directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 19:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran crispat per l’acostament entre CiU i ERC

L’entorn del President Mas té clar que cal afrontar el xoc de trens amb un acord amb els republicans i fins hi tot han posat damunt la taula recuperar el impost de successions

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Ahir van ser Josep Rull i Joan Puigcercós que van mostrar una bona disposició a un acord sobre els pressupostos, però les dues formacions ja porten setmanes amb multitud de reunions, publiques i moltes més de privades per treballar un full de ruta clar cap a un procés de resposta al no del Govern Rajoy al pacte fiscal. El primer pas seria que ERC aprovés els propers pressupostos, uns pressupostos amb poc marge vista la situació econòmica i la buidor de les arques de la Generalitat, i és aquí on agafa força la recuperació del impost de successions, seria un gest a les demandes dels republicans, que fins i tot sectors de CDC ja estan reclamant. Qui mes problemes posa a un acord amb els republicans és Duran i Lleida que veu com cada cop és troba sense espai per la seva desgastada estratègia.



Comparteix
   


Etiquetes
Contactes constants, entre el President Mas i Junqueras

Reunions al Parlament, en llocs discrets de Barcelona, a Sant Vicens dels Horts, trucades i fins i tot “watsaps” estan fen possible aquest acostament fins fa poc impensable, no solament els contactes entre Puigcercós, Anna Simó i Oriol Pujol i Homs són sovintejats, sinó que entre el President Mas i el President d’ERC, Oriol Junqueras s’ha establert una especie de telèfon vermell davant qualsevol incidència externa que intenti trencar el camí establert.

Junqueras, un clam entres les bases de CDC

Des que CDC va iniciar la campanya entre la seva militància per explicar el pacte fiscal, una constants ha estat la demanda d’un acord amb ERC, les bases de convergents han insistit una vegada i una altre en trencar els acords amb els populars i fixar la mirada amb els republicans i el seu líder Oriol Junqueras, un autèntic ídol en els actes de campanya sobre el pacte fiscal que el partit del President Mas està organitzant.

Duran i Lleida en fora de joc

Una de les màximes preocupacions a les files de CDC és la situació de Duran i Lleida, totalment desaparegut i quasi sense capacitat de generar agenda mediàtica, els seus intents de pactisme amb Madrid, desesperen a les bases de la coalició i fan que el PP no és cregui les amenaces del Govern Mas, considerades més un crit de desesperació que no pas una voluntat real.

Recuperar el impost de successions

El mateix President Mas veu que és molt complicat explicar les retallades mentre segueixi eliminat el impost de successions, i fins i tot acceptarien algunes de les propostes que els republicans van posar a sobre la taula per augmentar la recaptació de la Generalitat de Catalunya, aquesta seria un punt clau per trobar el suport dels republicans, el principal problema el té CDC amb els seus socis de coalició, Duran i Lleida s’hi nega en rodó, malgrat tot el Govern treballa en la hipòtesis de recuperar aquest impost, tal i com va dir ja fa uns mesos el mateix Oriol Pujol.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
Flavià fletxa Reus
7 de novembre de 2012, 17.38 h

Potser, el Sr Duran somniava un ministeri a Madrid i ara això s'acabat


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Flavià fletxa Reus
7 de novembre de 2012, 17.35 h

El Sr Duran , algún dia habia somniat ,potser un ministeri a Madrid i ara això se li posa malament


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Jordi-80 fletxa València
6 d'agost de 2012, 18.31 h

I recordem que l'independentisme polític a Catalunya és el que és: 14 diputats sobre 135. I si no agrada, sempre queda connectar-se al màtrix convergent i ser feliç sota la mentida.

I a sobre, ja veiem com acaba actuant eixe independentisme polític, com un satèl·lit de CiU, sense fer-li cap oposició.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Jordi-80 fletxa València
6 d'agost de 2012, 18.27 h

#21 I eixes enquestes és com preguntar-li a la gent de Catalunya si prefereix que guanye el Nàstic o el Madrid. Si guanya la resposta a favor del Nàstic, això no vol dir que ara tot Catalunya siga del Nàstic o que vaja a animar l'equip a l'estadi.

A eixes enquestes se li volen donar més valor del que tenen, i això beneficia molt CiU. El que ha de pujar és l'independentisme polític, i no "l'independentisme" de cap de setmana i d'enquesta que després vota PSCiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Jordi-80 fletxa València
6 d'agost de 2012, 18.23 h

#21 Eixe percentatge no vol dir que tinguen la independència com a una prioritat. Si abans tens moltes altres prioritats polítiques, i algunes d'elles contraposades a la independència, aleshores no serveix per a res, o millor dit, sí serveix, per a enganyar la gent i fer creure que hi ha molta gent que té la independència com a prioritat, quan no és així.

Molta gent té encara el seu partit per damunt de la independència, i votarà PSCiU primer de tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
6 d'agost de 2012, 00.56 h

Jordi de València:
Tu dius: "Que els partits independentistes sumen 14 o 15 diputats.."
Jo et dic que d'independentistes no n'hi ha només Esquerra i la prova la tens en que els últims sondetjos estan donant que més d'un 50 % dels catalans diuen que votarien sí en un referéndum per la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
5 d'agost de 2012, 22.51 h

Jo sóc independentista i sempre ho he estat desde que tinc us de raó, i a més per tradició i actuació familiar; però heu sentit a parlar "de democràcia"? Si no conseguim que els catalans votin independència no ens en sortirem. Doncs apa! A treballar perquè així sigui. No és ni ha estat fàcil. Salut!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
MIQUEL fletxa PALAU SAVERDERA girona
5 d'agost de 2012, 19.22 h

BOTIFLER APARTAT , EL POBLE JA EN TÉ PROU DE RASTRERS COM TU!!! LA INDEPENDECCIA ES L'UNIC CAMÍ QU ES QUEDA PER RECORRER RICS O POBRES PERÒ CATALANS , NO MITJA MERDES COM TU!!! LLARGOOOO


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Jordi-80 fletxa València
5 d'agost de 2012, 19.03 h

#14 Que els partits independentistes sumen 14 o 15 diputats? Doncs ací tens l'independentisme real. Però si tu vols continuar en el teu matrix particular i pensar que la independència "està a tocar" i que la proclamarà CiU, continua somiant.

És que qui no s'acontenta és perquè no vol. Si no t'agrada la realitat, te n'inventes una en el teu cap.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Carles fletxa Vilanova
5 d'agost de 2012, 18.42 h

Amb CiU mai no hi haurà independència. Cert,és un partit molt gran i els partits independentistes sols sumen 15 diputats. Doncs sí, encarem-ho, és així. Si voleu independència, els partits independentistes han de sumar majoria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.