directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 17:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

“La Caixa”, l’alternativa al rescat per part d’Espanya

El Govern de Catalunya davant la difícil situació en que es troba, fruit de l’asfixia financera premeditada d’Espanya, ha de mirar a “La Caixa”

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

“La Caixa” és l’única institució financera de caràcter públic que ens queda, creada des de la societat civil ara fa més d’un segle, ha tingut en els darrers anys una enorme expansió i un important creixement -no sempre en clau dels seus principis fundacionals, i avui algunes de les seves inversions són més aviat són rèmores pel seu futur-. El seu silenci davant la desaparició del model català de caixes també ha estat nefast pel nostre país, però ja que tant sols ens queda aquesta entitat, el Govern de Catalunya té tot el dret del món a utilitzar-la amb mesura, però amb fermesa, per sortir del forat on és troba, una ajuda en espera del nou camí que Catalunya ha d’endegar a partir de la negativa, ja avançada per Espanya, al pacte fiscal. D’aquesta manera no haurem d’acceptar unes condicions de rescat que ens anul·len com a país.



Comparteix
   


Etiquetes
42.000 milions d’euros de fons de liquiditat que ha recollit La Caixa

Tots els mitjans de comunicació s’han fet ressò dels resultats de la primera entitat financera del país, els resultats han estat presentats com espectaculars i que confirmen a La Caixa com una entitat sanejada i de primer ordre mundial. Entre altres coses s’ha destacat aquests 42.000 milions de liquiditat que l’entitat ha recollit, el mateix Conseller delegat Joan Maria Nin ho ha destacat i ha confirmat que l’entitat té dipositats al Banc Central Europeu, 6.000 milions d’euros al 0% d’interès.

“La Caixa” ha finançat milions d’euros de les principals empreses del IBEX, i no pot finançar la Generalitat de Catalunya?

“La Caixa ha enterrat milers de milions d’euros en empreses del IBEX algunes de les quals de difícil justificació amb una solvència molt dubtosa, i resultarà que no pot finançar  la Generalitat de Catalunya, que és molt més solvent que algunes de les empreses finançades per la Caixa. ACS o Sacyr són més solvents què el Govern de Catalunya? Ara fa pocs dies s’ha sabut que l’entitat catalana ha perdut 80 milions d’euros que va invertir a Bankia.

De qui és “La Caixa”?

La Junta General de “La Caixa” està formada per 160 persones distribuïdes entre representants del treballadors, representants del món local, impositors i representants de les entitats fundadores i entitats socials de Catalunya, aquests 160 membres elegeixen el Consell d’administració, el veritable òrgan de poder real. “La Caixa” és de tots, gairebé de tots si es vol, és un patrimoni del país, i el Govern d’aquest país ha de governar i actuar en benefici dels seus ciutadans.

“La Caixa” pot finançar al Govern de Catalunya?

No fer-ho seria donar  l’esquena al Govern del país, a la seva ciutadania i en definitiva a tot un poble, i no parlem de tants diners, no parlem de saquejar el fons de liquiditat, parlem de finançar la Generalitat de Catalunya davant una situació d’emergència, per no haver de caure sota les mans d’un Govern Espanyol que ens ha asfixiat premeditadament, i que si pot, farà el saqueig de “La Caixa.” El Govern de Catalunya té l’obligació de buscar sortides i renunciar a aquesta possibilitat és un greu error, recordem que “La Caixa” ha signat préstecs per valor de milions d’euros amb grans empreses de la totxana, amb governs d’altres parts d’Espanya i ha realitzat moltes operacions de risc molt més alt que el que representa La Generalitat de Catalunya, que està molt endeutada, però aquí cada any li espolien més de 16.000 milions d’euros.
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
L'Esteve fletxa Vallés Oriental
8 d'agost de 2012, 21.50 h

La Caixa ens salvarà ... si . Del a mateixa manera que ens salva amb els peatges (Propietària d'Abertis), amb el preu dels carburants (accionista de referència a Repsol) , o a Telefònica (Accionista de referencia a Telefònica) si .. segur que La Caixa ens salvarà....
Si algú creu que aquesta Caixa te quelcom a veura amb l La Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, ”la Caixa”, resultant de la fusió, l’any 1990, entre la Caixa de Pensions, fundada l’any 1904, i la Caixa de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Blanca fletxa Barcelona
8 d'agost de 2012, 12.11 h

Tot el dia criticant a la caixa i ara demanem que ens ajudi..potser que comencem a ser coherents ....si volem que ens ajudi ara que tot va malament..almenys els catLans podriem estar orgullosos de tenir auqesta entitat amb seu a barcelona


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Aleix fletxa Bcn
31 de juliol de 2012, 12.28 h

Vinga tots a carregar-se La Caixa, q es juntament amb el b Sabadell , el q ens queda...... Aneu al Santander, BBVA , Bankia..... Així ens va als catalans, rucs més que rucs


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi-80 fletxa València
30 de juliol de 2012, 22.32 h

Amb CiU i la Caixa cap a la independència, clar que sí! I amb el directe.cat cap a la veracitat i transparència informativa!

Sou els peperos versió catalana!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
l'Esteve fletxa vallés Oriental
30 de juliol de 2012, 20.18 h

#7 Somnia , somnia que per això La Caixa encara no et farà pagar ,però el regne de Modor català no te ànima company. Te interessos i res mes. A la Generalitat la te sota control com el mateix Conseller ha reconegut :

Recoder deixa clar que ABERTIS és intocable

ABERTIS està avalada per uns contractes i la Generalitat té un deute important amb la concessionària que fa difícil seure a negociar, ha assegurat Recoder

Necessites quelcom mes per endevinar que es i qui mana a Catalunya ??... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
jepis fletxa Igualada
30 de juliol de 2012, 18.35 h

#6 Es possible que tinguis la raó pro no ho vull creure, seria tot molt + fastigós del que ja es. Deixam somiar que encara li queda anima a aquest poble i als seus dirigents i que també volen la llibertat per Catalunya !


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pere fletxa Girona
30 de juliol de 2012, 17.46 h

Teniu idees de bomber, aquest govern ja és en mans de La Caixa, com s'ha demostrat amb els novullpagar. Si La Caixa ja té agafat pels collons al govern, què podria fer si a més depengués d'ella el pagament de nòmines? Que es posi l'Alemany al Palau directament. Com sempre, pequeu d'ingenus. Prefereixo que ens intervingui el PP, que ens tregui la immersió, TV3 i les embaixades, i així com a minim el miratge de l'autonomia s'haurà acabat.

Ho altre, es mantenir el miratge, fent veure qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
30 de juliol de 2012, 15.06 h

Per robar als catalans no tenen problemes, i per patrocinar gratis a les seleccions espanyoles tampoc. Aixo te de catala el mateix que el Vidal Cuadres, que els van cagar aqui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
David fletxa Mollet
30 de juliol de 2012, 14.34 h

Tenint en compte que La Caixa ha estafat milers de clients amb el tema de les preferents, no ha demanat ni perdó i ha estat incapaç d'oferir una solució decent a tots aquests clients... dubto molt que mogui un dit per ajudar cap català... i s'hi ho fa... els peatges s'apujaran un 8% més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Robert fletxa Castelldefels
30 de juliol de 2012, 13.58 h

Encara està per veure si "La Caixa" ajudarà desinteressadament la Generalitat, tenen una ànima espanyolista, i no crec que deixin anar un sol euro si no ho veuen molt i molt clar


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.