directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Set ciutats de l'extraradi de Barcelona demanen una línia ferroviària pròpia

Els set alcaldes ja han traslladat la sol·licitud al President Montilla

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Set alcaldes del segon Arc metropolità de Barcelona s'han unit per aconseguir un objectiu: tenir una via ferroviària pròpia que uneixi els set municipis sense que passi per Barcelona. Aquest intent descentralitzador ja s'ha traslladat formalment a la Generalitat de Catalunya. És més, els set municipis tenen la intenció de constituir-se com a entitat jurídica autònoma amb una estructura organitzativa pròpia que els permeti tenir veu en l'ordenació territorial de Catalunya.
terrassa valles occidental siutat
La ciutat de Terrassa

Comparteix
   


Etiquetes
Sovint ens queixem del centralisme que patim des de Madrid. Però a vegades seria bo mirar-nos el melic un xic. Sovint, també és critica que al Principat tenim una centralització (tot i que no tan gran) respecte a Barcelona. Aquest seria un dels motius pels quals set alcaldes de ciutats dins de l'arc metropolità de Barcelona han decidit unir-se per reivindicar una línia ferroviària pròpia que les uneixi sense necessitat de passar per la capital catalana.

La unió fa la força, diuen. Per tant els set alcaldes s'han unit per tal de demanar al President de la Generalitat, José Montilla, la creació d'un arc ferroviari que enllaci els set municipis, i impulsi el Quart Cinturó. Una de les principals demandes és l'habilitació del tram de quatre quilòmetres entre Sabadell i Granollers.

L'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, presideix una delegació dels batlles de les ciutats que integren aquest Arc Metropolità, i ha traslladat la sol•licitud al President Montilla per crear una línia orbital ferroviària que les interconnecti. També ha fet saber la voluntat de constituir-se com a entitat jurídica autònoma amb una estructura organitzativa pròpia que els permeti tenir veu en l'ordenació territorial de Catalunya. Navarro ja anunciat que els set alcaldes s'han citat al setembre per començar a treballar en aquesta "comunitat de municipis".

Les poblacions unides

Les set ciutats amb els seus respectius alcaldes són: l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos; el de Granollers, Josep Mayoral; el de Martorell, Salvador Esteve; el de Mataró; Joan Antoni Baron; el de Vilafranca del Penedès, Marcel Esteve, i de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.