directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 07:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Les exportacions catalanes augmenten un 7,69% durant els primers cinc mesos del 2007

El valor econòmic de les exportacions catalanes ha arribat a 20.642 milions d'euros

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les exportacions catalanes segueixen marcant un bon pas i han registrat un creixement acumulat del 7,69% durant els primers cinc mesos d'aquest any, segons les darreres dades facilitades per la secretaria d'estat de Turisme i Comerç, que analitza les xifres registrades per la direcció general de Duanes. El valor econòmic de les exportacions catalanes ha arribat a 20.642 milions d'euros, cosa que suposa el 27,32% del total de les exportacions realitzades per a les empreses a l'estat espanyol. Per la seva banda, les importacions van augmentar un 2,89%, arribant a 32.164 milions d'euros, el 28,35% del total de les compres realitzades a l'estat espanyol. Amb aquestes xifres, el dèficit comercial se situa en 11.522 milions d'euros, un 4,72% menys que durant el mateix període de l'any anterior.
camio material exportacions
Un camió carregant productes

Comparteix
   


Etiquetes
Els dos principals sectors que han acumulat l'activitat exportadora han estat els productes semimanufacturats, amb una quota del 31,8% i amb un increment del valor de les vendes del 12,77%. El segon sector més dinàmic ha estat els béns d'equip, amb una participació en el conjunt de les exportacions del 22,88% i amb un increment de la facturació exterior del 15,13%.

En l'augment de les vendes del segment de productes semimanufacturats, segueix jugant un paper rellevant el sector del plàstic, que creix un 21,08% i de l'acer i el ferro, amb un augment del 114%. Per la seva banda, les exportacions de béns d'equip continuen dominades pel material de transport, que va créixer un 35,15% i la maquinària per a ús de la indústria, que ha augmentat el 19,19%.

Com element negatiu, la secretaria d'estat de Turisme i Comerç assenyala una desacceleració del sector de l'automòbil, que baixa les vendes un 6,77%, i els béns d'equip de consum de llarga durada, que resten un 5,96% en relació al resultat registrat durant els primes cinc mesos del 2006.

Pel que fa al comportament de les importacions, el sector més dinàmic ha estat el dels productes semimanufacturats, que ha observat un increment del 10,24%, especialment impulsat per les compres de productes químics, i amb una quota del 26,11% sobre el total de les importacions. El segon sector que ha dinamitzat les importacions ha estat el de béns d'equip, amb un creixement del 7,27% i amb una quota del 24,26%, destacant la compra de maquinària i equips de telecomunicacions. El tercer grup que ha protagonitzat les importacions ha estat l'automòbil, ja que la seva activitat ha crescut un 5,50%, amb una quota del 14,40%.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.