directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Vacances sota la sospita d'un rescat

Tots els polítics catalans marxen de vacances mentre l'Estat prepara un possible rescat

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Els polítics comencen les vacances. A l'agost, l'activitat baixa i els polítics fan els seus dies de descans. Però aquest any, cap d'ells podrà desconnectar per complet de l'actualitat. I és que un possible rescat de l'Estat per part d'Europa i les amenaces d'intervenció que planen fan que els polítics es quedin prop de Catalunya i amb un ull pendent de la crisi. El president de la Generalitat, Artur Mas, passarà uns a Menorca, quan la vicepresidenta, Joana Ortega, ostentarà el càrrec en funcions. El líder del PSC, Pere Navarro, estarà a la Costa Brava. I una de les més originals serà la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, que participarà dels treballs arqueològics d'un jaciment a Almeria.

Comparteix
   


Etiquetes
El president de la Generalitat, Artur Mas, no es desplaçarà gaire lluny aquest estiu, com la majoria de polítics catalans. Mas passarà amb la seva família uns dies a Menorca, com fa habitualment, poc més d'una setmana. En un cop d'avió, es pot plantar a Barcelona per si calgués tornar a la feina inesperadament.

També l'alcalde de Barcelona escull Menorca. Xavier Trias té un apartament a l'illa i porta fent les vacances allà molts anys. De fet, ja està gaudint dels seus dies de descans i es tornarà a incorporar a la feina a finals de mes. Això sí, tornarà a Barcelona per participar en dos actes puntuals: les tradicions passejades per les festes de Gràcia i de Sants. Els tinents d'alcalde, Joaquim Forn, Sònia Recasens, Antoni Vives, Maite Fandos i Jaume Ciurana, faran torns per substituir-lo. 

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha organitzat les seves vacances en funció de les de Mas. I és que el 13 d'agost, Ortega haurà d'ocupar la presidència de la Generalitat en funcions per al voltant d'una setmana, donat que serà els dies que Mas serà fora de Catalunya. La resta de les seves vacances, Ortega les passarà entre Bellcaire d'Urgell, la Costa Brava i uns dies que marxarà del país. 

Qui més incertesa té encara a hores d'ara sobre les seves vacances és el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell. I és que la situació econòmica de Catalunya i de l'Estat, els possibles moviments d'Europa, i els problemes que puguin derivar-se'n mantenen al conseller massa alerta com per dir ni tan sols si podrà fer uns dies de vacances. 

El secretari general de CiU i líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, passarà la primera part de l'agost a Aiguablava. I és que Duran té la sensació que potser algun dia ha d'acabar desplaçant-se fins a Barcelona per valorar la conjuntura política i econòmica i el curs dels esdeveniments. La segona part de les vacances, el líder democristià estarà al seu poble natal. Així, Duran farà coincidir la seva visita al Campell amb els dies de festa major, combinant d'aquesta manera uns dies de mar i una altres a la muntanya. 

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha preferit no deixar Catalunya. Les seves vacances aquest any seran intermitents, donat que barrejarà els dies de descans a la Costa Brava amb actes territorials del partit, com el que té previst per dilluns a Flix o el que prepara a les comarques gironines pels propers dies. I és que el socialista no vol marxar molt lluny ni deixar de costat del tot la vida política. La situació econòmica i les possibles vinculacions amb l'Estat i Catalunya el tindran pendent de l'actualitat també en les seves vacances. 

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, és una de les personalitats polítiques que farà més originals les seves vacances. La popular té previstes dues setmanes de descans laboral. Una d'elles la passarà amb part de la família fent turisme per Granada. L'altra setmana, però, Sánchez-Camacho l'aprofitarà, sense sortir d'Andalusia, per participar en els treballs arqueològic del jaciment de Los Millares, a Almeria. La resta de dies, els passarà a Blanes, amb la seva mare i pendent de l'actualitat política. 

Per la seva part, el líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, passarà només cinc dies fora de Catalunya, donat que la resta prefereix passar-los descansant a casa sense deixar completament de banda l'evolució dels esdeveniments econòmics. Els dies que viatjarà, ho farà amb la família a les Illes Canàries. 

El president d'ERC, Oriol Junqueras, no viatjarà aquest estiu, entre d'altres motius perquè la seva parella està embarassada. Així doncs, durant aquesta primera quinzena d'agost es quedarà a la seva casa de Sant Vicenç dels Horts, on aprofitarà per ocupar-se del seu hort, ja que, segons ha dit, el té molt descuidat. És possible que facin alguna excursió d'un dia als Pirineus o a la costa, perquè encara no ho tenen planificat.

El president de C's, Albert Rivera, farà dues setmanes de vacances, que repartirà entre la Costa Brava, on passarà uns deu dies, i un cap de setmana a Mallorca. La resta es quedarà a casa amb la família, on aprofitarà per fer esport i anar en moto, sense deixar d'estar pendent de l'actualitat política i econòmica.

Per la seva part, el secretari general de SI, Uriel Bertran, combinarà descans i política, ja que participarà en les jornades independentistes de Corti, organitzades pel moviment independentista Corsica Libera, a Còrsega. Això serà entre els dies 2 i 5 d'agost. Aprofitarà llavors per quedar-se dues setmanes a l'illa, fent mar i muntanya, i després organitzarà amb el Partit Sard d'Acció les Primeres Jornades de Nacions sense Estat a l'Alguer, el cap de setmana del 24 al 26 d'agost. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
mario fletxa barna
5 d'agost de 2012, 10.54 h

Molt bé nois a posar-se les piles per recomençar amb energia i ganes de fer les coses bé, amb les idees clares.
Bones vacances a tots, ben merescudes, al costat del poble que segurament no les podran viure tan bé amb l'engoixa que els correspond.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
5 d'agost de 2012, 08.37 h

-tots els polítics catalans fan vacances / se'n van de vacances. No 'marxen'


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat-(CATALUNYA)
4 d'agost de 2012, 13.59 h

El que fa gràcia és que Camacho participarà en un jaciment arqueològic! Pel que es veu, els espanyolistes, hi tenen el seu present allà!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
4 d'agost de 2012, 12.16 h

Segun confeso el prof. Franz, NADIE financia a catalunya, ni tan siquiera los separatistas a traves de los bonos patrioticos, en cambio España tienen abiertos los mercados y cada oferta deltesoro es cubierta aunque con intereses mas altos.

Rajoy debe pensar que es mejor,si seguir financiandose en el mercado a costes altos y de paso beneficiar a Alemania y hundir a cataluña al no haberf inanciacion para esa comunidad o por otra parte joder a Alemania, pedir ese "rescate" o como quieran llam... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.