de la votació sobre el pacte fiscal al Parlament, que va rebre el suport de CiU,ERC i ICV-EUiA. "Especialment ens agrada que CDC i ERC tinguem una bona sintonia i avancem junts", ha declarat el líder de la JNC, que ho deixarà de ser en el proper congrés de la formació juvenil, l'octubre vinent. Per això en el seu discurs ha fet un balanç del seu mandat i ha preparat la successió de la mà de l'actual vicepresidenta, la vigatana Marta Pascal, que ha presentat la seva candidatura per ser la primera dona en presidir la JNC.

"L'endemà mateix, o tres dies després, d'haver-se aprovat allò que vam aprovar al Parlament de Catalunya [en referència a la proposta de pacte fiscal] tenim una de les primeres respostes, no només amb el 'no' burleta, impresentable, de Montoro, o amb el 'no' tàcit del president Rajoy, sinó amb un' no' molt més proactiu en aquella línia d'erosionar el dia a dia dels ciutadans de Catalunya, que és aquell increment vergonyant dels peatges del nostre país": així ha interpretat aquest migdia la mesura adoptada aquest divendres per sorpresa pel govern espanyol presidit per Mariano Rajoy.

El secretari d'organització i diputat de CDC ha insistit en lamentar el 'no' taxatiu del govern espanyol a la proposta. "Sense ni tan sols haver vist quin eren els termes exactes en què s'expressava el document ens han dit directament que no", ha il·lustrat.

"Nosaltres anem fent les maletes"

I ha extret una conclusió d'aquesta negativa: "si fins i tot rebutgen el diàleg, si no ens deixen ni parlar, vol dir claríssimament que tenim la porta oberta per marxar; per tant que ho tinguin molt clar; nosaltres anem fent les maletes", ha proclamat Rull entre aplaudiments de la seva audiència: no en va el polític de CDC ho ha dit en el discurs de clausura de la trentena escola d'estiu de la Joventut Nacionalista de Catalunya ha celebrat al peu del Montseny, a Sant Esteve de Palautordera.

"Ofensiva irresponsable" contra l'autogovern i contra "la nació"

A més, el dirigent de CDC ha remarcat els efectes que tindrà l'augment dels peatges a les autopistes de titularitat estatal, que serà d'un 7,5% a l'AP2 i a l'AP7 a Catalunya i del 3% al peatge de Mollet, a la C33, de titularitat compartida, sobre el dia a dia dels ciutadans.
"Això en aquests moments té un impacte immediat en la qualitat de vida dels catalans i de les catalanes", ha recordat Rull. Per tant, ha conclòs, "no només s'està fent una ofensiva irresponsable contra l'autogovern de Catalunya, sinó contra la nació, que vol dir contra les persones, contra la societat civil, contra els ciutadans i les ciutadanes".

I l'ofensiva no es limita a l'augment dels peatges, segons el convergent. Aquesta pujada forma part, ha afegit Rull, d'una "ofensiva amb tota la potència" contra Catalunya que supera la dimensió que va tenir, als anys vuitanta, la LOAPA, ha afegit. Com llavors, es tracta de "solemnitzar el 'café para todos' a la baixa" i de "diluir el fet nacional català" amb "recentralització en tots els aspectes i asfíxia econòmica i financera" del país, ha advertit el polític.

Per mirar de demostrar-ho Rull ha recorregut a les seves pròpies experiències com a militant de la JNC: a l'escola d'estiu del 1997, ha recordat, va assistir com a convidat el llavors ministre Mariano Rajoy. Eren èpoques de "col·laboració" entre la CDC de Pujol i el PP d'Aznar, ha recordat el convergent, tot reivindicant els èxits d'aquesta col·laboració, i Rajoy tenia fama de "moderat". Malgrat tot, ja llavors els va deixar clar que, al seu parer, "Catalunya és una regió i les regions són irrellevants des del punt de vista jurídic i polític" i per tant una majoria independentista expressada en una consulta legal seria irrellevant, ha recordat Rull de l'ara president del Govern.

