directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Mas-Colell s'estova davant de l'Estat espanyol

Finalment decideix no portar al TC els objectius del dèficit i aposta del "diàleg"

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Després d'haver reaccionat plantant cara a l'executiu espanyol, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, s'ha acabat estovant. Ara aposta pel diàleg en lloc de prendre mesures. Així doncs, ha decidit no portar al TC els objectius del dèficit, com va anunciar Andalusia després de la reunió del Consell de Política Fiscal. Un cop fet el gest de no assistir a la trobada, Mas-Colell ha apostat per "començar de zero" perquè el govern espanyol rectifiqui amb el diàleg. Ha replicat al ministre Montoro que no es pot posar en dubte la voluntat de Catalunya de complir. En declaracions a Rac 1, ha confiat que no hi haurà represàlies per la plantada. Però si la situació encara no és prou greu com per plantar cara i prendre les mesures necessàries, quan ho serà?
Per si això fos poc, Mas-Colell ha assegurat que Catalunya vol atacar el problema sent molt conscient que forma part d'un "vaixell conjunt". "Ho volem fer com a socis del govern central, però exigim a aquest govern central que no es distregui i que no enganyi barrejant agendes recentralitzadores amb el tema econòmic que tenim", ha assenyalat Mas-Colell, que ha afegit: "Si el respecte nacional de Catalunya es manté, ens podem entendre i anar junts a aquesta batalla".

Això passa perquè Catalunya pugui participar com a "soci" en el procés previ a les reunions del Consell de Política Fiscal i Financera, que és on es prenen les decisions. I és que segons ell, el Consell no és "realment un fòrum de debat, sinó on s'oficialitzen les decisions preses abans", i ha citat la trobada del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, amb els seus barons autonòmics precisament el mateix dilluns. És per això que ha opinat que la trobada de dimarts "no era en si mateixa una reunió molt important ni d'emergència". "Una cosa és la llei i una altra les reunions. A les reunions no s'ha d'anar per llei", ha reblat.

En tot cas, i malgrat la plantada, ha replicat al ministre Montoro que la intenció de Catalunya és complir la llei, i ha deixat clar que "no es pot posar en dubte" la voluntat catalana d'alinear-se amb els objectius europeus.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
moregons fletxa Tarragona
3 d'agost de 2012, 23.17 h

Aneu votan a ciu i ja veureu com se acaba la historia de la nostra Terra. com podem ser tan rrucs els catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Joan fletxa Barcelona
3 d'agost de 2012, 10.58 h

Honorable Sr. Mas-Colell, El problema es que el "respecte nacional de Catalunya" NO ES MANTINDRÀ.... no tenen cap intenció de fer-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
mario fletxa barna
3 d'agost de 2012, 10.15 h

#3 D'acord no tenim cap altra possibilitat, però abans s'ha de destapar tota la corrupció que duu adins i amaga CIU. ERC ja ho està demanat, però esl altres partits, no tenen res a dir? Callats i tirant pilotes fora?.
Unes noves eleccions? i si torna a sortir CIU? encara s'ho poden creure més que fan les coses bé (?) Mentre no tornin les successions a la caixa, no apliquin la taxa turística com aconsella ERC que faria desapareixa l'euro per recepte i es podrien donar suport a moltes desp... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Robert fletxa Cadaqués
2 d'agost de 2012, 17.40 h

I algú encara creu que aquests han de fer la transició nacional? Aquest Govern encara ens farà glorificar al personatge d'en Montilla. PATÈTICS I MISERABLES, que dimiteixin ara mateix, Catalunya no es mereix tenir aquesta colla de COL.LABORACIONISTES.
ELECCIONS ANTICIPADES JA!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
eloi fletxa VILA DE GRÀCIA
2 d'agost de 2012, 14.05 h

Mas-Colell, com tot el govern de Catalunya son uns CAGATS. Això que havia de ser el GOVERN DELS MILLORS... Han passat a ser el ARTUR MENOS i el MENOS-COLELL.
Quina desgràcia de polítics que tenim...


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Manel fletxa cat
2 d'agost de 2012, 11.51 h

Catalunya forma part d'un "vaixell conjunt" ... ens podem entendre i anar junts a aquesta batalla... ha confiat que no hi haurà represàlies per la plantada...

però.... aquest senyor no tindria que estar a una residència per a gent gran, tranquil, ben cuidat i alimentat per personal qualificat ?

Ah, clar, es que de això tampoc ni ha a Catalunya... com tampoc hi ha polítics de veritat i com-pe-tents !

Si us plau, plegui... i portis a tots el seus companys convenients i desunits. c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.