directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els bisbes catalans afirmen que l'actual finançament de Catalunya no funciona

Afirmen que els culpables de la mala situació econòmica han de respondre pels seus errors i desordres financers i se'ls ha de demanar responsabilitats

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Els bisbes catalans afirmen en un document de la Conferència Episcopal Tarraconense que Catalunya té "una situació econòmica i un sistema de finançament que fan molt difícil la reactivació del país, malgrat els grans sacrificis que la població es veu obligada a fer". En la mateixa declaració, els bisbes es mostren partidaris de "poder demanar responsabilitats, especialment, a aquells que han provocat desordres financers i especulació". "Són moltes persones i famílies, treballadors, petits i mitjans empresaris, autònoms i funcionaris els qui pateixen unes greus afectacions que les mesures econòmiques recents han fet més dramàtiques", recull la nota dels els Bisbes de les Diòcesis amb seu a Catalunya.
Els bisbes també recorden que l'atenció sanitària, l'educació i els serveis socials "s'han vist afectats per uns ajustaments que, en força casos, perjudiquen moltes de les persones que en són usuàries" i constata que darrerament són moltes les veus que "clamen contra aquesta situació" amb nombroses manifestacions "on s'ha fet palès el desencís envers l'acció política i financera, el rebuig davant la dubtosa moralitat d'algunes persones i institucions, i un angoixant pessimisme sobre el possible redreçament de la situació".

En aquest sentit, els Bisbes de les Diòcesis amb seu a Catalunya han agraït a les entitats que continuen prestant la seva col·laboració als més necessitats i a les persones i famílies que fan contribucions econòmiques. En la nota, també insten a "analitzar els errors comesos aquests darrers anys" per evitar que es repeteixin i demanen poder "demanar responsabilitats, especialment, a aquells que han provocat desordres financers i especulació". 

"La societat, si vol ser justa, ha de posar les mesures necessàries per tal que els capitals prenguin també responsabilitats en ordre al bé comú i al just repartiment dels beneficis", afegeixen, al mateix temps que insisteixen que "en el fons d'aquesta actual crisi econòmica i financera, hi ha una crisi de valor i de fe". "Quan l'home abandona Déu, es perd a si mateix", sentencien.

Els bisbes també fan una crida a "afrontar i superar els reptes" de l'actual crisi econòmica i confia que el país en podrà sortir si s'enforteix la "laboriositat", "esperit de sacrifici" i si els dirigents saben "conduir-nos posant com a prioritari el bé comú". Així mateix, demanen "voluntat d'acord" a partits polítics, sindicats i patronals. "Ens cal retornar als valors autèntics, als que no es marceixen, i a un estil de vida personal i familiar, institucional i eclesial, auster, generós i responsable, sense deixar la solidaritat envers els qui tenen menys o han de suportar més càrregues", afirmen.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
1 d'agost de 2012, 11.07 h

Ara que la cort celestial està al corrent de la situació, a veure si envien un llamp justicier i junt amb la ira de Deu i es carreguen a tot els botiflers, i de pas ens trobem independents d'una vegada


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Toni fletxa BCN
31 de juliol de 2012, 19.58 h

Dreta i església sempre ha anat agafats de la mà.
Que paguin impostos com tot cristià i deixin de robar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ojeras fletxa Farloperas
31 de juliol de 2012, 13.33 h

Tenen raó, els que com deia el galaico-català "son esos que tocan a los niños"... Si l'església pagués l'IBI per tots els seus bens hi hauria un sistema de finançament molt millor. Si no hi hagués cap subvenció a la seva educació sectària religiosa amb diner públic, ja no hi diguem. Ojeras de oso panda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.