directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Avui El Punt: 15.000 persones a l’acte #Catalunyallibertat

Un mar d'estelades. Aquesta ha estat l'estampa del parc de la Devesa de Girona en favor d’una Catalunya que vol viure en llibertat

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant

Un mar d'estelades. Aquesta ha estat l'estampa del parc de la Devesa de Girona que durant aquest vespre i nit de diumenge ha acollit la gran festa anomenada Catalunya vol viure en Llibertat organitzada pel diari El Punt Avui. Uns 34 grups musicals, 37 parades d'entitats i productes de la terra i un parc infantil són només algunes de les activitats que s'han organitzat per aquesta diada que ha volgut reivindicar la llibertat de Catalunya i que s'ha realitzat en el mateix lloc on fa més de 25 anys es va fer la primera celebració pública de la Diada Nacional de Catalunya.

Catalunya Llibertat
15.000 persones van omplir el concert #catalunyallibertat


Catalunya Llibertat Brams
Brams van ser els més esperats de la nit


Operació Garzón Catalunya Llibertat
Durant el concert, els detinguts durant l'Operació Garzón l'any 1992 van ser homenetjats pel públic


Catalunya Llibertat
15.000 persones van omplir el concert #catalunyallibertat

Comparteix
   

El camp de Mart de la Devesa de Girona ha estat l'escenari d'una gran festa per la independència de Catalunya. L'acte amb el nom de #Catalunya vol viure en Llibertat ha estat organitzat pel diari 'El Punt Avui', ''El 9 Esportiu', 'L'econòmic' i 'Catalonia Today'. Abans d'obrir les portes, a les sis de la tarda, ja s'havien venut més de 10.000 entrades anticipades. L'organització ha destacat que esperaven arribar als 15.000 assistents.

El grup de sardanes La Principal de la Bisbal i la percussió del Bloc Quilombo han estat els encarregats de donar el tret de sortida. Posteriorment, a les vuit del vespre s'ha realitzat l'acte de benvinguda amb l'animació d'Àngel Daban i Jordi Tonietti seguits dels grups Macedònia, Els Cremats, Electrotoylets, Gospelians, Els Catarres o Miquel Gil. També s'ha pogut sentir les cançons de Joan Dausà i Els Tipus d'Interès, Pulpo Pop, Miquel Abras o el sons més ska de Brams, Deskarats o Kitsch, entre d'altres. En total, en aquesta festa han participat unes 34 agrupacions i cantautors de tots els estils musicals. A més, la festa ha comptat amb un parc infantil amb inflables per a la mainada i una gran fira, la Fira de la Llibertat, amb 37 parades d'entitats col·laboradores de l'organització, grups polítics i productes de la terra.

En aquest mateix espai, ara fa més de 25 anys va tenir lloc la primera celebració pública de la Diada Nacional de Catalunya després de la dictadura. El director del diari 'El Punt Avui', Xavier Xirgu, ha destacat que la festa tenia com a principal objectiu ser una "jornada lúdica reivindicativa per al públic familiar" per defensar i reivindicar que Catalunya vol viure en llibertat.

"És un acte per dir que ja en tenim prou, els hi hem dit de totes les maneres possibles i no ens han fet cas, potser si ho fem cantant els de Madrid entenen el que volem", ha afegit. Xirgu ha detallat que l'organització, després de veure la bona rebuda de la iniciativa per part del públic, està estudiant tornar a repetir un acte d'aquestes característiques o altres mobilitzacions en els propers mesos.

La festa ha atret a diversos cantants o representants polítics del Govern. És el cas del portaveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs, que ha estat un dels primers en acudir a aquesta cita. "Aquesta mena d'expressions il·lustren molt bé un sentiment estès a Catalunya i és una mostra de lideratge del diari 'El Punt' i de la ciutat de Girona", ha destacat Homs. D'altra banda, la cantant Núria Feliu - una de les figures musicals que ha participat a la festa- ha explicat que, cada cop més, la gent està perdent la por "de parlar i demanar la independència". "No haurien de fer falta actes com aquests perquè la llibertat de Catalunya hauria de ser un dret i una realitat", ha assenyalat Feliu.