"Perplex" per la postura del PSC

Davant d'aquesta ofensiva recentralitzadora Rull s'ha mostrat "perplex" per la proposta que el primer secretari del PSC, Pere Navarro, impulsa com a alternativa al pacte fiscal. Rull l'ha definida com "un nou 'cafè per a tots en l'àmbit del finançament" i s'ha preguntat: "és que no hem entès res; és que no n'hem tingut prou". Per això ha convidat els socialistes a sumar-se a la proposta aprovada al Parlament, per "aconseguir no la llibertat; sinó el progrés i el benestar dels ciutadans de Catalunya".

Rull ha fet aquestes declaracions tot clausurant l'escola d'estiu de la JNC, i també ha apel·lat a un nacionalisme no només de base econòmica, sinó molt més profund. "Nosaltres no som la Pedania; som una nació mil·lenària", ha exhortat el polític tot reivindicant un patriotisme d'arrel renaniana basat en el "plebiscit de tots els dies".





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Angel fletxa Castellbisbal
31 de juliol de 2012, 18.35 h

Compte amb la notícia, ho ha dit un dia festiu.
No oblidem que CyU de dilluns a divendres pacta amb el PP i els festius parla d'independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Josep fletxa sant boi
30 de juliol de 2012, 12.23 h

a veure si deixem de anar de la ma de la alicia i ens posem a treballar per catalunya amb les persones que realment l'estimen. Si ens hem de abaixar els pantalons que no sigui amb la noia de madriz.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
CLB fletxa Barcelona
30 de juliol de 2012, 12.04 h

L’animadversió i els atacs dels lectors de directe.cat contra CiU, així com els atacs i l’animadversió, per exemple, dels lectors del Víctor Alexandre contra ERC són una xacra catalana que perjudica l’independentisme i no crec que ni tan sols puguin beneficiar als que s’esbraven d’aquesta manera.
Visca Catalunya lliure! Visca l’Estat català! Amb ERC i amb CiU i amb tots els catalans amb sentiment de catalanitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
30 de juliol de 2012, 10.57 h

#9 Ha mort gent? No. S'ha destruït el patrimoni natural? No. Se'ns ha cremat casa nostra? No. Comparacions estúpides? Sí.

I jo no me n'alegro que hagi perdut, simplement no m'interessa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Ângel fletxa Barcelona
30 de juliol de 2012, 09.11 h

CiU, fets, i no paraules, si us plau!!!!! Cal aprofitar-se ja de la feblessa d'una Espanya enfonsada per fer la declaració d'independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
30 de juliol de 2012, 07.46 h

Honduras 1 - España - 0.

Alegrarse del mal ajeno es algo feo. recordar los incendios hace unos dias, pero algunos solo ven la paja en el ojoa ajeno..

Pero bueno me alegro de que os hayais llevado una pequeña alegria, despues de la subida de las autopistas, el no al pacto fiscal, la peticion de rescate de Cataluña por parte de España (eso que llamais Estat Espanyol), la corrupcion de Oriol Pujol en la ITV, etc. etc. os mereceis una pequeña alegria. Disfrutarla


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 23
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
30 de juliol de 2012, 01.55 h

#1 Jajajaja


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
jordibcn fletxa Barcelona
29 de juliol de 2012, 23.03 h

No us cansa a la majòria, estar sempre a la contra, si diuen una cosa no te´ls creus o diuen mentida, si no la diuen se´ls critica per què no la diuen, jo estic a ERC això sí tinc molt clar que sense CiU ja podem acabar abans de començar, o sigui que per interès propí prefereixó creure que alguna cosa faran i si no ja els criticaré després, per què si una cosa com independentista tinc clar és que de criticar en sabem moltissim..


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Frankenstein fletxa Frankenstein
29 de juliol de 2012, 21.41 h

CIU=CANCER DE CATALUNYA

Si pots triar independencia (com podem triar ara amb l´actual composicio del Parlament de Catalunya) i tries pacte fiscal...... aleshores ets un traidor de Catalunya. Un renegat. Un botifler. Un venut. Un macarra.

CiU es una merda i cada dia queda mes clar.

La unica via?? INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Carles fletxa Vilanova
29 de juliol de 2012, 21.40 h

La clàssica xerrameca convergent, d'una ampulositat i fanfarroneria en proporció directe al tamany del gripau disposats a empassar-se. Una legislatura perduda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.