Un sentiment que han compartit molts dels assistents a la festa com per exemple en Jordi o l'Armenagil que han detallat que "cal dir prou a l'espoli fiscal, a la humiliació de l'estat espanyol cap a Catalunya i declara la independència", han ressaltat. Una opinió molt semblant a la de la Cristina que ha destacat que és necessari "sortir al carrer i reivindicar l'estat propi".





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Mireu fletxa Vic
2 d'agost de 2012, 01.36 h

Al web de Reagrupament consideren que la festa va ser un fracàs: http://www.reagrupament.cat/opinio/fracas_de_la_festa_per_la_llibertat_a_girona


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
jepis fletxa Igualada
30 de juliol de 2012, 16.16 h

#9 Cal seguir fent camí fins aconseguir-ho! . Com la mateixa vida i la dita de la gasela i el lleó si no corre se la mengen i...si no corre ,no menja. El que si es evident es que no es el dia després sinó, el dia a dia i que una gran manifestació solament no ens portarà la llibertat pro si, el treball que ja estem fent ara i l'endemà. pro no podem allargar gaire aquesta angoixa i tinguem present l'altre dita del gripau i l'escorpí, que va preferir seguir l'instint abans de viure, com li... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Robert fletxa Castelldefels
30 de juliol de 2012, 14.22 h

#9 Molt bona pregunta, Joan, sembla bastant clar que quan toqui, haurem de triar uns altres polítics, disposats a tirar endavant aquest país per assolir l'estat propi, sino, ens quedarem com sempre (però pitjor dia a dia).


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Joan fletxa Banyoles
30 de juliol de 2012, 14.06 h

#8 Jo aniré el 11 de setembre a Barcelona, però i el dia 12 que farem ?? (Es una manera simple de dir que després de que el poble es manifesti reclamant la independencia i un estat propi i els politics no ens facin puto cas,i fins i tot vinguin a la mani, com el 10j, que farem ???)


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
jepis fletxa Igualada
30 de juliol de 2012, 10.30 h

Ara cal que tots ens sumem a la preparació per la gran marxa el dia 11 de Setembre de ANC.
Sòmi!, del poble +petit fins a la capital.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
pasbort fletxa Vila-real
30 de juliol de 2012, 10.29 h

HO TENS TU CLAR?

Tú mateix....ja saps SI estàs a favor dels TIRANS INVASORS.....o a favort dels de casa? ja saps si els TEUS polítics estan al teu favor ho t´enganya descaradament? i NO T´ ANTERES SIQUIERA?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
mario fletxa barna
30 de juliol de 2012, 10.26 h

#4 Com a militant per convicció i devoció de ERC des de fa 28 anys demano que els representants dels partits que han sorgit fa quatre dies i manquen el respecte als que han lluitat des de fa 70 anys per Catalunya amb un tarannà transparent i unes idees clares de com s'hauria de governar un país, un respecte seriós cap uns polítics que fins i tot dónen la vida si cal per la pàtria . Molts no saben que vol dir això de la pàtria, i només s'aprofiten de les circumstàncies per aprendre t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
jordibcn fletxa Barcelona
30 de juliol de 2012, 10.15 h

#4 Doncs així final de trajecte o tirem tots junts( i altres) o no sortim ni de l´estació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ferran S. fletxa Sabadell
30 de juliol de 2012, 08.42 h

Francesc Ribera, en Titot de Brams, a més de bon patriota també és regidor de la CUP a Berga.
Després del conformisme culpable de CiU i ERC, son juntament amb SI la gran esperança per l'alliberament de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
30 de juliol de 2012, 07.44 h

Alegrarse del mal ajeno es algo feo. recordar los incendios hace unos dias, pero algunos solo ven la paja en el ojoa ajeno..

Pero bueno me alegro de que os hayais llevado una pequeña alegria, despues de la subida de las autopistas, el no al pacto fiscal, la peticion de rescate de Cataluña por parte de España (eso que llamais Estat Espanyol), la corrupcion de Oriol Pujol en la ITV, etc. etc. os mereceis una pequeña alegria. Disfrutarla

Ah, Jerry, in your case it will be "your fucked assho... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 41
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.